Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz wiggen123 #105100 üzenetére
Biztos lehetsz benne hogy az nem 11 000orat ment a panel volt...matek szerint napi 23+ órát ment, kitudja mennyi kompenzációval..ahogy mondta fóliás volt a panel is, vagy panel csere volt rajta vagy hibás számlálás.
Ettől függetlenül ez nem jelenti azt hogy normális használat mellett 11 000ora gond lenne...de ebben az esetben az első bekapcsolaskor egy szét égett kép kellett volna fogadja.
UI.: nem hiába mondták, hogy mehet vissza a polcra..xd.. -
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #105093 üzenetére
csak azt mondjátok már meg nekem, hogy minek egyáltalán elővenni egy "műszert" illetve annak látszó tárgyat ahhoz, hogy ilyen szinten elbarmolják az RGB trackinget és ilyen szinten elvegyék a fényerőt fent? Ha nem csinált volna semmit csak ráhazudja a gyári állapotra, hogy kalibrált már akkor jobb lett volna csóri TCL képe a gyári beállításokkal... szerintem
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105104 üzenetére
Ezt tőlük kell megkerdezni.
De ha csak profilozatlan colorimetert használ valaki( beépített profilok nem sokat érnek) akkor is hiába néz ki jól a mérési eredmény, a valóságban rendes műszerrel visszamerve teljesen más lesz. Szóval így is úgyis felesleges.
De arra tényleg nem lehet mit mondani, hogy a mérési eredményeket sem tudják kiertekelni és nem látják rajta, hogy rosszabb mint a gyári.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #105104 üzenetére
Anno mikor akartam venni c3-at láttam van Szekszárdon...lementem, ott volt, de már kalibralva...na mondom ez???jaa hát direkt ezért bontotuk ki...oké akkor mutasd a kamera felvételt...20 perc múlva jön hogy nem tudja megmutatni mert már pont kiesett a tarolásbol...de bízzák bennük...mondom toroljetek a kalibraciot, mert én nem fizetek érte...
Megint 20 perc: megkapom anélkül hogy kifizettem a kalibraciot csak vigyem...na ekkora hívtam fel Viktort (és ezer ezer hála) és elmondta hogy ha belenyúltak úgy, ahogy nem kellene, akkor még a reset sem hozza ki...így ott hagytam a visszavitt szar c3-at....ugyanitt azt nem kalibralas miatt vittek vissza ... -
hyppo!
tag
válasz szkutyi #105107 üzenetére
Persze
Egy jó eladó még a szart is el tudja adni, már akinek. Gondolták, hogy ismét betévedt egy lúzer akivel el lehet jászani. Mekkora csalódás ez annak aki naívan megveszi és veri a mellét, hogy neki kalibrált oledje van. Amikor meg más meglátja már sajnalkozik, hogy mekkora palimadár volt és benyalta. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #105106 üzenetére
Akit érdekel részletesebb magyarázat az itt megtalálja:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Treff
aktív tag
válasz Quadgame94 #105042 üzenetére
Mi a gond az Euroniccsal e téren?
-
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Még 3 TV van játékban:
LG OLED55B43LA
LG OLED55C41LA
LG OLED65B43LAVan esetleg még ami nincs az árukeresőn és érdemes lenne megfontolni? (Bár már ezek közül is nehezen választok
thx
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Treff #105114 üzenetére
Régebben ha felülírták a gyári 1D és 3D lutot akkor nem lehetett visszaállítnai a gyári értékeket csak nullázni, lehet ez már újjabban nem így van.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #105119 üzenetére
Csak a többiek kedvéért akik nem tudják mi az a LUT.
LUT = Look up table, magyarul egy érték matrix mely eltárolja, hogy milyen stimulus értékhez milyen kimeneti értékek, végső soron aztán panel vezérlési értékek tartoznak és így mutatja azt a TV amit a kalibrátor illetve eredetileg a gyár beállít neki.
A kalibrátor azt csinálja, hogy ezt a táblát egészen pontosan finomhangolja, hogy tökéletes kimenet legyen a különféle stimulusokhoz.
Stimulusnak nevezzük a bemeneti RGB értékeket.
Említettem 1D és 3D LUT-ot.
Az egy dimenziós csak fényességi értékek megmondására alkalmas, tehát az EOTF követés helyre hozható illetve teljesen nyilvánvaló, hogy a near black részletek, de még végül is a kontraszt is befolyásolható vele.
Ezzel szemben a 3D LUT viszont már kajak RGB - szóval itt lehet helyre hozni a szín eltéréseket. 3D LUTtal az a baj, hogy ha szükség van rá mert fos a gyári színhelyesség akkor érdemes többszáz pontot beadni neki hogy minden elképzelhető árnyalat helyre menjen. Persze van interpoláció, de akkor is, egy fasza 3D LUT kalibráció akár több ezer pontot is tartalmazhat. Ez a kalibrátortól függ.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105121 üzenetére
Pontosan.
-
hunspikey
őstag
Képzeljétek annyit észrevettem a 24.es WEBOS esetén azért, hogy bár screensaver nincs, de viszont mégis van valamiféle képernyővédelem mert pausolt DV jelenetnék azt vettem észre, hogy pár perc után lesötétítette. Nyilván nem vagyok kotta hülye ehhez olyan jelenetet választottam amit képtelenség beégetni - pl Sárkányok háza tengerparti jelenet, mert 1 nit a csúcsfény, szóval ezzel lehet tesztelni. Mindenesetre valami védelem mégiscsak akad...
-
hunspikey
őstag
válasz Csabi1984 #105125 üzenetére
de 3.x.x szoftverrel?
Mi a nincs képernyővédő szöveg alatt azt értjük, hogy futtatsz egy webOS appot pl MAx, vagy Netflix, vagy akármi és nyomsz egy pause-t és nem jön az óra illetve a tüzijáték.
Nálad pontosan milyen körülmények közt van ScreenSaver?
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Itt a külföldi Youtube előfizetés tiltások kapcsán elkezdtem nézelődni, mivel 2 évesek az OLED TV-k ezért nem szeretnék külső eszközt, nem azért cserélem őket 3-4 évente, találtam egy kiskaput csak olyan keresnék aki rootolta az LGC2-es eszközét. (Elvileg lehet rootolni) Annyira nem szeretném téglázni a készüléket, de ha van olyan aki már megtette akkor én is megtenném. Igazából az érdekelne, hogy szenvedek e hátrányt bármiben? A gari vesztés nem érdekel még soha nem ment tönkre egy TV-m sem, garancia időn belül. illteve van biztosításom, ha nem sikerül akkor majd a biztosítóhoz fordulok, de direkt nem kukáznám a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #105131 üzenetére
Meg 1 hét mire felveszek mindent. Aztán 1 hét osszevagni.
-
hunspikey
őstag
válasz Dzsolo #105129 üzenetére
Az új webos-t még nem tudták úgy tudom.
Nem tudom melyik firmware-en vagy de szerintem simán csak googlizd meg. A régieket könnyű volt egy sima szkriptel ugyan azon a Lanon egy PC-ről.
Mondjuk szerintem nem ér annyit... Most már kikúrt olcsó a YouTube.
-
Tyrone89
aktív tag
Ha esetleg lenne rá igény, és lesz normális forrás hozzá, lehet hogy megpróbálnék majd az újonnan megjelent Terminátor első részéből is egy normálisabb HDR verziót készíteni. (Sajnos a hivatalos kiadás elég gyatra lett, csak úgy mint a Romulus, és sok más Disney és/vagy Cameron kiadás az utóbbi időből.)
-
makoss
veterán
válasz hunspikey #105135 üzenetére
Akkor elkönyveljük úgy, hogy a "szoftver" ugyanaz csak frissítve lett.
Amúgy nálam marhára mindegy lenne, LG 55 UH 668V -t váltana.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Tigerclaw
nagyúr
55 inches OLED TV-k közül melyik az ajánlott (350k alatt), vagy melyik nem ajánlott. Ahogy nézem az arukeresot, van
LG OLED55B42LA
LG OLED55C31LA
Panasonic TX-55MZ800E és
Samsung QE55S90CAT.Van egy G2 is, de szerintem az inkább nem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
Haart
addikt
Látott valaki olyan tesztet ahol mértek panel hőmérsékletet? Azt hallottam több helyen hogy a G4 rettenetesen tud melegedni, gyakorlatilag hősugárzóként is üzemel
Kiváncsi lennék egy G4 vs S95D panel hőmérsékletre. -
ndomokos
tag
válasz makoss #105139 üzenetére
Szia, majdnem ugyanígy állok énis, 50UH635V váltanék. Rendeltem egy SAMSUNG QE55QN90D-t hosszas fórumozgatás (itt is redditen is), több hetes utána olvasgatások és boltjárások után. Megjött tegnap és még ma vissza is küldtem… ADS panelest sikerült kifognom, fasza meg minden de nem tetszett… tizen szintén nem az én világom… ebből LG OLED lesz, még ha nálam megvan az esély a beégésre is. Jelenleg ugyanott vagyok ahol elkezdtem két hete, 55C4 vagy 65B4…
Egyébként 3 év garanciaidőn belül, ha sikerülne beégetni, arra vonatkozik az LG-nél a garancia?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ndomokos #105148 üzenetére
Igen vonatkozik. Garancia vége felé, ha egyébként normál tartalomnál nem látsz beégés nyomokat, akkor érdemes tesztvideót futtatni. YouTube -on van egy csomó ilyen video.
Úgy emlékszem nálatok sok mese megy. Ott a csatorna logója a kritikus pont.
ZX Spectrum - Commodore 64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest