- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
sebgutkopf #39046 üzenetére
Mióta C9 van nálunk is, azóta párom csak szemüvegben (kékfényszűrős) tudja nézni, mert azt mondja fárasztja a szemét. Eddig az LCD-vel nem volt ilyen baj, ráadásul van kis háttérvilágítás is a TV alatt.
-
chros
őstag
válasz
> a magas fényerő mániát szerintem ... az LCD vonal gerjeszti
Igy van, csak ezzel/igy tudnak vevoket szerezni.
> OLED-nél már jóval kisebb fényerő mellett látszik minden apró részlet
Igen, a hatalmas kontrasztnak koszonhetoen, kulonosen HDR eseten.
> 1000 nit az baromi világos ... Egy SDR film a stúdiókban 100 nit-es fényerőre van kalibrálva, ettől ami fényesebb már mind HDR tartalom lehet.
Errol jutott eszembe, hogy tegnap neztem HDR10-ben a Knives Out-ot, s kivancsisagbol raneztem a HDR metaadataira (majd madvr-rel le is mertem):
- maxCLL 267 nits, meres utan 307 (!!!!)(a legvilagosabb pixel); avgFALL: 10 nits (atlagos atlag-fenyero egy kepkozkaban); maxFALL: 87 nits (legfenysesebb atlag-fenyero egy kepkozkaban); avgFMLL: 138 nits (atlagos max-fenyero egy kepkozkaban)
Magyarul majdnem SDR kategoria!
Ugyan nem sok ehhez hasonlo film van (uj Blade Runner, The Witch 2015), de van ...
-
alaves
addikt
válasz
Pontosan így van. 100-120 nit a helyes fényerő (17-33 OLED fény /Philips-nél kontraszt/). HDR-nél 100 OLED fény (én 60-on nézem, mert nekem bőven elég így is a dinamika).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest