Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
"és rátolsz egy snassz fekete képet, akkor konkrétan látszik hogy világít a tv"
Valamit félreértettél, ha fekete kép van a tévén, akkor nem lehet megmondani hogy be van-e kapcsolva.
"összefoglalóban írt bejáratás azért gáz"
Ez a bejáratás dolog az itteniek fantazmagóriája, soha sehol máshol nem olvastam róla, sosem figyeltem rá jómagam, sosem volt gondom belőle.
-
Plebi
senior tag
Olyan fordulhatott elő, mint nálam is, hogy közel fekete szürke esetén a tv olyan volt, mint egy sima LCD amikor bevilágít a háttérfény. "Világított a fekete", de ez panel hiba volt. Pixelhiba miatt cserélték a panelemet és a bevilágító fekete is eltűnt.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
janos666
nagyúr
Használhatod, amire akarod, csak ha néha látsz átmeneti anomáliákat, amik az első napokban először kicsit rémisztőnek tűnhetnek (egyesek számára), akkor még ne csomagold és küldd azonnal vissza a boltba, és gyere ide világgá kürtölni, hogy az OLED egy hulladék sz@r, átverés, senki ne vegyen, semmire nem jó, vegyen mindenki IPS LCD-t, mert az mekkora f@sza.
Ez inkább a félénk és óvatos embereknek szól, illetve a "félreértések elkerülésére" irányul. Igyekszik szorgalmazni, hogy minél gördülékenyebben barátkozz meg az új dolgokkal (előnyökkel és hátrányokkal), ne legyen hirtelen felindulásból, elhamarkodott következtetésekből hatalmas félreértés...
Azt szerintem senki nem mondta, hogy egyáltalán ne nézz HDR filmet, illetve amik meg vannak adva javasolt OLED Fény értékek SDR-hoz, azok eleve "normálisak" (ízlés és megszokás kérdése, de LCD-t sem állítanék attól világosabbra, illetve OLED se akkor sem, ha 100x többet is ki lehetne hajtani belőle és akkor se éghetne be soha).
(#23307) Partizan182
Pedig külföldi fórumokon is olvashatsz róla. Én eddig minden új panelen ezt láttam, hogy az első 100-200 órában sokkal több az IR, ezért sokkal kevéssé stabilok a színek is (ha méricskéled műszerrel, azon is látszik, hogy változik a szín, ahol kialakul/kifakul az IR, ami a tesztábrákkal gyorsan összejöhet).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
Első perctől HDR-rel használtam film és Xbox (ami 100 OLED fény), amúgy 30-50 fényerővel, aminél szerintem nem is nagyon kellhet több, később sem. Viszont nem hagytam rádióként üzemelni a tévét egy csatornán 3-4-5-6 órán át. Ha a kép tényleg fekete, akkor olyan mintha ki lenne kapcsolva a tévé.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Partizan182
senior tag
Én kerítést építettem a média-sarok köré (ez a fából készült gyerek-kordon), szerintem ha nem lenne, már pusztult volna minden. Anno a PS3-at a kislányom megtömködte állatos kártyával, be is szart tőle (mármint a PS). Nem szép, de hasznos (és rája lehet tenni a vasalt ruhákat is).
-
Gtaati
őstag
Helló!
Te nem véletlen az 5-10-15%-os szürke banding teszt képekre gondolsz? Feketénél a fekete az fekete oleden. Bejáratás miért lenne gáz? Vegyél akár 4-10-30-60millioert egy új autót és csak akkor válts magasabb fokozatba ha már fél perce szabályoz. Viccet félretéve, nem kell oled-től megijedni, de érdemes az összefoglalóban leírtakat megfontolni és mérlegelni!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyáltalán nem értem a problémát. Az SDR-t, HDR-t és Dolby Vision-t is automatikusan felismerik a tévék. Egyszer beállítod a külön képmódokat, utána már nem kell hozzányúlni.
(#24246) Locutus: Itt van pár általános dolog, ill. az Audioquest autentication.
Hivatalos eladók. (Biztos nem aggódnék, ha közvetlenül az amazon.de volt az eladó.)
De átmehetsz vele a házimozis topikba. Kölcsönkéri valami guru, aki a színekből megmondja neked eredeti-e. De még talán azt is, hogy hányadik héten, melyik soron készült a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nem kell azon ide-oda állítani semmit, csak lehet, de ez így van jól.
A HDR és SDR olyan, mint régen a 3D mód: külön beállítások vannak rá.
Alapvetően használhatod mindkét módot egy gyári alapbeállítással is, de ha akarod, akkor mindkettőt külön-külön testre szabhatod.
Szerintem akkor uralna minket a technológia, ha nem tudnánk állítani semmit, hanem "ez van, ezt kell szeretni", nézd ahogy a gyártó eldöntötte helyetted (akkor is ha, ha az épp véletlenül egy "helytelen" állapot, vagy egyszerűen csak neked nem tetszik úgy).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Strezi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest