Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hpsafl

tag

Onda v820w tablet.

Egy olcsó dual bootos tabot szeretnék nektek bemutatni.
    A tab Android 4.4.4 és windows 10-el érkezik. A dobozban nem sok minden van, csak a tab, egy USB kábel, és egy fólia, ami a tabra már fel van rakva. A doboz nincs túlbonyolítva, és szövegből is főként kínai jeleket találunk rajta.

Külső:
    A tab egy 8 colos 1280X800-as kijelzőt kapott. Fizikai gombok csak oldalt vannak. Egy ki/be kapcsoló, és a hangerő + - gombok, és egy kapacitív gomb is el van rejtve a Windows jelben.

Előlapi kamerának egy 0,3MP-est kapunk, a hátlapon pedig egy 2MP-es van.

A hátlapi kamerával csiáltam pár képet, de a képeken jól látszik, hogy nem ez lesz az erőssége a tabnak.

A hátlap egy különleges koncentrikus körökből álló textúrát kapott, mely tapintásra jó, és kevésbé csúszik így, mintha sima lenne a hátlap. A körök a tabközepéről indulnak, és az egész hátlapot befedik.

Van még rajta microSD kártya foglalat (128GB-ig fogad kártyát), 3,5mm-es Jack, micro USB, és micro HDMI csatlakozó is.

Összeszerelési minősége közepes, de árához képest teljesen rendben van.

A kijelző 8 colos, 1280x800-as HD felbontású.
    A tabban egy IntelZ3735F chipset van. A processzor négymagos, magonként 1.3 GHz-es, és 64 bites. A grafikus chip pedig 7. generációs Intel HD. RAM-ból 2GB-ot, ROM-ból pedig 32GB-ot kapunk, ami micro sd kártyával 128GB-al bővíthető.
    Az akkumulátor 4200mAh-es, ami közepes méretű, és ezzel a gyártó szerint 4 órát lehet videózni. Ennyi kb nekem is kijött, de játékkal gyorsabban, böngészéssel valamivel továbbbírja, de ez függ a fényerőtől is. Töltőből érdemes minimum 2A-est használni, mert másképp sokáig fogja tölteni.
    Bluetooth-ból 4.0-át WIFI-ből 802.11b/g/n –t kapunk.

Androidból 4.4.4
    Induláskor ahol lehetett, ott magyar, vagy angol nyelvet állítottam be, ennek ellenére sajnos kínai nyelven kapcsolódik be először, de ez könnyen orvosolható a fogaskerék ikon > A betű > első sorra nyomva felugranak a nyelvek, és itt már van magyar is.

Sok olyan app van előre telepítve, amivel a kínai nyelv miatt sajnos nem tudtam mit kezdeni, ezek a Kínában biztos népszerűek, de számomra feleslegesek, így töröltem őket, már csak azért is, mert kíváncsi voltam, hogy mi az, amihez nem enged hozzányúlni, és mennyi hely nyerhető így.
    Amik maradtak: Top Apps (kínai appok), kínai nevű, de angol menüjű Clean Master, Top Games (kínai játékok). Amit nyertem az 21 MB

Windows 10
    Itt viszont angolul indult a rendszer, ez kellemes meglepetés volt, de ha kellene valakinek, akkor start menü>fogaskerék ikon>A betű és óra ikon> 2. lehetőség>innen már a nyelv kiválasztása jön, és itt félig-meddig magyarra állítható, a másik fele pedig angol marad(jellemzően a beállítások).
    Nekem a Windows jobban bejött,lehet az újdonság varázsa, de ha használtam, akkor inkább a Windows futott, még annak ellenére is, hogy néha szaggatott az Asphalt 8, még Androidon gond nélkül futott.

Váltás
    Windows-ról Androidra 49 másodperc, még Androidról Windowsra 28 másodperc alatt vált át.

Csináltam egy kis videót is: [link]

Összességében szerintem az árát megéri. Van jobb, de az már árban is más kategória, így ezt a tabot azoknak javasolnám, akik olcsón szeretnének egy használható készüléket. Játszani is lehet vele, de ezt inkább Android alatt, ott úgyis több játék van.

További képek.
    Az én tabom a GearBest-től van.

Új hozzászólás Aktív témák