- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz bnorci71 #71129 üzenetére
Én a "szabványosra" állítva szeretem a legjobban és a Fast Motion Clarity-t teljesen kikapcsoltam. Így szerintem szuper, legalább is nekem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz alaves #71150 üzenetére
“SDR 80 OLED fény + ∞ kontraszt = ütős...”
Igen ,de én említettem ,hogy az energiatakarékossággal vezérlem az egész beállítást.
Ha visszább veszem már közepes beállításokkal is gyenge ,általában az energiatakarékosságot minimálison használom és úgy megfelelő minden (4k film ,játék) de van eset mikor ki kell használnom ezt az “ütős” kombinációt teljesen mert úgy látom igazán a sötétebb filmeket (kikapcsolt energiatakarékosság). -
kpetyke
tag
Köszönöm a rengeteg választ! Mind nagyon hasznos volt!
A Philips OLED706-nál sokan emlegettek szoftveres bajokat (tinting,dolby vision) ezeket tudnátok részletezni kicsit?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kpetyke #71153 üzenetére
Tinting( color tinting) nem szoftveres gond, inkább panel, ez egy rózsaszínes/ zöldes/ kékes bármilyen színfelhő/ beütés.
Ha beírod a keresőbe itt is ebben topikban láthatsz róla képeket. [link]
vagy Google [link]
EZ nem igazán érinti a Philips OLED - tv ket ,elégjó panellel jönnek, de természetesen előfordulhat ilyen bármelyik OLED nél legyen az Sony, Philips, LG. Enyhébb verzióit nem is látni használat közben egyáltalán ha mégis lenne.
Dolby Vision problémával én nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz wallace 234 #71154 üzenetére
1.9-es gammával nem igen van “ ütős kép” mert fakó lessz az egész ,80 oled alá meg nem igen tudok menni mert ennyi fényerőre szükségem van (ez az egyetlen fényerő opció amit tolhatsz bármeddig nem megy a minőség rovására).
2.2 gamma még max. belefér de az igényeimet tekintve ITT se tudok facsarni sokat.
2.4 gammával van igazán ütős kép normálisan beállítva (mint nekem ).Calogero
35 oled fényerővel kb. semmit nem látsz egy G1-en.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz TechN7ne #71157 üzenetére
Magas oled fényen az abl jobban vissza veszi a teljes képernyő fényerőt. Maximális fényerő nélkül is alacsonyabb a fényerő. C1 sdr nél 35 ös oled fény bőven elégnek kéne lennie. Így ezzekkel a beállításoknál amit használsz, érthető a 80-as oled fény, hogy láss valamit. Kontraszt is sdr nél 85 bőven elég. De nem egyforma a szemünk, kinek mi a jó.
-
ClioRS
őstag
válasz Kisszaboo #71159 üzenetére
Nem kivétel, nincs semmi baja az enyémek se, meg más is írta már a topicban, hogy jó a 706. Elolvastál pár negatív hozzászólást meg kaptál egy rossz tvt, és akkor már sz.r az összes, és ezen pörögsz mióta ide írogatsz. Én se szarom a pénzt, de bármi elromolhat, barátom zsír új S mercije lett motorhibás 100.000 km alatt, akkor az S osztály se ajánlott vétel gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kisszaboo #71159 üzenetére
Nekem sincs semmi gondja, állj le szerintem a valótlanságok terjesztésével.
ClioRS : nem kapott rossz tv-t, nem vett semmilyen OLED -et.
[ Szerkesztve ]
-
Kisszaboo
junior tag
-
félisten
válasz Kisszaboo #71162 üzenetére
Tudomásom szerint hazudozol. Február elején beszéltem velük. [link]
Nincs semmiféle 200 panasz de holnap újra felhívom őket ,csak miattad .Igen, én mondom.
[ Szerkesztve ]
-
wyll358
tag
válasz wallace 234 #71158 üzenetére
De amúgy össze-vissza tekergeti mindenféle nyakatekert módon, bármilyen ajánlást figyelmen kívül hagyva és még saját bevallása szerint is olyan állapotot sikerül így elérnie, ami szétcseszi a szemét, de az csakis úgy jó, egyébként nézhetetlen, de hát nem jó mégse mert gyilkolja a szemét... most erre mit lehet mondani?
Szerintem az ilyen eseteket jobb, ha inkább elengedjük, max vesz egy qledet és azt a fórumot fogja legalább boldogítani a jövőben...[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz wallace 234 #71158 üzenetére
Nekem is vlhol ott állhat meg az oled fényerő (35/40) mert az energiatakarékosságot mindig használom ami visszaveszi a fényerőt is lényegében.
Általában max. minimálison használom ,este meg közepes vagy max. -ra rakom.
Jelenleg épp nézek egy Dolby Vision tartalmat és a gyári beálltásokon megy maximális energiatakarékosságon ,számold ki. -
bnorci71
addikt
A Fast Motion Clarity-t én is kikapcsoltam amikor itt írta valaki hogy fekete képeket szúr közbe na meg nagyon be is tudja sötétíteni a képet, szóval anélkül próbáltam minden mást.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz kpetyke #71153 üzenetére
nekem fagyás volt az úgy látszik megoldódott egy teljes újra telepítés+alapra állítással, illetve hetente talán 1x nem kapcsol be, bár ezt nekem rég csinálta a nejem mondja néha.
Más nálam nincs.A fagyás okán gondolkodtam és valamiért az van bennem, hogy a boltba be lett kapcsolva, de a boot nem ment végig kikapcsoltuk. Nem gondolnám, hogy ennek gondot kellene okozni hisz a gyárba biztos elindítják a tv-t, de valamiért mégis erre gondolok.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
wallace 234
őstag
válasz TechN7ne #71169 üzenetére
Hát ha kb ott áll meg akkor minek használod az energia takarékos módot? Tedd 35 re az oled fényt, és az abl se lesz olyan agresszív és jobb lesz a kép! Dolby vision max energia takarékon meg, gyakorlatilag ki nyírod az Dolby visiont, ill a Dolby vision amúgy is igazítja a környezethez a képet. Dolby vision IQ. Energia takarékos mód, egyedül automatikus módba érdemes, használni. De a legjobb ki kapcsolva.
-
Mankó
veterán
válasz TechN7ne #71141 üzenetére
Hát ezt sajnálattal hallom, főleg, hogy én is G1-re akarnám cserélni a Pana oledem. Ezeket az új infókat hallva, viszont át kell variálnom az elképzelést.
A Pana-val nekem semmi ilyen jellegű problémám nincs, se az LG-s panel problémák nem jelentkeznek. Ha tudná a 2.1-et és jobb lenne a mozgás megjelenítése eszembe se jutna a csere.
Ezekután a nagyobb méretre való cserét is mérlegelnem kell, pedig 3 m-re én már a 77-es mérettel szemezgettem. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jellegű problémák vannak ezzel a G1 modellel.Melyek most az ajánlott modellek az újabb oledekből?
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Ha csak a hdmi 2.1 miatt cserélnél, akkor várd meg az idei modelleket, mit hoz a pana és a sony. Nem mellesleg ha visszaolvasod az elmúlt 30 hszt, akkor kiderül, hogy a fórumtárs nem épp ideális beállításokkal használja a g1-ét, és ezért fáj a szeme, szóval ne legyen elrettentő.
-
Bazsi81
tag
Sziasztok!Lg cx 04.30.61 firmware elérhető.Nekem ma reggel dobta fel.Nem frissítettem, mert nem találtam semmi infót róla.
-
drsanya
aktív tag
válasz drsanya #70870 üzenetére
Csak információ gyanánt az HBO Max-hoz LG tv-n. Elég sokat leveleztünk a supporttal, és a routerben az IPv6 kikapcsolása oldotta meg a problémát, ők javasolták. Továbbá a DNS szerver manuális beállítását kérték, de végül csak az IPv6 kikapcs elég volt, a többi beállítás maradt gyárin. Az az érdekes, hogy PC, telefon ugyanazon a hálózaton meg jól működött, úgyhogy biztosan az LG alkalmazásával van gond. Digi netem van egy Archer AX55-el.
I am iRacer
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
706 Philipshez vettem usb3-as 1000 ethernet csatlakozót ami kikapcsolásig működik is.
Kikapcsolás után csak a TV újraindításával vagy usb ki-be húzásával csatlakozik újra, azt is csak DHCP-n.Android beállításnál az USB-t a fejlesztői beállításoknál átállítottam az usb beállítást RNDIS (usb ethernet-reÍ), de minden újraindítás után visszaáll töltésre.
Más hogy lehelt életet usb-s ethernetbe?
OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
félisten
válasz Kisszaboo #71167 üzenetére
"Ebből a típusból a kereskedelmi láncokon keresztül több ezer darabot értékesítettek hazánkban. A termék meghibásodási aránya ezreléknyi az eladott darabszámhoz képest. A gyári javítási adatokat átnézve, a riportokban kivételes meghibásodást, mely a készülék szoftverére vonatkozna nincs. Az OLED készülékeink több díjnyertes oklevelet kaptak a nemzetközi hivatalos minőség bírálóktól, semmiféle szoftveres hiányosságot nem jeleztek."Beszéltem a szervizesekkel is telefonon is, nem csak a "Gusztival leveleztem" A néha előforduló fagyások és problémák oka többnyire az Android rendszernek köszönhető.
Újraindítás és időnkénti teljes áramtalanítás üríti a cache-t , jót tesz a rendszernek.
Nem tudnak általad mesélt különleges rendszer szoftverről, ami tönkretett volna bármilyen készüléket... gyári alap régebbi szoftveriek vannak, illetve szervízrendszerük, amit fel tudnak tenni esetleges frissítési hibák esetében. Nem dolgoznak ilyenen és nem is dolgozhatnak, ezeket a Philips fejleszti.
Olyan Hibás panellellel még mindig nem találkoztak itthon , amire csere kérelem érkezett volna. Az egyetlen darab amit feljebb linkeltem bemutató darab volt több száz órát futott demó anyaggal, gyenge védelmi beállításokkal és panel cserét kapott ingyenes oda vissza szállítással.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Hagyd “profi”, “ért” hozzá, 40 éve a “szakmában” van. “1 hiba mindfelett” a szlogenje.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Eleba
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy SONY XR-55A83J típusú tv-t. Elakadtam a tv csatornák beállításával. Van földi és kábel hozzáférésem is. Mindkettő csatornatípust megkeresi, de amint rákeresek a másikra, az előzőt törli. A másik tv-m samsung, ott megmarad, és lehet váltani a földi és a kábel közt. Valakinek lenne ötlete, hogy lehetne ezt itt is összehozni? Köszönöm.
-
-
alaves
addikt
A levél utolsó mondatát szoktam kb. 2 éve ismételgetni a fórumon... Érdemes saját anyaggal is összevetni a Philips OLED-eket a többivel...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
félisten
válasz alaves #71189 üzenetére
Így van. A szervízeseknek is nagyon jó véleménye volt vele. Egy hölggyel beszéltem, azt gondoltam majd jól leráznak de nem. Elmondta a véleményét aztán még tovább kapcsolt valami technikus munkatárshoz. Ő is ezt mondta hogy ők bent is össze szokták hasonlítani őket és bizony a 806 is felsőkategóriás képpel fut. A 706-nak is Gyönyörű képe van ezen nincs mit ragozni. Most pár száz óra után meg főleg.
Szerinted lehet linkelni ilyen nekem írt levelet nyilvános fórumon? vannak aggályaim ez ügyben nem szegek e meg vele valami féle személyiségi jogot.
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
Nem gondolnám, hogy probléma lenne. Én is beszéltem már Zsellér Úrral, korrekt úriember. Összességében a #71180 hozzászólásod korrekt, és a Philips-nek csak előnyös lehet.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bnorci71
addikt
a támogatás válaszában konkrétan benne volt ne osszam meg a levelet illetve a kapott fájlt/linket.
Ha neveket elérhetőséget kiveszel belőle szerintem nem gond.Eleba #71191
érdekes, akkor fogalmam nincs csak a régi Samu Lcd-ből indultam ki hogy ott váltani lehetett földi/kábel/összes közöttELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
TechN7ne
nagyúr
Mindenki dicséri a sajátját a világba ,de azért vannak kivételek.
Nekem G1 van mégse vagyok oda érte ,pedig ez a széria valóban premium nem úgy mint egy alsókategóriás Philips termék.Nem mondom ,hogy az LG a legjobb és nem is istenítem ,nem írok róla regényeket ,nincs mit magyarázkodnom és folyamatosan dicsérem a Sony termékeit.
Veled mi lenne ha G1 lenne nálad ,írnál róla egy könyvet?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz TechN7ne #71199 üzenetére
Mint ahogy en sem istenitem es nem is kamuzok rola .
Pont ezt varna el az ember toled is meg a kollegadtol hogy ne kammeroljatok,ne huzzatok le egy markat sem,legyen az barmi mint ahogy ezt te teszed a Philips-szel es szarozod jobbra ballra nulla tapasztalattal meg a kollegadtol akinek meg OLED tv je sincs de tanacsokat osztogat es velemenyt formal.Korrektseg,es partatlan tajekoztatas ez lenne egy olyan topik celja mint ez is.Egyetlen kommentben sem fikaztam egy markat sem soha mert nem ismerem,nincs tapasztalatom vele..Neked sem volt soha Philipsed sem Sony.Tehat majd arrol mondj velemenyt,amit hasznalsz ne arrol amirol lovesed sincs.
Inenntol lezarhatjuk mert nem erdemel tobb szót vagy megertetted vagy nem az uzenetet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest