- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple notebookok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen monitort vegyek?
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz p4radox #76027 üzenetére
Ha jól látom ez crrtifikacioval rendelkező, aktív erositeses kábel.
Örülök, hogy jó lett :)
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bishi
tag
válasz p4radox #75597 üzenetére
Sajnos én már 7 éve vettem a kábelt, és nekem is ilyen gondjaim voltak. Nekem 5.1 FHD 3d azaz 2* FHD képnyi sávszél kellett stb. Most nézegettem és 2.1-es 5m felett eléggé ritka. Inkább a 2.0 a gyakori, de talán ez az erősítés dolog is a 2.1a-nál jött be ha jól emlékszem. Mindenesetre ami 5 m-et bír jó minőségű jó anyaggal jó vastagságú az bírhatja a 6-7 m-et is.
Ami gyanús, hogy a 8k 60Hz, 4k 120Hz az ritka mint a fehér holló. Amit viszont rossz nézni sokszor, hogy indokolatlanul fizetnek sokan nagyon sokat a kábelért, amire az olcsóbb is jó.
Amit Vhiktor mutatott én olyasmit próbálnék. A 4K60hz könnyebben megy úgy tűnik, 5m felett már eléggé kihívás. A 10 méteresre ott van aki panaszkodik, de a 7m-esre 4k 120Hzre is mondják, hogy jó volt. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz p4radox #75597 üzenetére
Ez elvileg jó, legalábbis többek szerint is működik 10 méter felett is.
[link]
Illetve ez:
[link]A cable matters kábeleit ismerem, azok nagyon jók. Nekem is van itthon 3db.
De nem Tv-hez kell? Általában porjektoroknál kell a marha hosszú kábel.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bishi
tag
válasz p4radox #75569 üzenetére
Biztosan a kábel a ludas. Nekem 7,5 méteresem van régóta, az kb. újjnyi vastag, és merev kábel.
Anno sokat keresgéltem én is, mire megértettem. De egyszerű fizika. Minél vastagabb a kábel, meg az anyaga jobb vezető annál kisebb az ellenállása. Utóbbi sokat romlik a hossz növekedésével.
Igyekszem hétköznapi szinten leírni a működését.
Az amcsiknál az AWG a kábelek egyik jellemzője:
[link]
Mint a linken is látható - minél kisebb az AWG jelölés, azaz a minél vastagabb a kábel keresztmetszet, annál kisebb az ellenállása. Ez miatt nem bír egy bizonyos sávszélesség fölött a kábel. Addig jó, amit bír, felette mivel digitális, szétesik. Ez nem analóg, ahol zavaros lesz, de értelmezett jel, stb.
Röviden nem az ára számít, hanem a kábel minősége. Sajnos nincs mindig a kettő közt öszefüggés.
Nem vennék vékony kábelt 5m fölöttre. A HDMI 2.1-hez kell a 48 Gbit/s sávszélesség képesség. Ha hosszú a kábel az ellenállás ezt nagyon lecsökkenti, azaz ha a kinézett kábel rövidebb lenne, akkor jóval 48 GBit/s-et is kellene elbírnia, mivel az adott igény hosszabb kábelre van ahol nagyobb az ellenállás, kisebb a sávszél, de ez nem szabvány kérdése. Vannak régi kábelek, amik simán viszik a minőségük miatt az újabb szabvány követelményeit.
Pár tipp kábelre (sajnos én sem tudom biztosra, ki kell próbálni legjobb képminőséggel, legnagyobb hangsávval általi sávszél igénnyel, amid csak van, hogy minél nagyobb sávszélesség igénye legyen a tartalomnak összességében, és ha stabilan viszi, akkor jó) - bár a múltkor is linkeltem, de nem voltam ilyen bőbeszédű. Pár tipp:
[link]
[link] Itt azért rezeg a léc, én törekednék a minél rövidebb szükséges kábelhosszra
[link]
[link]
Ezek csak tippek, törekedtem szemre vastagabb kábel választásában. Még ha nincs is kint a hdmi 2.1 kiírás, attól még jó lehet. Ha nem jó visszaviszed online vásárlással, jobb helyen bárhogy és kicseréled.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz p4radox #75589 üzenetére
Azzal azért nem csinálja, mert sokkal kisebb sávszélességge van, oda 2.0 is elég lenne.
Itt egy sávszélesség kalkulátor:
[link]Ebből is látszik, hogy nem tudja a 48 Gb/s-et azért esik szét a kép.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz p4radox #75578 üzenetére
Hány méteres kell?
-
krx21
nagyúr
Lehet rossz helyen teszed fel a kérdést mert itt a legtöbb ember szerint nincs minőségi különbség a kábeleknél…
95%-hogy nálad a kábel a ludas… 10m-re nagyon nem mindegy mit veszel, pláne ha nem ideális helyen fut a kábel. Én ajánlani konkrét típust nem fogok, mert elindulna egy végtelen adok-kapok a kábelek megítélését tekintve. A lényeg, hogy vegyél próbára jobbat… -
kgergo89
tag
Ilyen problémám nekem is volt Sony A8 + Ps5 kombó.
Próbáld meg beállítani az alábbi opciót automatikusról -1 vagy -2-re.
Ha esetleg nem Playstationöd van, szerintem Xboxon is kell legyen hasonló beállítás.
PC-n nem vagyok biztos benne, de a VGA beállításoknál kell keresgélni kompatibilitás résznél.AMD-nél szerintem ez lehet: https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh3-007
[ Szerkesztve ]
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem jó a kábel azért dobálja a jelet, de az is lehet, hogy a HDMI csatlakozó haldoklik.
-
Bishi
tag
válasz p4radox #75155 üzenetére
Én valami ilyesmit néznék, de 10 e-nél többet nem adnék ki érte. A lényeg, hogy vagy jó anyagból legyen, vagy vastagabb legyen. Én olcsó 7,5 méterest vettem anno, jó merev, újjnyi vastag, de tökéletes volt. Nem kell márkásnak lenni, annyi az egész, hogy 48Gbit/sec-et átvigyen a vezeték 10 méterre, és rendesen legyen rajta a hdmi csatlakozó, hogy ne legyen akkor jelvesztés, hogy ez ne valósuljon meg. Nem szabad túlmisztifikálni szerintem a hdmi kérdést.
Ahogy elnézem 5e alatt is bőven vannak.
[link] -
Vhiktor
Topikgazda
Minél hosszabb a kábel annál neccesebb. Egyikre sincs garancia. Netről rendelj es ha nem jó akkor küld vissza.
Én ehhez már erositessel rendelkező kábelt vennék, anélkül még neccessebb lesz a stabil átvitel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
szia! javaslom hogy magyar webshopból rendelj, mert ott 14 napig vissza küldheted, ha nem működik. Léteznek úgynevezett aktív HDMI kábelek, ezek jelerősítővel vannak ellátva, direkt nagy távolságokra tervezik, ha biztosra akarsz menni. Persze nem olcsók : [link]
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest