Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz Icewloxy #106397 üzenetére
Filmmaker és az összes egyéb Dolby Vision és HDR profil esetén amíg gyári a profil addig alapértelmezetten az oled pixel fényerő 100, nem kell hozzányúlni.
Érdekes hogy a Filmmaker élesség csúszka nem 0-án áll gyárilag, ezen mondjuk én meglepődtem, itt 10 az alapértelmezett érték, de javasolt a 0 helyette.
Többi paraméter kvázi jó a Filmmaker esetén.
Az SDR fényerő MLA paneles tv - k esetén kicsit máshogy alakul, tehát G4, illetve G3.
Itt a Max helyes érték a 35, de igazán mozis kb 20 körül van, én 14-en használom. A nagy kérdés persze a gamma, ezt mindenki válassza ki magának, egyes filmek 2.4-el jók de vannak olyanok is melyek csak 2.2-vel szépek. Nincs egység pedig tudjuk hogy a 2.4 lenne a frankó elvileg.
Akinek sötét a Filmmaker Dolby vision (nem csoda) az nyugodtan válassza az otthoni mozi profilt ez bár hazudós EOTF görbét használ de legalább a színek jónak tűnnek legalábbis én azt láttam hogy Filmmaker profilhoz rettentő hasonló árnyalatokat látni csak persze világosabban.
Erre várom Viktor válaszát, azaz hogy a színek a fényességi értékeket nem tekintve amúgy helyükön vannak - e.
Ha netán valakinek még az otthoni mozi dolby vision profil is sötét az két dolgot tehet (illetve hármat )
1: IRE nindzsa: a szín menü alatti fehéregyensúly menü 22 pontos kalibráló lehetőségével él és bele emel a gyári profilba. Én az otthoni mozi esetén nem basztatnám az IRE 2.5 - 5 értékeket mert kontraszt szegény szár lesz ha bele emelsz, viszont IRE 10-35-ig bele lehet húzni HA és nagyon ha valakinek semmi se elég.
Akit érdekel az progresszív módon egyre növekvő mértékben emeljen mindhárom csatorna értéken (RGB)
Tehát pl:
IRE 10: + 3,3,3
IRE 15: +7,7,7
IRE 20: +10,10,10
IRE 25: +7,7,7
IRE 30: +5,5,5
IRE 35: +2,2,2Ezzel rendesen megtolod azokat az árnyalatokat ahol hiány lehet, de hangsúlyozom : nem helyes beállítás!
Na aztán azoknak akiknek ez sem elég... Hát azoknak Vivid mód, csak tedd helyre a fehéregyensúlyt meleg 50-re és vedd le a szín telítettséget 46-ra, és kapcsold ki az összes javító okosságot. Így talán arra jó hogy megments egy két botrány sötét anyagot.
Harmadik opció : oled tv kuka, tcl einkauffen!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
igorguzmov
tag
válasz Celtis #106400 üzenetére
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani, hogy van-e common interface modul a samsung s90d-n? Azt hiszem ez a neve. Arra gondolok amibe a upc bocsánat vodafone mediacard megy.
Nem találtam a képeken ilyet lehetséges hogy nincs?
Illetve mekkora max kapacitású isb-t támogat a tv?
köszi -
addikt
válasz igorguzmov #106402 üzenetére
Van CI, de írják is a hivatalos oldalon. Nem tudom egyáltalán van -e olyan TV, amiben nincs ilyen foglalat. Még nem láttam ilyet. Talán nagyon belépő szinten...fogalmam sincs.
Az USB -n támogatott kapacitást szerintem inkább a Samsung -tól kérdezd meg.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
alaves
addikt
válasz Celtis #106400 üzenetére
Ja, azt nem muszáj, nálam csak berögzült, mert 1-2 perces demo-n vagy teszt videón szoktam beállítani a HDR képmódot és ha nincs pause, addigra visszalép SDR-be.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz igorguzmov #106402 üzenetére
Régen volt USB háttértár limit, a mai TV-ken már nincs. Nálam is simán megy a külső tápos 18 TB-os USB HDD és az 5 TB-os USB tápos is.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
igorguzmov
tag
válasz alaves #106407 üzenetére
Köszi szépen.
Még egy kérdésem lenne. A tv( s90d) távirányítóján nincsenek dedikált szám gombok.
A felvétel opció előhozásához írtak korábban egy leírást [link] itt hogy kell értelmezni hogy nyomjak meg az mute gomb után az 1, 1,9-es gombokat ha nincs ilyen a távirányítón.
Bocsi tuti valami egyszerű lesz a megoldás, dehát hiába agyalok . -
addikt
válasz igorguzmov #106408 üzenetére
Veszel hozzá egy-két ezerért egy olyan távirányítót, amin több gomb van. Illetve lehet SmartThings -en vagy más telefonos applikáción keresztül is meg tudod oldani. Sosem léptem még be a szerviz menübe, de ez lenne a logikus.
Mindjárt alaves megmondja a frankót.
Szerk.:
Mi ilyet használunk a TV -hez, csak gyári Samsung modellt. De ez nagyjából ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz igorguzmov #106408 üzenetére
Sima számgombos Samsung táv. kellett hozzá.
Elvileg így megy most is a sima számgombossal is: [link]
1. TV legyen standby állapotban! Szükséges egy Samsung távirányító a művelethez.
2. Nyomd le ebben a sorrendben az
{INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} gombokat a távirányítón!
3. A TV be fog kapcsolni.
4. A képernyőn a gyári szerviz menü lesz látható.
5. Háromszor ismételd az {OK} {->} gombokat
6. Kilépni a power gombbal tudsz.
Ha nem megy akkor tizen 8.0-n szerviz táv.-al biztosan megy: AA81-00243A (csak az jó, amelyen van 'factory' gomb).[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz igorguzmov #106411 üzenetére
Szívesen. Ami biztos, az a szerviz táv.-os megoldás. Megnéztem az S90C-n nem megy az {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} megoldás, de lehet, hogy a D-szérián is csak a következő fw-ig lesz jó.
-
sinick
senior tag
válasz clyvejhamma #106363 üzenetére
Ebben a garanciában az a trükk, hogy 2 év "szavatosság" esetén, ha elutasítják, hogy "nem rendeltetésszerűen használtad", akkor neked kell bizonyítani, hogy márpedig de. (A vásárláskori 3 éves garancia az viszont "jótállás", ahol nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerűen használtad. Viszont a szavatosságban is van annyi trükk a javadra, hogy annak első fél éve jótállás... azt hiszem.)
-
ArGab
őstag
válasz sinick #106413 üzenetére
A szavatosság eleve csak annyit garantál, hogy a terméknek vagy alkatrésznek nem volt rejtett hibája. Az első 6 hónapban amúgy még az eladónak kell bizonyítani szakvéleménnyel, hogy a hiba nem gyári eredetű. Utána viszont valóban a vevőt terheli annak bizonyítása, és a szakvélemény költsége is, hogy valóban rejtett, gyártási vagy tervezési hiba okozza a problémát. Itt viszont sokat számít a szerviz hozzáállása is, mert rajtuk múlik mennyire akadékoskodnak és ragaszkodnak ilyen szakvéleményhez, vagy eleve önmaguk elismerik a hibát.
Régebben amúgy mintha a jótállás is újraindult volna az adott alkatrészre, ha főrészegységet cseréltek. De most megnézve a PTK-t, jelenleg úgy tűnik tényleg csak a 2 év szavatosság indul újra ezen esetben.
-
Vhiktor
Topikgazda
Talán hunspikey kérdezte G3 niteket.
SDR esetében:8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #106415 üzenetére
Igen! Nagyon köszi mester -adott esetben a téma összefoglaló tudásbázisba is jó lehetne.
Akkor szemre jól láttam én a 14-es értéket
Illetve ezek szerint a G3-on (G4-en) gyakorlatilag a plazma TV-k megszokott 90 nitje valahol 6-7-es értéknél van ami elég vicces.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106416 üzenetére
10% ablakban mérve, és kikapcsolt csúcsfényesség mellett.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Szatura
aktív tag
válasz Szatura #106183 üzenetére
Sziasztok
Kaptam ma egy levelet amiben a biztosító a szerviz véleménye alapján lezárta az ügyem. Azt írják a tv javíthatatlan illetve gazdaságilag nem éri meg a javítás, azt írják a M.Marktnak jelezték ahonnan majd felveszik velem a kapcsolatot és kapok egy új tévét
Kérdésem azokhoz szólna akik jártak már ilyen cipőben vagy csak ismerik a procedúrát, mire számíthatok? egy 5 éve 2500€ -ért vásárolt tv esetében mi az amit ma felajánlhatnak? Egy akkori E szériás tv szintje ma egy B? esetleg lehet opció, hogy ráfizetéssel egy nagyobbat kapjak? a jelenlegi tv-t bedarálják ilyenkor?[ Szerkesztve ]
-
engineer024
újonc
Sziasztok!
Alapvetően vegyes használatra gondoltam egy LG G4-et, de vannak beégéssel kapcsolatos aggályaim.Szezonban sok kerékpárversenyt nézek, az összes három hetest is (Tour, Giro, Vuelta), ami azért jelenthet 6 egymást követő nap ~5-7 óra adást (egy nap ugye pihenő minden héten), három héten keresztül. Ezen kívül még ami megterhelő lehet OLED szempontból az hosszútávú autó- és motorverseny. 24 órát nem nézek végig, de nem példátlan, hogy 12 óra összejött 2-3 órás szakaszokban.
Ezeken kívül sorozatok, filmek, sport, játékok mennének PC-ről, desktop használat max. elvétve. Előbbiek ~2-3 óra egyszerre.
A lakás nyugati, enyhén délnyugati fekvésű, így azért oda tud sütni a nap. Függöny, redőny van/lesz, így tudom védeni a TV-t, de azért nem akarnék mindig besötétíteni (még akkor is ha nincs bekapcsolva a cucc). Szemléltető kép lejjebb, sajnos nincs valódi képem, ami a legrosszabb fényviszonyokat szemlélteti. Ablakok csak azon az oldalon vannak.
Lényeg: vállalható lenne egy LG G4 ilyen felhasználás mellett vagy csak gereblyébe lépnék? Írtátok ti is, hogy ez már azért jól mitigálja a beégést, illetve, hogy jó az LG garanciális ügyintézése, ezért nem vetettem még el teljesen.
Illetve azért sem, mert minden más, LCD opciónak is megvannak a maga hibái: Sony X90L-nél olvastam rossz élményeket PC-re kötéssel, Bravia 7/9 nagy és drága (55" játszana nekem 2 méterről nézve), Samsung QN90/95D-nél nincs Dolby Vision csak HDR 10+, ami nem elterjedt (ha már ennyit fizetek maxoljuk ki amit lehet), TCL/Hisense kecsegtető, de tartok a minőségtől/megbízhatóságtól akár HW akár SW terén, Phillips/Panasonic tévékben annyira nem merültem még el.
Bocs ha redundáns a kérdés. Visszaolvastam valameddig, illetve kerestem, de vagy nem volt, ami teljesen lefedné a use casem vagy nem tudtam alkalmazni az én esetemre.
Előre is köszi ha van meglátásotok!
-
eL Geri
őstag
válasz engineer024 #106421 üzenetére
Mivel csináltad ezt a szoba "látványtervet"?
TV fotel és kanapé elhelyezés tervezéshez pont jól jönne nekem most ez -
RockCNC
senior tag
válasz Szatura #106420 üzenetére
Amennyi a számládon szerepel, annyiért tudod levásárolni, vagy vissza is kérheted az összeget. Ha visszakéred az összeget kicsit nyafogni fognak, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor ki kell fizessék.
A tv-t le kell adni, rá is fizethetsz az összegre, ha drágábbat szeretnél, rajtad múlik.[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Ma végre be lett uzemelve a C4, képminőségben természetesen nincs csalódás
Kiprobaltam SkyShowtime, Disney, Netflix-et de semmin se találtam semmit ami ment volna HDR-ben. Ennyire nincs hdr tartalom ezeken vagy csak standard csomagban nem engedik a hdr minőséget ?
-
allein
addikt
Sziasztok. A C2 sem egy csúnya modell, G4 azért szebb Ezzel a talppal a G4 egy régebbi 7. szériájú Samsung TV-re hasonlít.
-
Csandi
őstag
válasz Darth_Revan #106429 üzenetére
Standard csomagban nincs csak, a legdragabb kell. Sok eve van mar. De a standardban sztem 4K sincs pl Netflixen, szoval upgradeld.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Darth_Revan
veterán
Fehér háttérnél mintha picit pirosas lenne a kép. Vagy csak bekepzelem és teljesen normális ?
-
félisten
válasz Darth_Revan #106434 üzenetére
Ez szuper panel.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Csandi
őstag
Normális ha kicsit az, de tied jobb is mint az átlag.
-
Celtis
veterán
A panel homogenitása kiválónak tűnik. Ha pirosasnak érzed (a fotón nem látszik) a fehéregyensúllyal korrigálható. De inkább ne piszkáld egyelőre.
-
Darth_Revan
veterán
Köszönöm a válaszokat
-
TippElek
csendes tag
Sziasztok!
LG OLED55B4ELA tapasztalatok, vélemények, bármi amit jó tudni?
346,500 forintos áron tudnám megvenni,kuponnal.
Ezelőtt egy tcl c765-t próbáltam, nálam visszaküldés lett a vége, így most gondolkozom az OLED-en. Ezzel az árral nem lenne kérdés, kíváncsi lennék miért ennyivel olcsóbb mint társai. -
addikt
válasz TippElek #106439 üzenetére
Belépő OLED alacsonyabb fényerővel, kicsit nagyobb tükröződéssel, mint a társai, és 144Hz helyett 120Hz. Illetve 2 láb van középső talp helyett. Némileg gyengébb processzorral, mint például a C4.
Ha nincs szükséged magasabb fényerőre, akkor a B4 is jó TV.
-
Celtis
veterán
válasz TippElek #106439 üzenetére
A C4 mostoha kisöccse. Szerintem messze nem annyival gyengébb mint amennyivel olcsóbb. A csúcs fényerő kisebb, a mozgásjavítás kicsit gyengébb. Az utóbbi nem is számít ha amúgy sem nagyon használod ezeket az egyébként sem javasolt funkciókat.
Az rtingsen tudod megnézni a részletes összehasonlítást.
A 765-höz képest jelentősen kisebb a maximális fényerő, de mentes a nyűgjeitől, az idegesítő akadozástól és egyéb szoftveres anomáliáktól. -
makoss
veterán
válasz Darth_Revan #106429 üzenetére
Tudom ajánlani a Prohardver Torrent meghívó kunyeráló topikját, a Netflix + haverjai csak pénzkidobás, de te tudod...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
hunspikey
őstag
válasz KisZozó #106426 üzenetére
Tényleg? Szerinted az?
Szerintem 14-es SDR világosabb mint a 100-as OLED pixel fényerő melletti gyári filmmaker modú dolby vision nappali verőfényes tengerparti jelenete!!!
Akkor most hogy is van ez?
A két fotó 100% ugyan azzal az expozíciós rögzített beállítással készült.
SDR (Skyshowtime Alkonyattól pirkadatig első jelenet) :
És Dolby Vision HDR Filmmaker módban
Apple TV (Disclaimer 1évad/7 epizód 4perc 21mp)
Szerintem ennyit a nagy büdös HDR/DV humbugról amivel vakítanak minket.
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz Icewloxy #106397 üzenetére
Köszönöm!
Ezeket beállítottam Vhiktor ( ) videója alapján.
Előző kérdésem nem erre irányult volna, hanem arra, hogy amikor legelőször bekapcsoljuk a tv-t és a legalapabb beállításokat kell megtenni, pl. nyelv kiválsztása, wifi-re csatlakozás.
Ezeket szeretném újra előhozni, vagy mivel már Vhiktor videója alapján beállítottam a tv-t, nem gond hogy legelőször ezeket nem tettem meg, mert nem volt akkor a kábel tv és ci kártya csatlakoztatva?A további kérdésekben is tudnátok segíteni?
- van egy samsung soundbarom, amit optikai kábellel csatlakoztattam a tv-hez. Érzékeli is a tv, magától hozza is, hogy a tv saját hangszóróival együtt szóljon. Viszont az LG távirányítója most nem viszi. Hdmi earc-on keresztül irányítaná a távirányító? Van szükség spécibb kábelre vagy elég egy 2.0 is?- távirányítón megnyomva a guide gombot, azt írja hogy az előnézet funkció ezen a csatornán nem elérhető. Viszont ha átkapcsolok egy másik csatornára, ott bejön az előkép, de csak pár másodpercig. Ha visszalépek az előző csatornára, akkor viszont behozza az előképet, és nem csak pár másodpercig. Ez mitől van? Azt szeretném, hogy elsőre és folyamatosan mutassa az előképet.
- az előbb említett előképen sokkal szebb a kép, mint teljes képernyőn. Nem lehet valahogy javítani a teljes képernyős képen? (Vodafone, CI kártyával, G4 tv)
Sorry, hogy ilyen hosszú lett.
-
TippElek
csendes tag
@köszönöm a válaszokat megnézem milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest