- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
cucumber87
tag
Köszönöm!
-
CheGhost
aktív tag
válasz
cucumber87 #38 üzenetére
Szia ajánlom az alábbi topikot, mert ott folyik az "élet":
Okos Otthon / Smart Home -
cucumber87
tag
Látom ez a topic nem nagyon él közben megvettem az Trådfri outlet okos konnektort, gondoltam mivel szintén zigbee a hue bridgehez gond nélkül párosíthatom de az eszköz nem látja
valami tipp vagy megoldás?
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Okos hosszabbítót/elosztót és konnektort keresek amit integrálhatok google home-ba
-
90Quiet
tag
Ahogy látom a Sensibo IFTTT modul nem támogat trigger eseményeket, csak parancsokat tud végrehajtani. (Kattints a linkelt oldalon a "Sensibo triggers and actions" linkre hogy ezt láthasd)
Ebből arra következtetek, hogy nem fogod tudni lekérdezni a légkondi üzemállapotát vele. De próbáld meg milyen lehetőségeket dob fel az IFTTT, mert én sensibo fiók és eszköz hiányában ezt nem tudom kipróbálni.
Az applet javaslatom: IF -> Date&Time every day at 6pm -> THEN -> okos dugalj felkapcsolás IF INGREDIENT sensibo AC bekapcsolva vanHa erre nincs lehetőség, akkor azon kell gondolkodni, mivel állapítsuk meg, hogy be van kapcsolva a klímád. Mondjuk egy IFTTT támogatott hőmérő, amit a klíma alá szerelsz?
-
orsib78
tag
Sziasztok.
A kovetkezo automatizalassal kapcsolatban kernem a segitsegeteket.
Adott egy Sensibo Smart A/C vezérlő. Ezzel kapcsolgatom a légkondit. Azt szeretnem megvalositani, hogy ha a legkondi be van kapcsolva es este 6 ora elmult akkor kapcsoljon be egy okosaljzat amire egy párásító van kötve, ha ki van kapcsolva a légkondi akkor pedig az okosaljzat is kapcsoljon ki.
Le lehet ezt valahogy automatizalni, esetleg IFTTT-vel?Az egyszeru program a kovetkezo:
Ha AC bekapcsolva es a pontos ido 18:00 akkor okosaljzat be
Ha az AC olyan parancsot kap, hogy kapcsoljon ki akkor okosaljzat ki. -
Szeretnék elkezdeni kicsit foglalkozni zigbee alapú rendszerekkel, egyrészt mert hasznos is lenne otthonra a dolog, másrészt tanulásnak is jó, harmadrészt just for fun
Pár óra olvasgatás után azért a zigbee mellett döntöttem, mert jelentős mértékben szeretném saját kezűleg hackelgetni a dolgokat (saját szoftverek, szenzorok bedrótozása meglevő saját monitoring és notify rendszerbe, stb..). Úgy vettem ki, hogy a zigbeevel a nyitottsága miatt jobban járok talán.
Ugyanakkor olvastam azt is, hogy a nyitottsága lehet egyben a hátránya is (kompatibilitási problémák).
A héten vennék pár dolgot hozzá, hogy el tudjak kezdeni játszani, első körben egy egyszerű nyitásérzékelőt néztem ki, konkrétan ezt: link
Ha vásárolok egy USB stick kontrollert, amit bedugok a home szerverembe (RPI, NAS, linux vm-ek, ezer lehetőségem van), akkor ez a Trust eszköz képes lesz beszélgetni vele, csupán azért mert "rá van írva" hogy "zigbee" , vagy azért nem ennyire egyszerű a dolog? Ha nem, akkor tudtok olyan gyártót javasolni, akinek a cuccai rugalmasan használhatóak tetszőleges zigbee kontrollerrel/hub-al? -
SmartEmi
újonc
válasz
Csabroncka #1 üzenetére
Ha jól tudom, Fibaro mellett döntöttél.. néztél hozzá hőmérséklet szabályozáshoz Danfoss-t?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Üdv! Leírom szerintem mi kellene egy panellakásba. Alapvetően felügyelet.
A panellakások már állnak ezért nem lehet vezetékeket a falba rejteni. De minden helyiségben vannak konnektorok. Én nem emlékszem áramszünetre ezért nem érzem fontosnak a szünetmentes tápegységes megoldást. Minden helyiségben kell egy készülék amit a konnektorba kell dugni. Egy csak arra az 1 szobára kiterjedő mondjuk úgy alacsonyabb egység. Ebbe csatlakoznak az adott szoba érzékelői vezetékesen, max 3 méteres vezetékek érzékelőnként. Ezeket a vezetékeket pl a falak és a padló találkozásánál a szegélynél sarkokban és hasonló helyeken lehetne elvezetni.Minden szobai egység vezeték nélkül kommunikálna az egészet összefogó magasabb egységgel ami a 24/7-ben működő routerbe csatlakozna. Ez a magasabb egység lehetne egy tablet vagy valami hasonló, az egyetlen eleme a rendszernek aminek lehetne akkumlátora és SIM kártyája arra az esetre ha megszűnik a hálózati feszültség vagy az internetkapcsolat és akkor egy SMS-ben üzenne a telefonunkra. Egyébként a neten keresztül jelezne ha probléma van. Természetesen akkor is jelezne ha elveszti a kapcsolatot valamelyik szobai egységgel. Állandóan figyelné hogy ez a lakásra kiterjedő hálózat él.
Mondjuk a konyhában 1 nedvesség érzékelő a padlón a mosogatónál, 1 nedvesség érzékelő a mosogató közelében fenn a tálalón, 1 nedvesség érzékelő a padlón a hűtőszekrénynél, 1 füstérzékelő.
A fürdőszobában csak 1 nedvesség érzékelő a padlón.
A WC-ben csak 1 nedvesség érzékelő a padlón (nálunk külön helyiség).
Van egy kis szoba és egy nagy szoba. A kis szobába 1 füstérzékelő. A nagy szobába 1 füstérzékelő.5 helyiségbe tettem különféle érzékelőket (konyha; fürdő; WC; kis szoba; nagy szoba), 5 alacsonyabb egység van ami vezeték nélkül kapcsolódna az egész lakást felügyelő magasabb egységhez.
A szobai egységek a magasabb egységgel azért vezeték nélkül kapcsolódnának mert nem akarok fúrni, falat vésni.
Fenntartom a lehetőséget hogy igény szerint más és több érzékelők kapcsolódjanak az alacsonyabb szobai egységekhez. Például nyílászáró nyitott/csukott állapotát érzékelő, ablakbetörés érzékelő, szénmonoxid érzékelő, mozgásérzékelő, hőmérő, stb.
De nekem most ha elfogadható áron össze tudnám magam is rakni akkor az kell amit felvázoltam. Nem hiszem hogy ez nekem jutott először az eszembe. Létezik már?
-
doc
nagyúr
nalam megy otthon egy Home Assistant a Raspberry-n, Xiaomi okosotthon-ketyerekkel es D-Link konnektorokkal, hasznos cumo
-
SmartEmi
újonc
Mi lett ennek a sztorinak a vége?
-
Sziasztok,
Gondolkozik valaki a fórumlátogatók között 'saját maga által' összeépített okosotthonban?
Pl olyasmiben, hogy ingatlanon belüli kialakított ethernet (Cat 5) + wifi hálózatra kötött raspberry pi-k, poe-s ip kamerák, stb. 'interakciójával' valósítson meg funkciókat?
-
ALI_G
veterán
válasz
Csabroncka #21 üzenetére
Rádiós redőnyt hogy lehet ezzel irányítani? A gyártó honlapján nem találok ilyet, csak utalást rá.
-
Zalaym
tag
válasz
Csabroncka #21 üzenetére
Értem én, én is pont így gondoltam!
Mi a helyzet az Insteon rendszerével? Azt is körbejártad a Fibaro előtt? Tudom, hogy az Nem Z-Wawe-s cucc, de árban kicsit kedvezőbb és amire nekem kell, arra mindent szolgáltat elvileg. Van is egy jó teszt róla itt PH-n.
-
Csabroncka
addikt
Összetett, mert amit pl én kinéztem FIBARO rendszert, ott sms, e-mail küldés..stb lehetséges.
Egyébként szünetmentes valóban kell így elé, illetve a kommunikáció elé (router és/vagy modem), mert maguk a modulok elemmel működnek!Keress rá youtubon! Egyébként a legtöbb hasonlóan működik.....
Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest