Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz KisZozó #106289 üzenetére
+1
Én pont így vagyok, eleget fizetek az 50 megás netért, ebből, meg amit eddig kifizettem a netre, legózzák ki a jogdíjjakat, én meg leszedem ami az nCore-on van
Ennyi.
Az meg, hogy ki mennyit fizet szolgáltatókra az ő bajuk...[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy Sony STR-DH590 erősítő amin csak HDMI2.0 van, így a 4k@120hz-et és az új HDR szabványokat nem tudja. Azt meg lehet e csinálni hogy PS5-ot a LG C4 TV-be kötöm, de a TV csak a képet kezeli és a hang tekintetében érintetlenül azt továbbítja a lassabb HDMI-be dugott erositohoz? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #106304 üzenetére
Igen, fel van véve minden, meg van mérve minden.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
wajois
csendes tag
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #106303 üzenetére
Igen. A HDMI-ARC pont ezt tudja.
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #106310 üzenetére
Gondolom a leírásában benne van. Az rtings szerint mind a 4 port tudja.
-
tipcsi72
csendes tag
válasz Vhiktor #105844 üzenetére
Köszi. Most néztem élőben ezeket. Ha esetleg még annyi tanácsot adnál, hogy a 3 közül melyik a legideálisabb sima tv és minőségi film nézésre. LED TV, LCD TV, OLED TV összehasonlítása paraméterek és árak szerint: LG OLED55G43LS, LG OLED55G42LW, Samsung QE55S95DAT
-
félisten
válasz tipcsi72 #106313 üzenetére
A két LG ugyan az a Tv csak az egyiknek van talpa a másiknak nincs.
Én a G4 mellett voksolnék.
itt össze is tudod öket nézni több szempont alapján. [link] A G4 mellett az ismerten jó, 5 évre szóló garancia,a Dolby Vision támogatás és a jobb mozgásmegjelenítés szól. Fényerőben is szinte ugyan azt tudják de a Samsung jobb azért abban némileg.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tyrone89
aktív tag
válasz tipcsi72 #106314 üzenetére
Technikailag az S95D a legjobb most, ha nincs szükséged Dolby Vision-ra akkor a Samsung kiváló választás lehet. Ugyanakkor az LG G4 is nagyszerű tv. Nem tudom számít e, de ha a tv belső lejátszójával nézel filmeket, akkor annyit még érdemes tudni, hogy a Samsung nem tudja a DTS-t, így ha ilyen hangsávot tartalmazó filmet nézel, az nem fog megszólalni rajta, az LG tudja a DTS-t. Akár filmre és/vagy játékra szeretnéd..egyikkel sem trafálsz mellé
-
ArGab
őstag
válasz tipcsi72 #106317 üzenetére
Nem mondom biztosra, de az általam talált információk alapján a Samsung tévék nem támogatják még a DTS passthrough-t sem. Ez azt jelenti, hogy hiába csatlakoztatsz egy DTS-kompatibilis soundbar-t vagy erősítőt az ARC/eARC porton keresztül, és hiába van egy külső lejátszó a tévéhez kötve, a DTS hang nem fog átmenni rajta.
A Dolby Vision hiányát önmagában még elfogadtam volna, de a DTS ilyen korlátozása számomra kizáró ok volt.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz tipcsi72 #106321 üzenetére
Élőben nem láttam, fotókon itt össze tudod hasonlítani: [link]
Én nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy ez jobb-e vagy rosszabb. Ha valami világos tükröződik a képernyőn, akkor a matt esetében szétszórja és világosabb lesz miatta az egész képernyő a fotók alapján. Ellenben a G4-en csak maga a fényforrás tükröződik, viszont ott jobban. -
Tyrone89
aktív tag
válasz tipcsi72 #106319 üzenetére
Ha a tv saját lejátszóját használod akkor hiába kötöd a tv-t házimozira sajnos dts hangsáv esetén némafilm lesz. Megoldás lehet egy médialejátszó amit az erősítőhöz csatlakoztatsz(ha 4k képes az erősítőd) és onnan egy hdmi kábellal a tv-be, mert akkor a hangot az erősítőd kezeli a képet pedig továbbküldi a tv-re. Ha a lejátszót közvetlenül a tv-re kötöd akkor be kell állítani hogy milyen hangformátumban küldje a tv-re
-
jesszjessz
tag
Sziasztok! Mai napon végre összeraktam a C4-et, a régi Vhiktor-féle LG beállítós videó alapján be is állítottam. Viszont pc mellé monitornak is használnám játékra, ahhoz vannak külön javasolt beállítások akár tv, akár pc oldalról?
-
Tyrone89
aktív tag
válasz tipcsi72 #106317 üzenetére
Hülyeséget nem akarok mondani, mert nincs soundbarom, de ha az a jbl két hdmi csatlakozóval van szerelve és tudja vagy átengedi a tv irányába a HDR/DV-t 4K filmek esetén nyilván, akkor elvileg a médialejátszót a soundbarba dugva, azt pedig a tv-re kötve elvileg lesz hang akkor is ha DTS..gondolom a soundbar tudja a DTS-t
[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Milyen Oled TV-t ajánlanátok, amibe van beépített DTS dekóder (nem csak passthrough) 55" méretben?
max 600k lenne rá[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz golfvariant #106329 üzenetére
LG G4
-
Tyrone89
aktív tag
válasz golfvariant #106332 üzenetére
Elvileg Vhiktor tesztelte, megszólaltatja a saját hangszóróján is. De Hunspikey-nek G3 van kérdezz rá
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz tipcsi72 #106313 üzenetére
Ahogy tyrone mondta
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #106339 üzenetére
Dv kepes lejátszó a tvre hdmivel. Arc csatin a denon osszekotve a tvvel. Vagy ha arc sincs akkor optikával.
-
alaves
addikt
válasz Kasga #106340 üzenetére
Ennek így semmi értelme. Ha mellé teszel egy fényes kijelzőt, azon sem látsz semmit a tartalomból (HDR-ből meg pláne). Úgy kell összehasonlítani világosban, hogy nem direkt kapja a napfényt a TV, akkor látszik a matt felület előnye. De nem is ez a lényeg, hanem hogy kinek melyik felületet kedveli a szeme, van aki a tükör felületet nem szereti, van aki pedig a mattot. A képen látható felhasználásra (csutka fényes nappali, órákig szembe napfény, stb.) is van megoldás a Samsung The Terrace.
Ui: A lányoméknál az iskolában nyílt tanórák voltak a napokban. Tavaly még a régi projektoros interaktív tábla volt (0 kontraszt/0 fényerő), gyakorlatilag ~10m-ről semmit sem láttam. Elromlott a tábla és idén már egy 98" iiyama ProLite TE9812MIS-B3AG volt a falon (elvileg 400 nit/4000 kontraszt). Mindent láttam kényelmesen, szem erőltetés nélkül, világos tanteremben (másik megoldás).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Tyrone89
aktív tag
új, finomított HDR konverzióm a Terminátorból. A képek SDR módban készültek. Balra a hivatalos HDR, jobbra a szerkesztett
-
RockCNC
senior tag
-
senior tag
Tegnap meghozták a 65C4-es LG-t, este be is üzemeltem. Egy 50ST60-as Pana plazmát váltott. A Panát nagyon szeretem, bármikor odaraknám bármelyik mai csúcs LCD- mellé, sztem nem vallana szégyent. De azért ez az C41 egy más világ. Mintha életre kelnének a filmek. Egyelőre besza-behu érzés van, és még nem állítottam rajta semmit, out of the box üzemel. Egy FW frissítés történt ma délelőtt, de más nem. Ha annyit fog menni, mint ahány éves most a Pana (11 éves és még hibátlan), akkor le a kalappal - de van egy olyan érzésem, annyit nem fog menni.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Tyrone89
aktív tag
Köszönöm ha vannak olyanok, akiket érdekel és rajtam kívül megnézik és jobban tetszik nekik, mint a gyári kiadás, akkor már megérte foglalkozni vele. nekem bevallom jobban tetszik ez is és Romulus is oled tv-n, mint a hivatalos, de ez nyilván személyes véleményem csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest