Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, nagy valószínűséggel oled lesz, emiatt is vagyok itt.
Visszaolvastam pár hetet, és egy dologra felkaptam a fejem.
Konkrétan, hogy az android rendszerű tévék nem tudnak kandenciahelyes lejátszást? (Ami lehet nem is kell nekem.)
Ha jól értem, akkor mindegy, hogy a "Gyári lejátszó" vagy kodi vagy just Player vagy bármi van használatban, nem lesz kandenciahelyes pl.egy USB-ről játszott film?
Azaz "röcögni" fog a kép mondjuk a kamera oldalirányú mozgásánál?
Ami miatt érdekel, hogy anyum vett egy alap LG-t (lg up78003lb). USB-ről lejátszva néhány minta 4K hdr filmrészletet, szép egyenletes volt a kameramozgás, kikapcsolt trumotion és minden egyéb képjavító nélkül. Viszont a "moziszerű mozgás" be volt kapcsolva.
Ez nem tudom, hogy kandenciahelyes-e, de nekem tökéletesen megfelel. A Trumotiont nem bírja a szemem, de ez a mozis beállítás tetszett.
Ilyet tudnak az androidos tv-k?
Tehát van - e olyan beállítás rajtuk - mondjuk egy Philipsnél-, ami kikapcsolt mozgásjavítás ("Trumotion Philipses megfelelője") esetén is tud "moziszerű" képet adni? Azaz oldalirányú kameramozgásnál nem "röccen", nem darabos a kép?Előre is köszönöm : Vikman
-
1stVikman
senior tag
válasz alaves #71002 üzenetére
Ezt megerősíthetné vagy cáfolhatná valaki.
Másik kérdés.
Szerintetek megéri a felárat a 806-os Philips a 706-tal szemben?
Az általam talált különbségek a 806 javára :
-4 oldalas ambilight vs 3 oldalas
-Fém, háttérvilágításos, bőr hátlapos távirányító
-talp kialakítása minimális dizájn eltérés
-calMAN readyEzekből nekem a távirányító lenne szempont, de ~160€ a differencia árban, amit mellett nem tudok elmenni .
Vagy lehet utólag a 706-hoz venni a szebb távot? -
1stVikman
senior tag
Ha kedden eljutottam volna a rendelésig, akkor nem lenne már kérdés. Akkor ~20€ volt a difi. De azóta korrigálták az árakat és a 706-os 100€-val olcsóbb, a 806 meg 40-nel drágább lett.
Így már azért dilemmázok kicsit rajta.Multibit
Amlogic box+CE elég lehet vagy valami komolyabb?
X96 max plus van, de az menne a hálóba a régi tv-vel. -
1stVikman
senior tag
Végül 806 lett. Többszöri pénzfeldobás döntött.
Ma érkezett meg.
Kicsomagolás nem papírforma szerint ment, mert asszony nem bírta kiemelni a dobozból. Így végül egyik oldalt kibontottuk a dobozt és kihúztuk belőle a tv-t. Utána már tudtuk rendesen mozgatni.
Beállításokkal szerintem elleszek majd, de sok időm nem volt nyomogatni, mert mennem kellett. -
1stVikman
senior tag
Eddig csak annyi, hogy szokni kell a rendszert. Nagyon.
Filmmaker módban nézem, talán ez hasonlít leginkább a régi LG-mhez. Teszt videókat lefuttatva 1 db alpixel hibát találtam, ami kék és magenta színek alatt döglött. Olyan 40 centiről már nem látszik, szerintem ez nem lesz válóok. [kép] [kép]
Pixelfrissítést futtatva magához térhet?
Kép szép egyenletes, nekem homogénnek tűnik. [kép]
Menü bonyolult, pl. egy usb-t leválasztani elég körülményes.
Ambilight az rendesen ad az összképhez.
Képet kéne jól belőni, mert most a világos részek azok nagyon azok, sötét meg túl sötét.
Van erre egy általános vagy egy jó kiindulási alap beállítás?
Illetve valami gyorsmenü pl képmód váltásra, usb leválasztásra, elalvás időzítőre?
Röviden egyelőre ennyi.Kisszaboo
Edigital-tól van, 1063€ lett a vége. (TV 1056+szállítás +utánvét)Bnorci71
Súlyra elbírtam volna, de nem voltam elég bátor, hogy egyedül emeljem. -
-
1stVikman
senior tag
Szia!
Megosztod akkor a képbeállításokat?
Nappal sötét képet úgy oldottam meg eddig, hogy minden beállítás ->javított ->kontraszt ->fényerő növelése -> minimum. Minden más maradt alap (Filmmaker mód),Illetve, hogyan tudom ráküldeni laptop képét? (Miracast és Intel widi, amire képes a laptop.)
Telefonnal sem jártam sikerrel, nem talál kijelzőt. -
1stVikman
senior tag
Fényérzékelő kikapcsolva.
Az a kontraszt - >fényerő növelése alapból "ki" állásban volt, ezt tettem minimumra . Máshoz nem nyúltam.
Ezt a chrome - os dolgot kipróbálom.Bnorci71
Szoftvert frissítettem én is.
Ezzel érkezett : TPM211EA_R.001.001.233.026 [kép]
És ez lett TPM211EA_R.001.002.114.203 [kép] -
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Philips 55oled806
Van egy virágbolti sample videóm, amivel gondom van.
Mégpedig, hogy a beépített lejátszó megőrül tőle, egyaránt felismeri DV és a HDR10+ adaptive anyagnak és ugrál a kép.
Próbáltam Kodi, VLC, Just Player, MX Player használatával, ott csak DV-t lát, de rendszeresen megugrik a kép pár mp-ként.
Első videó a belső lejátszó, második a just player (42 MB a 2 videó) : [link], [link]
Esetleg valaki tud rá megoldást? Ha kell megadom a release pontos címét vagy feldobom valahova a sample - t. -
1stVikman
senior tag
válasz madkiller #71414 üzenetére
Köszi, lehet rápróbálok majd valami jó filmre.
Bnorci71
Köszi, ez pont jó lesz próbálgatni.wyll358
Akkor nálad is ugyenez a helyzet? Sample lehet a ludas?
Néztem magon, ott tényleg van több verzió is, bár a szentháromságnak van egy csak DV és egy ilyen kevert verziója is. Szedek onnan is mintát.ClioRS
Pendriveról néztem (Transcend jetflash790 128GB usb3). Cím megy PÜ. -
1stVikman
senior tag
válasz szubence #71525 üzenetére
+b.
Nálam már az újabb FW van fenn, erősítő yamaha rx v457, optikán összekötve, van hang.
Minden beállítás->javított->hang
Automatikusa hangerő :ki
Audiokimenet : hdmi hangrendszer
eARC: ki
Digitális kimenet formátuma : Többcsatornás
Illetve késleltetés van még bekapcsolva, mert ellenkező esetben ha a tv hangszóró és az erősítő is megy, akkor visszhangzik picit. Ezért eltoltam 55-re.
A Többcsatornás (átkötés) és sztereó (tömörítés nélkül) opciókra állítva is átmegy a hang, csak az átkötés (ez akar szerintem a passthrough) módban nincs lehetőség késleltetésre. Mondjuk és némítom a tv-t, ha az erősítőt használom, úgyhogy mindegy.
Valahol amúgy lehet jelezni Philips felé a fordítási hibákat?
Mert itt van egy, ami magyar helyett olasz : [kép]Na meg az az "advanced" fordítás, mint "javított" Falra mászok tőle.
Miért nem lehet "haladó" vagy "további beállítások" vagy "fejlett"? Botrányos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest