Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha nem szabályozhatót vesz az ember, akkor általában a maxra teszik a hőmérsékletet, hogy mindenre jó legyen. 450°C a nagyobb forrasztások feloldására kell.
450°C szokott lenni a szabályozhatók felső határa is.
Lényegre térve: Jónak jó, csak bazi meleg, forrasztásnál óvatosabbnak kell lenni. Kiforrasztásnál meg nem számít. -
Esmein
nagyúr
Az a 12 w-os mini is jól néz kis, jó könnyű lehet, bár 700 Fahrenheit ?
-
harry
veterán
Cold Heat: Bővebben: link nem rossz.
-
harry
veterán
amikor LCD kijezőt forrasztgattam pisztollyal valóban nem volt egyszerű...
mihez kell nagy teljesítmény? vagy mekkorát érdemes venni? teljesítmény mit befolyásol, hőmérsékletetmire jó a forrasztóállomás? ehh kezdő vagyok
innen Bővebben: link ez tetszik: Marksman® Iron (25 Watt)
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
a 450 fok nem túl meleg véletlenül ? Ma volt a kezemben egy páka, vmi lengyen román orosz koprodukció, 4-5 perc alatt meggyvörös lett és negyed sec alatt égette le a karikát a próbanyákról. Egy ilyen weller pákát bevállalnék.
-
madve
tag
Szia,
Mire akarod használni? Ha forrasztópáka akkor weller. Én már 10 éve használok wellert. Amit tudok neked ajánlani ami olcsóbb kategória az a WTCP50. Ennek az új ára 35 körül mozog forrasztó állomásként. Aztán a hőfokszabályzósok drágábbak és innen felfelé az extrákkal egyre jobban drágul. Ha érdekel nekem van egy használt eladó WTCP51 állomás (páka, pákatartó,szivacs,trafó) Ha érdekel e-mail-on megtalálsz. Ára 15000 magyar pénz lenne. -
Bővebben: link
Ezek közül szinte mind kapható itthon. -
j.bravo
addikt
(Vagy marha ügyes, az is lehet... de akkor tényleg nagyon ügyes. Meg erős a keze/csuklója: számomra mraha nehéz egy olyan nehéz cuccal a kézben _pontosan_ ''célozni''
De mondjuk egy zsúfoltabb nyákon egy érzékenyebb IC-t már tényleg macerás... persze lehet hogy van, akinek megy, de én úgy vélem, nem ez az általános.)
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
miért van az, hogy egy csomó topikban miután megszólalok, elhallgat mindenki?
Pedig mintha nem lennék az a hűdemegmondós... -
j.bravo
addikt
ezt szerintem csak a pisztolypáka tudja, de azzal forrasztani olyan, mint Stihl-fűrésszel vakbelet operálni.
Illetve láttam elektronikai gyárban olyan, Metcal márkájú forrasztóállomást nagyfrekis fűtéssel, ami tudhatja ezt, de az sokszorosába kerül a Wellernek is.
Ne ragaszkodj ahhoz a 10 máaodperchez, ennyire nem lehet kapkodni
Én se gyakran avagy hiperfinom/érzékeny dolgok forrasztására használom a pákát, de ennyi kell... nekem kb. 2k-ba kerülő 230V-os van, 30W-os. Általános feladatokra épp elég. Találsz nagyobb teljesitményűt is, ha az kell.
(persze ha csak a konnektor meg a villanykapcsoló bekötéséhez kell a vezetékvéget beónozni, akkor a pisztolypáka OK, de amúgy...)
-
harry
veterán
még egy kis infó: Bővebben: link
nekem sokkap 10 sec-et.
ragasztópisztolynál még elmegy.
[Szerkesztve] -
zeg
őstag
Milyen árban vannak a forrasztóállomások? Éppen ma ajánlottak egyet újonnan 14ezresért. Ez sok vagy kevés?
-
harry
veterán
az sem rossz... igazából nem nagyon értek hozzá. lényeg, h kis ponton is szépen tudjak forrasztani. teljesítmény - 40W környéke gondolom elég.
mi a különbség hegyek között? méret/alak/anyag/minőség vagy mi más?
spi 41 Bővebben: link azért 3 perc melegedési idő elég sok.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
az előbb linkelték
itt vannak:
Bővebben: link - w61 jónak tűnik Bővebben: link
vagy ezek valamelyike: Bővebben: link
Bővebben: link -
Én a Solomon forrasztóállomásokat ajánlom, az elég olcsó, kb 15 rongy, de tutira jó. Főleg a digit kijelzős. Soha nem volt gondom vele, nagyon régóta használom.
-
Latyakos
aktív tag
-
Papa-Georgo
senior tag
-
harry
veterán
lehet h kéne egy nekem is. ltudnátok mondani gyártókat? vagy vmi forrasztópáka katalógust. jobb lenne a hagyományos pisztoly helyett ilyen hegyes ''toll alakú'' eszköz. amivel pontosabban lehet forrasztani. Radikalmodon volt egy hír, majd megkeresem.
-
Pákát kapsz wellert 5 rongyért, akár. Forrasztóállomást akarsz?
-
-
fasyrt
őstag
Na szóval BP-n hol tudok venni új, fasza forasztópákát olcsón? Conrad drága sztem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest