Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ndomokos #105149 üzenetére
QD OLED szerintem jobb. Ami egyértelmű előnye az LG -nek a Dolby Vision, a DTS, és a jobb garanciális háttér. Hogy ebből melyik fontos, az persze más téma, de az utóbbi semmiképp sem elhanyagolható dolog.
Viszont ami nagyobb gond, hogy te 55 colt keresel, és ami szóba jöhet S90D, abból ez a méret nem QD OLED. Csak a 65 colos. Ha pedig WOLED, akkor szerintem inkább LG.
55S90C jó áron jelenleg az Euronics -nál lenne, de azok kiállított darabok lesznek. Valószínű az összes. Így az annyira nem ajánlott. Pár oldalt visszaolvasol, akkor lesz róla egy nem túl szimpatikus történet.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Tyrone89
aktív tag
válasz ndomokos #105148 üzenetére
Általában a nagyobb méretet mondanám, DE..itt kicsit árnyaltabb a dolog, elvileg és gyakorlatilag is a C4-ben jobb processzor van, jobb képfeldolgozással és mozgásmegjelenítéssel. Nem állítom hogy mérföldekkel jobb lenne a C4 ilyen téren, mert biztos hogy nem, de olyan dolgokban erősebb a benne lévő processzor amik szemmel láthatóak/észrevehetőek. Biztos hogy nagyon jó tv a B4, de ha Te és a szemeid pont háklisabb vagy a mozgásmegjelenítésből fakadó esetleges anomáliákra..akkor inkább C4-et mondanám, vagy ha már 65col akkor C3 ha kapni még valahol. Euronicsban van belőle még(bár pont a napokban történtek és korábban is olvasottak miatt őket nem tudnám jó szívvel ajánlani) Fényerő szerintem mindkét tv esetében bőven korrekt, főleg ha nem ablakkal teli helységbe, hanem mondjuk hálóba szánod. Nem tudom miért gondolod hogy beégetnéd, de értelmes oledfényt állítva SDR tartalmakra(40-60 közötti értékre belőve plusz némi védelmet kapcsolva szerintem ezeket a tévéket már elég nehéz beégetni. Egyébként azt javaslom ha teheted próbáld megnézni a 2 tv-t egymás mellett valamelyik áruházban saját anyaggal, ami nem 100% biztos segítség, mert ott nagyon nem otthoni körülményekben és fények között látod őket és a képmód is amiben futnak ott, az valószínűleg az élénk képmód, aminél túltoltak a színek stb, de szerintem ha használsz mozgásjavító opciót, legalább ez látszódna a két készülék között. Egyébként pedig ha online rendelsz 14 nap elállási lehetőséged van ha nem tetszik a tv. Alapjáraton a 65 B4-et mondanám, de a fentebb írt dolgokról szerintem azért jobb ha tudomásod van így vásárlás előtt.
-
addikt
válasz Tyrone89 #105152 üzenetére
Én a másik topikban azért javasoltam neki elsősorban VA mini LED -et, mert sokat megy náluk egy-egy adó. Az OLED erre, illetve háttérzajnak használva szerintem nem a legjobb választás. Akkor sem, ha alacsonyabb fényerőn használja.
De náluk fényes nappaliba megy, így nem biztos, hogy opció az alacsonyabb fényerő. Ezt tesztelni kell otthoni körülmények között, lehetőleg 14 napos elállással.
Szerintem jobban járna egy nagy fényerős VA mini LED -del.
Például TCL felé lenne érdemes elmozdulni, ahol 5 éves garanciát is tud szerezni, ha a promóban megjelölt partnereknél veszi a TV -t. Elvileg még december 31 -ig, aztán meglátjuk lesz -e megint hosszabbítás.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Tyrone89 #105152 üzenetére
Azért ezt a processzor meg mozgásmegjelenítés meg egyéb marketing faszságot nagyon szeretik ám a gyártók túl tolni.
Mondjuk ki : ha valaki kadencia helyes lejátszást kér és filmet néz 5:5 pulldownban akkor NULLA mozgás különbség van egy B4 és egy G4 között is akár!
Itt csak akkor van valami más mozgás ha frame interpolációt kér valaki de ez = szappanopera effekt
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
addikt
válasz hunspikey #105154 üzenetére
Én nem bírom ezeket a rásegítéseket, de például párom meg azt nem bírja, ha csontra le van véve minden. Inkább elnézi a képhibákat. Így amit elsősorban ő használ TV -t, ott kompromisszumosan be szoktam kapcsolni néhány ezzel kapcsolatos beállítást.
Szóval lehet ez is fontos. "Sajnos" nagyon nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #105154 üzenetére
Igen ez nem vitás, de sokan használnak interpolációt, és nem tudom ő használ e, ezért írtam így le ezt, mert ez a különbség(elvileg) valós a B és C széria között, de az is igaz hogy valakinek ez bántja a szemeit, valaki vagy észre sem veszi vagy nem foglalkozik vele.
-
addikt
válasz Tyrone89 #105155 üzenetére
G szériát mondtam még neki, de az anyagilag egy kicsit nagyobb ugrás lenne. Nem tudom mennyire fér bele.
A panelre vonatkozó plusz garancia, amit az 5. év végéig élvezhet, előnyösebb választás lenne. Főleg olyan garanciális háttérrel, ami az LG -nél van.
Viszont ha a felhasználói szokások miatt fennáll a beégés veszélye, akkor garancia ide vagy oda, nem biztos, hogy OLED -et választanék.
-
alaves
addikt
válasz ndomokos #105148 üzenetére
Azt írtad, hogy jim-jam egész nap, világos nappali és hogy a C3-at nézted, de kevés a fényerő 100% SDR OLED fénynél is.
Célszerű valahol kompromisszumot találni. G4-et (vagy S95D-t) is hiába veszel, a teljes ablakos fényerő ezeknél sem sokkal nagyobb (200-300 nit), valamint félévenként cseréltetheted a kijelzőt a logó beégés miatt (vagy a garanciaidő lejárta előtt).
A jó miniLED-ek teljes ablakos fényereje 2x-3x nagyobb az OLED-ekénél, amely valószínű elég lehet neked pl. TCL C855/C765 vagy ha kínai-ban nem bízol akkor tuti VA paneles Samsung QN95D vagy bravia 9. És akkor még árban is ott a kompromisszum. Ez ilyen.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
addikt
válasz ndomokos #105160 üzenetére
Feljebb ajánlott néhány modellt alaves, azokat érdemes megnézni. Viszont C855 65 coltól indul. Meg már Sony -nál sem nagyon van 65 col alatti mini LED.
TCL topikba érdemes benézni. Bár még elég kevés C765 felhasználó van, de akad már pár ember.
-
ndomokos
tag
válasz alaves #105159 üzenetére
igen ez mid igaz, sonyval az a baj csak 65 van és nagyon sokkal több mint a keretem
Samsung garanciális hátteréről nagyon nagyon sok rosszat olvastam, azt a brandet hanyagolnám, utánanézek ennek a TCL-nek, vagy megpróbálom megnézni személyesen, VA paneles TV-m van azt szeretem. nem szívesen váltanák ADS-re.
LG-ből az idei széria 8xxx az nem miniled csak a 9xxx azmeg megint csak 65-től van és nagyon drága :\[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
Szeretném kérdezni hogy melyik tv érdemesebb megveni egy LG 55G2 vagy egy LG 55C4 . úgyan abban az árban vannak
-
addikt
Volt már róla szó, néha kicsit kavaros infókkal...rákérdeztem az LG -nél, hogy a kijelző cseréje után miben változik a garancia. Én múlt hónapban cseréltettem, ezért érdekelt.
Mivel fődarabról van szó, számomra egyértelmű volt, hogy arra újraindul. Így is van.
Az LG válasza a következő:
"Amennyiben garanciális időn belül történt a kijelző csere, abban az esetben a 3 éves garanciális idő újraindul az alkatrészre, viszont, hogyha a szervizelés a garanciális időn túl történt meg, abban az esetben 6 hónapig van garancia az alkatrészre."
Ez annak is érdekes, aki már garanciális időn túl cserélteti a kijelzőt az LG -vel. Bár valószínűnek tartom, hogy nem sok ilyen ember van. Inkább új TV -t vesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Haart #105144 üzenetére
A qd oled sokkal husebb.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Scholes9 #105146 üzenetére
Játékra is, de ritkábban. Youtube, streamek a főbb felhasználás. Kábel TV-m nincs szóval az SDR skálázás nem érdekes. Azért VRR, Freesync szerű dolog kellene. Van XBOX SX és lehet kesobb befigyelhet egy PS5 vonal is. PC-re nem kötöm.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Peace
nagyúr
Game módban PC-n SDR-ben milyen fényerőt használtok? Automatikusan 90-esre lőtte be magát a TV, de szerintem az indokolatlanul magas, nem? Levettem 50-re.
A másik tapasztalás DV lejátszás témában, hogy leszedtem most egy sori epizódot DV-ben, de itt már nem azt csinálta, mint a Profil 8 esetében, hogy DV helyett HDR-ben játszotta le, hanem csak simán lilás lett az egész kép. Úgyhogy inkább kerülöm a DV-t soriknál, mert ott már az infó fájlból sem látom, hogy P5 vagy P8 vagy mifene.
-
MODERÁTOR
válasz Tigerclaw #105143 üzenetére
A többieknek több tapasztalatuk van, nekem Pana-m van (60Hz) 5 éves modell. Nagyon szeretem, de csak Pana plazma az összehasonlítási alapom, nem releváns itt.
Igazából csak az árra gondoltam, hogy látványosan kevesebb, mint máshol.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
addikt
válasz ndomokos #105181 üzenetére
Biztos van erre valamilyen korlátozás/szabályozás, de fejből erre nem tudok válaszolni. Utána kellene nézni. Az viszont biztos, hogy ez nem örökre szól, hiszen alkatrészt, hozzá való panelt sem tárolnak végtelenségig.
Nem tudom azt sem, hogy egyes generációk között mennyire van átjárás egyes alkatrészekben. Pl. mennyire kompatibilisek a panelek egy-egy generáció között.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Sziasztok, kb másfél éve van egy LG OLED Tv m. Most olvasgattam itt erről a beégés dologról. Kicsit keresgéltem és ezt találtam.
Én 4 éve nyúzok egy LG OLED tévét, gyakorlatilag minden nap be van kapcsolva valamennyi időre. Van amikor játszom rajta, előfordul, hogy mecset vagy filmeket nézek. Az említett védelmi funkciók természetesen aktívak, és még soha az életben nem tapasztaltam ghostingot sem, pláne nem beégést. Pedig van rá példa, hogy egy huzamban 8-10 órán át zümmög. Láttam már sok OLED teszttelevíziót élőben, működés közben, de beégésbe még sosem futottam bele.
Mennyire valós probléma ez a beégés? -
Peace
nagyúr
válasz Tyrone89 #105183 üzenetére
Ohh bakker, mkv igen. Ezt már nem lehet követni. Amúgy szedtem le azóta olyan DV filmet is, ami alapból TS-ben volt és HDR-ben játszotta le DV helyett. Szóval most már semmit nem értek. Az egyetlen biztos pont, hogy a profil 8 DV átkonvertálva TS-re eddig mindig elindult dolby-ban. Akkor erre figyelek, hogy nem elég, hogy dvhe.05.06 valami, de mp4-nek is kell lennie.
-
vata666
tag
Sziasztok!
77s95d standby állapotban okos konnektor 11-13 watt között mutat. SmartThings-ben pedig 10 watt. Ez mitől lehet? Amikor be lett üzemelve hétfőn este.... Kedden pár órát mutatott nullát. Onnantól kezdve ezt a 10 es értéket (SmartThings-ben). Az előbb próbáltam az okos konnektort az pedig még többet. Sdr-ben 60-160watt. Hdr-ben elment néha 400 fölé is. De ez a standby állapot nagyon zavar. 0.5 kéne elvileg legyen. Valami ötlet, gondolat légyszi?! Rámértem a TCL re is 0.5-0.8 watt a standby.[ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
Laraxior
titán
válasz vata666 #105191 üzenetére
Az enyémre ennyit ír a Samsung, de kb fizikai lehetetlenség, hogy ennyit fogyasszon csak.
"Leistungsaufnahme im Ein-Zustand bei hohem Dynamikumfang (HDR) 188 W"
Ha gondolod rádugom a mérőt, megnézhetem, bár nekem csak S90C van. De az okos konnektor is fogyaszt
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
vata666
tag
válasz Laraxior #105192 üzenetére
Légyszi nézd meg, köszi . A másik termékeknél is mutatná akkor. Hangprojektor is 0.5 watt. Másik tv is 0.5-1 watt között.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
vata666
tag
válasz szkutyi #105193 üzenetére
Lehet állítottam valamit akkor, ha egy ideig jó volt és azóta mutatja a magasabb értéket. Mindjárt megnézem.
-
alaves
addikt
válasz vata666 #105195 üzenetére
Samsung-nál a 'gyorsindítás' nem kikapcsolható. Készenléti áll. fogy.: wifi, hangérz., fényérz., bluetooth, hdmi-cec, kompenzáció és pixelfrissítő műkődése, stb.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest