Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fantomas80 #43540 üzenetére
A szellemkep teljesen normalis fel ora utan de gyorsan eltunik. Nezzen sok sdr mozgokepet normalis fenyeron teljes kepernyon.
-
válasz
salapp #43528 üzenetére
Jok is azok
krx21: monitoron en is latom ha nem nativ 4k-ban jatszom de van itthon 4k meg fhd is es kb 1-2m-rol semmi kulonbseget nem latni ha mind a ketto nativ felbontason fut. Ez most persze megint olyan hogy ha belemerulsz akkor kozelebbrol sem. Pontositok nekem nem tunik fel hasznalat kozben.
-
Es Te allo kepeket nezegetsz Oled-en?
2,5m-rol filmek alatt nem latsz kulonbseget. Ennek az ellenkezojet aki bebizonyitja az vendegem egy cellolvoldozesre egy Remington 700-assal a budakeszi loteren.sub-s: ugy ertem h ertelmes volt a srac mert belatta hogy jofejsegbol leirtam de az elmenyen semmit sem ront csak igy volt korrekt. Rengeten irtak hogy mivel hibas a keszulek ezert toredek aron vennek meg.
-
válasz
sakal83 #43520 üzenetére
Nekem a mozgás ugyanaz mert ki van kapcsolva minden javító funkció. Azonban a kamera svenkeknél van egy kis röcögés szóval lehet, hogy kicsi állítgatok majd a truemotion-ön.
A 4K szerintem full fölösleges és parasztvakítás és rohadtul nem látom élesebbnek a képet pedig fiatal vagyok és elvben közel tökéletes a szemem.
A WebOS rengeteget fejlődött az nagy előnye.
A HDR meg tényleg üt. Most a PS-el próbálgatom elég jó.
-
válasz
Gaben360 #43472 üzenetére
Nezd minde featuret tud kb amit a c9. Amiben kevesebb az a mozgas megjelenites ha hasznalsz interpolaciot, illetve talan a szinhuseg jobb a c9-ben.
En eleg “igenytelen” vagyok nekem tokeletes a b9. Ha neked nagyok az elvarasaid akkor vegyel c9-et vagy panat.
egyebkent en ugy vagyok az oled-el hogy vakteszten szerintem nem tudnam megmondani hogy melyiket latom. Innetol jo volt a legolcsobb. -
válasz
Gaben360 #43467 üzenetére
Nagyon.
ha egy jo tv kell “jo” aron akkor vegyel b9-et.
bevallom en mar az mm-ben sem lattam azt a kulonbseget ami nekem plusz 100e-et megerne de igy hogy itt all a nappaliban meg foleg nincs hianyerzetem. A webos 4.5 meg brutal gyors es atom stabil.Ha van barmi specifikus kerdeses akkor batran kerdezz!
-
válasz
MultiDoodad #43411 üzenetére
Jol
-
Van egy AKG 551-es fejhallgatóm ami jó lenne akár filmezéshez is mivel házi mozi rendszerem sajna nincs. A kérdésem, hogy a 9-es széria fejhallgató portja hány ohm-ig képes meghajtani a fejeseket?
Az enyém 32-es
Köszi
-
válasz
Gtaati #43208 üzenetére
Egyreszt itt a ph forum nem reprezentativ mert keves user van azok is tobbsegeben hardcore-ok.
masreszt egyre tobben vesznek oled-et igy ha az arany nem is valtozik a hibas db szam nohet. Valoszinuleg akinek minden ok az nem ir be rogton a topikba hogy nalam minden jo.ugyhogy messze meno kovetkeztetest nem vonnek le az itteni megibasodasok szamabol.
-
Beuzemeltem. Roviden annyit hogy kutya jo.
Majd teszletesebben is beszamolok de egyelore nezem. -
Köszi srácok. Nem is hagyom magam.
Holnap megjön beüzemelem aztán a hétvégén írok róla egy kis beszámolót.
-
50-et még talán nekem is megért volna de 100-at nem.
daneel_hu: Nem tudom Te hogy vagy vele én filmet nézek a tv-n nem tesztvideót. Vittem 4k HDR valós filmet meg FHD SDR-t és tökéletesen sima volt mind a kettő film. Számomra innentől kezdve pont. Elhiszem, hogy van jobb, ha majd egyszer nagyon gazdag leszek megveszem a jobbat. De az még minimum 5 év mert ennek bírnia kell annyit.
-
Megvettem egy 65B9-et!
Nem kevés türelem, kitartás kellett hozzá de megvan és nem is akár hogyan.
Délelőtt elmentem a budaörsi mm-be hátha van valami akció de semmi. Teljesen el voltam kenődve. Aztán úgy gondoltam, hogy megnézem a mammut-ot is hátha ott van c9 akcióban. Nem volt. 640 volt az ára. Ellenben volt egy kiállított B9 550-ért.
Nézegetem, nézegetem összehasonlítottam a a c9-el, hát nagyon sok különbség nincs 2m-ről meg konkrétan semmi. Látja rajtam az LG-s gyerek, hogy kéne egy ki motiváció. Odajön és mondja, hogy ha elviszem adnak hozzá 2 év silver garit azaz 4 évet összesen. Na mondom mi ez piac, hogy lehet alkudni. De még mindig nem az igazi. Aztán kis idő múlva megint jön, hogy ha megveszem akkor a jövő héten házhoz visz az LG egy új panel-t ergo 0km-es tv-m lesz. Na mondom haladunk.
Aztán ki idő múlva megint jön, hogy ok adnak még 15 000 kedvezmény vagy 552-ért vihetem a tv-t és 5 év gold garit. Végül ez utóbbit választottam. Így lett egy kvázi új B9-em 5 év gold-al. Szerintem nem rossz deal
Holnap hozom haza csak nem fért be az autóba. Igazából c9-et akartam de amikor szemügyre vettem mind a kettőt tényleg nem sok különbséget láttam és mivel nekem már a mostani SDR FHD modell is tökéletes úgy a B9 pláne az lesz. Ebben is van HDMI 2.1 meg minden jóság szóval a 3gb ram meg a kicsit nagyobb fényerő nem ért meg több mint 100 felárat. -
válasz
dannyl #43063 üzenetére
Már majdnem megvettem de aztán megnéztem az árukereső árgrafikonját és elment tőle a kedvem. Márciusban volt 100-al olcsóbban. Nem érzem magam mecénásnak, hogy gazdagítsam az MM-et, Philips-et... De amúgy az Ambilight nekem is nagyon tetszik meg a videók alapján a droid is szimpi
-
Philips 804/12-rol van itt tapasztalat?
most eleg jo aron van az mm-ben (610) es nekem mindig is bejott az ambilight. Egyedul a droid-tol fazok... -
válasz
Jorgi Kormi #42906 üzenetére
Köszi a linket. 1 évet késett de ismétlés a tudás anyja
-
Vannak saját kábeleik, többek között HDMI is.
Syz: Én sem feltétlenül értem, hogy mi értelme van a 1,5 milliós tápkábelnek de van aki erre esküszik.
poli27: Te még egész olcsókat linkeltél. Egyébként minél jobb a kábel annál kevesebb az adatvesztés ergo annál jobb a kép. Bizonyos szintig el is hiszem, hogy ez tényleg így van de valószínűleg én nem látnék különbséget egy 100 ezres meg egy milliós kábel között. Azonban egy OLED-et ahol kijön azonnal minden ki hiba, adatveszteség nem illik 1000ft-os kábellel etetni.
-
Nincs ilyen
A kábelnek max sávszélessége van azt kell figyelemebe venni. Ahogy előttem is írták pl hogy átmegy-e a 4k HDR az a két inteface-en múlik és nem a kábelen. Persze ha a kábel valami ezer éves gagyi akkor nem biztos hogy átmegy a jel vagy jelentős adatvesztéssel.
BusinessGuy: Igazából engem is csak idegesített...
-
válasz
Callisto #42574 üzenetére
Igazabol ez megint teljesen felesleges vita de a hdtv test szamomra eleg meggyozo volt. Aztan utanaolvastam es az irtak hogy a local diming eleg szamitas igenyes hogy hova milyen fenyerot adjon. Ehhez analizalnia kell eloszor a kepet a procinak es utana allitja a local diming-ot. Na mar most ha ez igy van akkor igy biztosn nem tudja tartani a 13ms-os input lag-ot. Ha meg tartja akkor valoszinuleg kikapcsolja.
-
Lehet még ragozni ezt az OLED vs LCD vitát de mondjuk már ki a végszót!
Csak az OLED
-
Ha mar japan akkor a JOLED-el kapcsolatban van valami info? Idenre igertek a nagy kapacitasu gyaruk felfutasat de eddig nem sokat hallottam roluk.
-
válasz
BusinessGuy #42350 üzenetére
Melyik denont ette meg az a high end logitech?
-
Ha valaki csak filmezésre/tv-re használ tv-t annak tökéletes a pana + 1 media lejátszó. Aki kicsit geek-ebb pl telót kötne a tv-hez, megúszná a külső lejátszót annak C9. Sajnos. Pedig szívesebben vettem volna japán terméket mert még mindig jobban megbízom bennük.
Grande Ale (#42294) : Az Atmos-t engedd el. Ha hely miatt kell a soundbar akkor vegyél egy jó denon-t vagy Focal-t.
-
-
Mivel puding próbája az evés ezért elmentem egy MM-be kipróbálni a gz950-et meg a c9-et.
Előrebocsájtom, hogy én semmi különbséget nem láttam képminőségben de nem is egymás mellett volt a két tv.
Kezdtem a panával. Hát elég fapados volt már érzetre maga a távkapcs is. Konkrétan 15 éve ugyanaz a design... Mindegy ettől még lehet jó. Igazából akkor hagytam abba a tesztelést amikor sikerült az 5. percben kiakasztanom a rendszert egy fhd videóval. Elindítottam egy uhd filmet, majd kiléptem elindítottam egy másikat és akadozott mint a fene. Kb 1 kép/0,5 mp. Persze lehet, hogy pechem volt de elég fura volt. Amúgy talán a menü szokható lenne de nem egy webos után.
Aztán jött a c9. Igaz ami igaz most is webos-t használok így volt előnye de az a rendszer annyival gyorsabb és használhatóbb számomra, hogy egyszerűen nem lesz kérdés a vásárlás. Plusz a rengeteg feature mint az airplay, hdmi2.1...
Az LG-s gyerek mondta, hogy lesz még leárazva a C9 úgyhogy érdemes lesz várni rá.A CX egyébként már be van listázva 1-2 hét és megjönnek az első példányok.
-
Miért ne? Igazából ha az ember nem nézi be a beállításokat akkor kihúz az annyit...
Viccet félre téve az enyém 2,5 éve remekül megy. (jó egyszer kapott panelt de már rohadtul megbántam és azóta is furdal a lelkiismeret mert 3 subpixel hiba volt rajta ami láthatatlan volt normál tartalmat nézve.)
A 65 bőven elég lenne már csak azért is mert nincs több hely fizikailag. Afölött meg valószínűleg ugranék 100"-re egy komoly vetítővel. -
Bárcsak elég lenne. Akkor nem kellene tv-t cserélne amíg a mostani ki nem rohad. Igazából nekem már ez tökéletes képminőség csak az a gondom, hogy kicsi. Persze ez relatív mert anyum nem tudtam végig nézni mellettem a filmet amikor egyszer átjött mert hányingere lett a nagy kijelzőtől de mivel az én lakásomban van és én nézem ezért kellene a 65. Ott lenne opció a B9 de akkor már ha ezzel 5+ évre tervezek akkor legyen a jelenben csúcs.
-
-
-
válasz
Jorgi Kormi #41905 üzenetére
Basszus en is agyalok rajta csak a jatek miatt a c9 nekem jobb lenne. Plusz a webos az egy nagy aldas es most is nagyon szeretem. Plusz meg a design is szamomra megkapobb.
-
-
Elvben nem ajánlott semmilyen fix tartalom képernyőn hagyása OLED-nél de a fehér tényleg a legkisebb rossz.
A gariról itt tudsz minden elolvasni egyébként igen a gold plusz-ban benne van a törés pl ha a gyerek lerántja.
Pixelfrissítőt akkor futtasd manuálisan ha valami nem ok, egyébként nem kell buzergálni csinálja maga
-
MM-ben megint 600 az LG 65C9.
en meg kivarok...
-
válasz
#62608320 #41828 üzenetére
Szerinted ez a delphoi josda? Oszinten szerinted barki felhasznalo meg tudna neked mondani hogy mennyit fog birni egy modell ami kb 1 eve sincs a piacon ergo tapasztalat sincs vele hosszu tavon? (Nem mintha egyebkent meglehetne...)
de hogy orulj: 5 evet, 2 honapot, es 3 napot. -
válasz
daneel_hu #41731 üzenetére
Amennyire tudom ez ebben a szektorban is úgy működik, hogy a disztribútorok lekötnek előre kontingenseket amelyeket az lg legyárt és leszállít. Ergo ha az MM tavaly lekötött x darabot azt köteles átvenni az lg-től. Szóval ha az embereknek nem lesz pénze akkor a disztribútorok csak azzal tudnak játszani, hogy árat csökkentenek, hogy ne maradjon a nyakukon a készlet.
De mondom az is benne van, hogy nem lesz olcsóbb. Btw a c9 volt mér 580 szóval szerintem lesz az még annyi.
Rothfb: Igen 910. "Fiatalabbak nem leszünk." Hidd el nálam még nincs kapuzárási pánik huszonévesen.
-
válasz
rothfb #41729 üzenetére
Azert hidd el van elet oled nelkul is legalabb is en masban is megtalalom a boldogsagomat. (Egyebkent 3 eve oled-em van
)
dehogy megyek az utcara... btw pont azert varom h iden nagyobb meretu akciok lesznek mert az embereknek sajnos kevesebb penzuk lesz ergo a kereslet lecsokken a kinalat marad igy az arak kezdenek el csokkenni. Nyilvan ebbe a szar forint belerondithat. De en bizakodom. -
válasz
#62608320 #41724 üzenetére
Uhh... nem erzed kicsinek?
egyebkent szerintem fog meg lejjebb menni az ara de mivel nagyon elszallt a forint nem biztos hogy sokat. Tavaly kb majusban voltak a legolcsobbak az oled-ek.
meg en is kivarok. Aztan persze lehet hogy jol megszivom es megint egy evet csuszik a csere.
-
Lehet volt már: Huawei OLED.
Már most látom, hogy megállt a fejlődés panel, képminőség terén és jövőre azon fog menni a verseny a gyártók között, hogy ki hány gb ramot rakott a tv-be...
-
válasz
janos666 #41622 üzenetére
És konzolon nem tudok fps-t játszani normálisan nekem ahhoz kell az egér ami csak a képnél van.
Az biztos, hogy a next gen konzolok tudják majd a vrr-t de tuti lesz olyan opció, hogy mondjuk stabil 30 fps, vagy vrr 30-60 között. Szóval ez nem hat meg de nice try
Joshi: Köszi tudom én is szeretlek.
rothfb: "Nekem úgy tűnik, nagyjából eldöntötte." - Dehogy döntöttem. Ma arra ébredtem, hogy mi a fenének vegyek tv-t 580-ért.
Egyébként tényleg az ár fog dönteni. Ha pl maradna a jelenleg felállás akkor nem kérdés, hogy a panát venném, de ugye van rá esély, hogy a C9 mégiscsak bekúszik 580 alá.
Meg kellene nézni mind a két modellt élőben csak pont ebben a mai fos szituban nem biztos, hogy ez túl jó ötlet. Főleg a menü érdekelne, meg a külső adattárolóról való filmkezelés mert tulajdonképpen másra nem használom a tv-t... -
válasz
janos666 #41614 üzenetére
Szerintem konzolon tok folosleges a vrr. Fix fps van 30 v 60... ergo a 120hz-es panelnek tudnia kell kezelni. Gepet nem kotok ra. Arra van monitorom. A hdmi 2.1 savszelje szerintem filmeknel megint csak lenyegtelen, elvben minden 4k hdr atmegy a 2.0b-n es nem hiszem hogy egyhamar lesznek 4k hdr 120fps-es filmek. Talan majd 7-8 ev mulva amikor tervezem a cseret.
Ami meg a pana fele huz az az hogy japan. Lehet hogy en vagyok fafej de nekem meg jelent valamit az hogy panasonic es hosszutavon valahogy jobban biznek ebben a markaban mint egy lg-ben.
whatnot: ya.
first world problem de hat ez van.
rothfb: teny hogy sok erv szol az lg mellett. Mindig is a c9 volt a kiszemelt de vegul is utanaolvasva a gz950-nek valoszinuleg ezzel sem lonek melle. Mondom nekem a viszonyitasi alapom egy eg910. Ha annal jobb nekem mar jo
-
No Kollégák!
C9 vagy GZ950? Ez itt a kérdés.
Amire használom: 70 film, 30 játék (csak PS PRO, aztán majd egyszer PS5, szóval nem ezzel tervezem megnyerni a CS:GO világbajnokságot)
Számomra a legfontosabb a filmek alatti képminőség illetve az, hogy a belső media player lejátszon sok mindent és a feliratokat rendesen kezelje. (Virágbolti filmeket kell tudni lejátszania, más igényem nincs) Ha BD-t nézek akkor meg a PS a lejátszó.
Illetve jó lenne ha az ARC-n ki tudná nyomni a HD hangokat. Most ugyan nem használnám ki mert nincs min de ezt a tv-t tényleg kirohadásig tervezem és bízom benne, hogy előbb utóbb lesz rendszer ahol meg tudom szólaltatni.
Kérdés az, hogy mit nyerek illetve vesztek ha a panát választom a C9 helyett? (feltéve ha majd a c9-et is lehet 580-ért kapni)
Jelenleg ahogy nézem leginkább a WebOS fog hiányozni...Köszi előre is a véleményeket. (bár tudom őket mert 4 éve aktívan olvasom a topikot tulajként de azért mégis jólesik megkérdezni
)
-
Hmmm. Mondjuk a c9 jobban tetszik design-ra meg igazabol a webos-t nagyon szeretem. Szerintem inkabb megvarom mig lemegy az ara...
egyedul a belso media playert hasznalom rendszeresen onnan nezem a filmeket.
amugy ez a gz950 az a 2019-es modell? Ergo ugyanaz a panel van benne mint a c9-ben? -
válasz
Pro Koryak #41533 üzenetére
Mondasz valamit mondjuk a 650 még mindig kutya sok pénz és sanszos, hogy a c9 lesz még 600 alatt a pana meg lejjebb szerintem már nem fog menni.
Plusz én használnám játékra is így a HDMI 2.1, VRR előny bár hozzá kell tenni, hogy eddig sem volt semmi bajom a tv-vel és egy 910-en játszom néha-néha. Hát nem tudom, agyalok.Btw ha neked is ez a gz1500-ad van akkor megkérdezném, hogy telóról tudsz-e zenét lejátszani ha a tv ki van kapcsolva? (iPhone-ről érdekelne első sorban) Mert ha igen akkor kb eladhatom a Sound bart és akkor megint más lenne az anyagi része a dolognak. Köszi
-
válasz
Pro Koryak #41524 üzenetére
En most dontottem h valsag ide vagy oda veszek egy 65-oset. Eddig csak az lg c9 johetett szoba de vajon ez a pana annyival jobb lenne? (Soundbarom sajnos van igy az nekem kb nem er semmit max ha eladnam)
-
Sziasztok!
Szerintetek egy 55"-os 910V-t kb mennyiért lehet eladni úgy hogy tavaly kapott új panelt és ezzel is alig ment alacsony fényerőn?
(ez úgy kuriózum mert van benne 3D, és hajlított)Köszi
-
-
Nyilvan tortentek fejlesztesek de a legfontosabb hogy a panel ugyanazt tudja ergo max a proci jobb ami nyilvan mas oanelvezerlest tesz lehetove igy pl javulhat a mozgasmegjelenites, szinkezeles, de a teszt alapjan a c9-hez kepest alig van kulonbseg. Igy tuti hogy jo ideig a c9 marad az ajanlott felteve ha az illeto LG-t szeretne.
-
válasz
Pro Koryak #40786 üzenetére
A foci eb-t mar toroltek official az olimpiat szerintem a kovetkezo napokban fogjak...
torma1981: foleg aki reszletre, aruhitelre vett tv-t... tartok tole hogy hamarosan lesz par elado darab itt a ha-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Apple TV eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest