- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sony-m volt és még mindig van is ,LG-ből is kipróbáltam 3db oled szériát de van egy 5 éves lcd LG tv-m is + az új pc monitorom is LG.
Philips-et is vágom mivel utánajártam és nem itt ,hanem a boltban személyesen néztem át őket ,hozzáértő szakemberekkel konzultáltam róla és a nyers őszinteség ,hogy gyenge elektronika apróbb idegesítő hibákkal amiket már leírtam.
És nem Samsung meg Sony pólós figurák beszéltek le a Philips-ről ,hanem akik valóban ezzel foglalkoznak és sorba jegyzőkönyvezik a vásárlás elállásokat.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz snpetit #71202 üzenetére
"Az nem lehet, hogy nem volt hibás panel még, az bűzlik."
Baromág ,és akkor még finoman fogalmaztam.
Mindenből van hibás még az apple-nél is ,értelemszerűen abból van a legtöbb hibás termék amiből sokat vesznek pl. LG ,Samsung TV-t vesz az emberek 75%-a.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Biztos, hogy van olyan Philips OLED is, amelyben hibás a kijelző (neten is találni), azonban (eladási számtól függetlenül, arányosan) jóval kevesebb. Talán a közös múltra való tekintettel (LG.Philips Displays) a magas minőségi osztályba sorolt kijelzőket kapja, illetve csak azokat veszi át. Talán nem véletlen, hogy az OLED754-em bőven 10 000 üzemóra felett, eredeti kijelzőjével hibátlanul üzemel. A B7-el három kijelzőt használtam, a C1-ben pedig már volt egy kijelzőcserém...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
madkiller
őstag
válasz TechN7ne #71203 üzenetére
Igazat adok neked, ez már bennem is megfogalmazodott pár napja. Valószínűleg, azért több a panelcserés LG a topikba, mert szerintem is abból adják el a legtöbbet. Több oka lehet ennek a fő ok szerintem, hogy oledbe az LG a legolcsóbb + ott van a 3 év garancia és a jó szervízháttér.
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #71206 üzenetére
OLED754: 10000 üzemóra 2 év 2 hónap (már a lányom használja másik lakásban, kevesebbet megy, előtte napi 12-18 óra). Nincs inhomogenitás, tinting, pixelhiba. A 4 hónapos C1-ben is van 1600 üzemóra.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz alaves #71209 üzenetére
Ilyen egy "gyenge elektronikás" Philips, milyen lenne, ha a legjobbat használnák
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bnorci71
addikt
válasz snpetit #71207 üzenetére
lehet ezen rugózni hogy mit mond a szerviz
akinek baja van itt áll meg ergo akinek cseréltek elutasítottak cserét itt megjelenne mint ahogy az Lg tulajok is vagy Sony Pana stb.
De lehet az igénytelen Philips tulajok le se izélik a tv-t és nem nézegetik van-e pixelhiba meg thinting meg mitomén miELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
félisten
Valószínűleg az előforduló panel hibáknál készüléket cseréltek nincs ebben varázslat vagy olyan hibák voltak aminél nem cseréltek panelt, ezt már leírtam feljebb mikor cserélnek mikor nem.MIvel magas kategóriás paneleket vesznek nem olyan lehetetlen dolog ez. Alul ott lesz a link amikor ez történt ebben a hozzászólásban.
Mi az hogy megint fenntartással kell kezelni? mert mit kellett tőlem úgy kezelni ?Emailt mutattam és Ott a szám hívd fel őket ki tart vissza itt bárkit ebben? még le is írtam hogy ne kelljen Googlet használnod sem. [link]
Kérdezd meg bátran.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
snpetit
aktív tag
Engem különösebben nem érdekel, nem nekem kell őket megvédeni.
Akkor panelt nem cseréltek hanem panel miatt cserélték a TV-ket? Azt írtad nem cseréltek csak egy panelt. A többit nem a szerviz bírálja el, külön küld ki szakértőt a Phillips? Vagy az nem számít panel hibának?
"Olyan Hibás panellellel még mindig nem találkoztak itthon , amire csere kérelem érkezett volna. Az egyetlen darab amit feljebb linkeltem bemutató darab volt több száz órát futott demó anyaggal, gyenge védelmi beállításokkal és panel cserét kapott ingyenes oda vissza szállítással."Szerinted egy hivatalos szerviz milyen információt fog kiadni így email-ben is? Igen szarok a termékek. Úgy a fejükre koppintanának, hogy na. Maradjunk annyiban ami itt van tulaj infó a szerint minden márkával van gond. És igen, ha valakinek rossz és nem javítják szerintem joga van leírni...és igen, ha az az LG és szarik a fejére akkor is. Volt rá példa.
Ezt a magas kategóriás válogatott paneles bullshitet szerintem el kellene már hagyni... soha senki nem igazolta. Ilyen árak mellett lehetetlen a beszállítónál és a Phillips soron kellő tesztet végezni, főleg, hogy egyes hibák csak idővel jönnek elő. A végső tesztelő már régóta a vevő...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz snpetit #71215 üzenetére
tehát győzködjük egymás a semmiről szerinted semmi nem úgy van és semmi nem igaz mert hiszel valamiben mert .. miért is?
Az LG display gyártja a panelt . Minőség-ellenőrzés ennyi a titka semmi több.
Nincsenek ezek válogatva csak szigorúbb minőség-ellenőrzésen esnek át a Philipsnél is és az LG Displaynél is, persze több pénzért cserébe. Ez a kettős szűrő jelentheti azt is, hogy nem minden 200. panelt ellenőrzik hanem minden 80. panelt.
Jó pár évig dolgoztam a Philips fehérvári gyárának, Loewe-t is mi gyártottuk.Az első email akit belinkleltem itt is ezt olvashatod. [link] felhívtam őket megkérdezni, milyen módon oldják meg a beégést vagy a pixel hibát. Azt mondta a Szervíz kft-s ügyintéző hölgy hogy még nem volt pixelhibára vonatkozó megkeresésük ezt nem tudja megválaszolni.... de aztán végül kialakult hogy a szervíz egyéni véleményeztetése alapján cserélnek de beégésre nincs náluk csere, ettől függetlenül a kiállításos beégett Philipset megoldották azért mert korrekt cég a Szervíz kft....Ehhez nem tudok mit hozzátenni. Nem azzal kerestem meg őket hogy infót adjanak ki nekem,jóska pistának hanem hogy mi kell ahhoz hogy cseréljenek egy ilyen típusban panelt...
A Tv csere ez az én véleményem volt ,hogy ha valóban pár ezrelék a meghibásodás az mondjuk 5000 eladott darabnál és század léptéken belül maradva ahogy az ügyvezetőjük írta maximum 50 darab Tv lehet, ez is csak matematikai szabályokra hagyatkozva. Gondolom egyszerűbb nekik cserélni a Tv-t indokolt esetben mint igényelni panelcserét . Mielőtt átmennénk a másik oldalra és én lennék a fanatikus Philipses, nem nem vagyok az, korrektségből írtam le és jártam utána annak aminek utánajártam megcáfolandó a félrevezetéseket .
A következő TV-m messze nem biztos hogy Philips lesz alapból LG és Sony volt a tarsolyban nálam. Az hogy ki mit mond ennyi erővel nyugodtan bármilyen igazságra rávethető hogy azért mondta azt mert,de nem igaz-Akár rád is mondhatnám ezt- de valójában nem úgy van.
Itt most kb 5-6 Elégedett Philips oled felhasználó kommentelt az utóbbi 200 hozzászólásban , semelyikünknek nincs panel gondja, ez mondjuk már egy kisebb gyenge felmérésnek vehető. El kellene fogadni, hogy a Philips jó márka és magas minőségű OLED készülékeket gyárt. Nem gyenge sem harveresen sem panel szinten sőt, nagyon is erős.
Hibás darabok meg minden márkában előfordulhatnak.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
alaves
addikt
válasz Kisszaboo #71212 üzenetére
Nemhogy logó (pl. narancssárga nick-ek), hanem PC monitor - PC játék statikus elemek tömkelege (OLED fény: SDR/HDR - 25/75)... továbbá már írtam többször, hogy a Philips OLED-ekben a beégés elleni eljárások vezérlése is 'szerencsésebb'.
-
alaves
addikt
válasz blakey #71210 üzenetére
Azt a 'gyenge elektronikás' utalást nem is értettem, amelyet valamelyik fórumtárs írt. Már írtam, hogy processzor erőben közel azonos a 2019-es OLED754 P5 gen2 és a 2021-es C1 alpha9 gen4.
A 754-es belsejét nem láttam, de annyit mondhatok, hogy a B7 belső kivitelezése (NYÁK lapok, forrasztások, stb) prémium minőségűek (Nakamichi deck-ek belseje nézett ki úgy a 80-as években). Korombeli szervizes mondta is, hogy "Tényleg!".
A C1 belseje már korántsem prémium hatású, de azért ez sem 'trágya- gány meló'.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
gjanner
tag
Sziasztok, egyhén off lehet... de talán többen vagytok itt értékesebb holmi rendeléssel, ezért kérdésem... Bárkinek pozitív vagy negatív tapasztalata van 77" TV kiszállítás alza vagy emag-tól? Akár privátban is nagy köszi előre is!
...az imént emag rendelés előtt olvastam pár olyat, hogy elment tőle a kedvem, hogy egy futárukra bízzam... -
wyll358
tag
válasz Dicker #71221 üzenetére
Nem tudom miért ennyire egyértelműen jobb a minimum 14 napos elállás nélkül vásárolni, ráadásul úgy, hogy vért izzadhatsz egy 77-esnél a szállítással.
Nyilván vannak annak is előnyei, hogy helyben meg tudod vizuálni, ha valaki ilyen paranoiásabb alkat (aztán kiderül vagy sem, hogy kutyafüle szinten tudod úgyis csak átnézni helyben az más kérdés ), de ettől még a szállítós vásárlás mellett is szólnak ugyanígy érvek.És hogy a kérdéshez is reagáljak érdemben: Nekem nem volt semmi gond az emagos rendeléssel, bár csak 55-öst küldtek, de ettől még legyen itt tőlük egy pozitív tapasztalatként...
-
blakey
titán
válasz wyll358 #71222 üzenetére
Nem tudom miért ennyire egyértelműen jobb a minimum 14 napos elállás nélkül vásárolni, ráadásul úgy, hogy vért izzadhatsz egy 77-esnél a szállítással. - nem ezt írta, azt írta, hogy személyesen vigye haza, ettől még netes rendelés esetén van 14 napos elállás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
T560i
tag
Sziasztok! Megjött a Philips 806, első benyomás szép kép, pixel hiba mentes! Kérdésem a következő a pixelfrissîtést hol lehet bekapcsolni vagy automatikusan ő csinálja? 🤔😉Köszi
Philips 65 oled806& Lg 55b7v Nad T758v3i Kef q950&q350&q650c 5.0,Klipsch R120sw 2db!
-
blakey
titán
Automatikus
-
félisten
A képvédelemre/ tisztításra gondolsz?
ha igen :Gyakori beállítások -->Minden beállítás-->Általános--> Javított--> OLED képbeállítások
[ Szerkesztve ]
-
norbertoth
senior tag
Nem nagyon látok még teszteket az idei lg oled modellekről, vagy majd csak áprilisban?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
félisten
Igen.
Szerintem amire érdemes hirtelen első blikkre: nem tudom mi az ami amúgy az LG nél is így van szóval lehet nem ismeretlen neked :
- Amit írtam ott nyugodtan állitsd maxra a védelmet nem működik zavaróan.( számomra)
- Minden forráshoz külön be kell / lehet állítani a képet, HDR nél és Dolby Visionnál is külön. megjegyzi utána automatikusan azt aktiválja ha felismeri a tartalmat.
- A fényérzékelőt érdemes mindenhol kikapcsolni szerintem a jobb képminőség miatt, majd meglátod.
- HDMI funkciókat ( VRR stb) a HDMI Ultra HD beállításnál HDMI portonként tudod akiválni . ( VRR ilyesmi)[ Szerkesztve ]
-
Maltheus
csendes tag
Ma megnéztem egy CX-et és nem hittem el, hogy milyen csíkos a fehér, most már úgy voltam vele hogy velem van a baj, így este bementem a mediamarktba. Végig nyomtam négy C1et és négy sonyt, két 83asat és két 90eset. A philipsre már nem maradt idő mert rám zárták a boltot. Az LGk közül háromnak narancs csík a fehéren látszik. A végére megnyugodtam, hogy a Sony nál fehér a fehér és nincs semmi narancs-piros tint a kép szélén. Az egyik A90jben volt egy durva banding és avs fórumon is látszik hogy van másoknak is ilyen baja kb gyártó függetlenül, de legalább láttam hogyan is kéne kinéznie egy tiszta OLED nek. Ezek után azon gondolkodtam hogy lehet nem is nekem való ez technológia, nem szivesen lottozom. Csütörtöktől akció van az MMben egyébként ha valakit érint.
-
wyll358
tag
válasz blakey #71224 üzenetére
Úgy jogos...
Bár akkor is valószínűnek tartom, hogy így is úgy is szállítgatják a random kiállító teremebe előtte, aztán csak "hozzádvágják" ugyanúgy csupán egy lakásodtól eltérő helyen. Bár ott helyben egyszerűbb azt mondani miért olyan a doboz mint amit a kutya szájából kihúztak az is igaz... -
jézusom
addikt
szvsz nekem a philips ambilightja elég jó lenne kár hogy más gyártó nem csinmál ilyet.
-
T560i
tag
Más is tapasztalt olyat,hogy kikapcsolt állapotban ha megnézed a fekete képernyőt mintha hullàmos lenne a felület,de közben meg sima!?
Philips 65 oled806& Lg 55b7v Nad T758v3i Kef q950&q350&q650c 5.0,Klipsch R120sw 2db!
-
-
Pro Koryak
addikt
Legyen szíves tegye fel a kezét, akinek Panasonic oledje van és egy helységben alszik vele.
Jöhet privátban is.
Köszi#71241
Sajnos "kaki" akció van. 2-3 hete sokkal több minden volt akciós, sokkal olcsóbb árakon.[ Szerkesztve ]
-
Kisszaboo
junior tag
[kép] Megjött. Meglátjuk. 805.
Philips 65 Oled 805 , Asus Zenfone 7 , és 7 Pro
-
rainman72
nagyúr
válasz Pro Koryak #71242 üzenetére
Teljesen más árak vannak most mint reggel az MM akcióknál,vmivel élhetőbb lett.
A reggeli az nagyon elcseszett volt.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
sala
csendes tag
Üdv mindenki!
Bocs ha volt már... Tud valaki konkrét 1 Gbps usb-ethernet adaptert, ami bizonyítottan működik LG B1gyel?
Köszönöm
Üdv
Salaxx -
1stVikman
senior tag
Végül 806 lett. Többszöri pénzfeldobás döntött.
Ma érkezett meg.
Kicsomagolás nem papírforma szerint ment, mert asszony nem bírta kiemelni a dobozból. Így végül egyik oldalt kibontottuk a dobozt és kihúztuk belőle a tv-t. Utána már tudtuk rendesen mozgatni.
Beállításokkal szerintem elleszek majd, de sok időm nem volt nyomogatni, mert mennem kellett. -
blakey
titán
válasz 1stVikman #71249 üzenetére
Kicsomagolás egyszerűbb módja, hogy felül kinyitod a dobozt, kiveszel minden kisebb dolgot, majd az alját is kinyitod, a füleket kifelé hajtod és a dobozt felemeled, persze nem árt, ha a TV és a hungarocell biztos "talpakon" áll. Ha jó helyen csomagolod ki akkor egyedül is megoldható, én is egyedül csomagoltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest