- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 5
- (téma lezárva)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Akciókamerák
- Apple MacBook
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Mikor megláttam a feladatokat, azt hittem rosszul látok. Nagyon nem megy ez már nekem, pedig amikor még gimnáziumba jártam... :D
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Apika
addikt
Ja a másik:
Az 1000 kg tömegű gépkocsit a fék a 15%-os lejtőn (sin α = 0,15) még éppen tartani tud. Ugyanezzel a fékkel mekkora vízszintes úton képes megállni a 90 km/h sebességű autó? Mekkora a súrlódó erő maximális teljesítménye?
Addig OK, hogy a fékezőerő = 1500N max. Akkor ez olyan 208.3 m-en áll meg, ugye (erről szó sem esik a megoldásban)? De amiről szó esik:
P(max) = F * v(max) = 1500 * 25 = 37500 W a súrlódási erő maximális teljesítménye.
Na most a munka (amiből aztán a teljesítményt számoljuk) definíciója nem úgy szól hogy az erő szorozva a hatására megtett úttal? :FMost már kissé fáradtak vagyunk az efféle okosságokhoz... :DDD
-
eper-fa
aktív tag
Ja a másik:
Az 1000 kg tömegű gépkocsit a fék a 15%-os lejtőn (sin α = 0,15) még éppen tartani tud. Ugyanezzel a fékkel mekkora vízszintes úton képes megállni a 90 km/h sebességű autó? Mekkora a súrlódó erő maximális teljesítménye?
Addig OK, hogy a fékezőerő = 1500N max. Akkor ez olyan 208.3 m-en áll meg, ugye (erről szó sem esik a megoldásban)? De amiről szó esik:
P(max) = F * v(max) = 1500 * 25 = 37500 W a súrlódási erő maximális teljesítménye.
Na most a munka (amiből aztán a teljesítményt számoljuk) definíciója nem úgy szól hogy az erő szorozva a hatására megtett úttal? :FPanther: sztem aki egyébként tudná a választ, az se fogja ezeket megválaszolni fél 3kor...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja a másik:
Na most a munka (amiből aztán a teljesítményt számoljuk) definíciója nem úgy szól hogy az erő szorozva a hatására megtett úttal? :F -
Panther
HÁZIGAZDA
Valaki el tudja mondani ennek a megoldásmenetét?
0,6 c sebességgel nyugatra haladó rendszerből mekkora sebességűnek mérhető egy 0,8 c-vel kelet felé tartó rendszer sebessége?
Azt már tudom hogy t = t0 / (1 - gyök(v^2 / c^2) ). Ebből kéne a levezetés. Sajnos Füstöss bácsi óráit nem bírom ki az egyetemen, és a tavalyi ZHban ez volt az egyik kérdés. Azért poén hogy tudni kéne a relativitáselméletet, úgy hogy egy kretén közben előadáson Platónról meg Arisztotelészről beszél, és (csak hogy tudjunk vmit az elmélet alkotójáról) elmeséli Einstein életét... -
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
Apika
addikt
-
slug
senior tag
/amsg gudnajt mindenkinet
-
eper-fa
aktív tag
-
Apika
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
slug
senior tag
-
Apika
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
PeliScan
addikt
Volt egy film... csak nem tudom a címét. Vmi kémek verték egymást át mérgekkel a végén, egy nő meg egy férfi, és meghalt a nő asszem. Mi is ennek a címe? Talán egy Veszedelmes elme valloműás(ai)? Angolul Confessions about a dangerous mind? Vagy keverek vmit? Elég fontos lenne...
-
zsoltee10
addikt
-
PeliScan
addikt
-
Apika
addikt
-
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
Bash
őstag
Mindenkinek minden jót, elmentem Panther-party-ra, meg elő-Guavaween-ra. Holnap mesélek.
-
slug
senior tag
-
eper-fa
aktív tag
-
PeliScan
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
eper-fa
aktív tag
-
eper-fa
aktív tag
a mai hangulatom: FOS :O
-
Cathfaern
nagyúr
-
zsoltee10
addikt
-
slug
senior tag
-
PeliScan
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
zsoltee10
addikt
-
anaqer
veterán
-
eper-fa
aktív tag
-
zsoltee10
addikt
-
zsoltee10
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Persze, egyértelmű, hogy mire vannak ezek a HUB-ok, de szvsz a HUB cím megmondása messze nem számít wareznek (főleg egy olyan topicban, ahol nincs is konkrét téma. Azaz nem arról van szó, hogy xy keresi a FIFA 4001-et, és én megmondom a KOLI címét, hanem ő azt mondta, hogy ő nem tudja, erre én megmondtam). Na de mindegy, végülis lényegtelen.
-
anaqer
veterán
-
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
ha kinyitod, linkeld be ide, mert
1. nem kell keresgélni
2. biztos észrevettem h kinyitottad :DDD -
PeliScan
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
zsoltee10
addikt
-
Bash
őstag
Jól van! Nem akarlak én bántani titeket. Én elhiszek mindent, csak aki véletlenül idetéved, annak nem ez az első gondolata.
-
zsoltee10
addikt
-
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
zsoltee10
addikt
-
PeliScan
addikt
Khm, nem azt beszéltük meg, h ''Te, nem osztnád meg a májtiksz rivolúsönzt mert letölteném és utána eladnám vécédén az ecserin jópénzé'' hanem h melyik hubon van fent, emrt beszélgettünk, és a hub kiresetelt alólunk, és mivel a PH! a közös pont...
-
eper-fa
aktív tag
-
anaqer
veterán
-
zsoltee10
addikt
-
eper-fa
aktív tag
Peli szépen lassan dobálja befele a képeket, ahogy haladunk a 200 felé a digitképes topicban :DDD'' --> Bash keményen meg kell fizetned érte :DD
-
eper-fa
aktív tag
-
anaqer
veterán
-
Bash
őstag
-
PeliScan
addikt
-
eper-fa
aktív tag
-
eper-fa
aktív tag
-
Bash
őstag
-
Apika
addikt
-
PeliScan
addikt
-
eper-fa
aktív tag
csináljatok már vmi érdekes témát, mer halálra unom magam amíg várok vkit...
-
PeliScan
addikt
-
Bash
őstag
Ne itt warezoljatok!
-
Cathfaern
nagyúr
Beony. A Koli meg a Tejszín címét nincskedvem keresgéli... nicns normális magyar hublistám, csak ez: http://dcinfo.sytes.net/hungaryhublist.config, ebben meg nincsenek benne, ergo az első kettőn vagyok innen. :)
Bájdövéj, nincs vmi olyan lista, amint minden szerver rajta van..? :F Mármint magyar.KOLI: koli.sytes.net
-
PeliScan
addikt
Beony. A Koli meg a Tejszín címét nincskedvem keresgéli... nicns normális magyar hublistám, csak ez: http://dcinfo.sytes.net/hungaryhublist.config, ebben meg nincsenek benne, ergo az első kettőn vagyok innen. :)
Bájdövéj, nincs vmi olyan lista, amint minden szerver rajta van..? :F Mármint magyar. -
PeliScan
addikt
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
eper-fa
aktív tag
ja. vagy inkább mellőzöd a futást, és modellezel ;]
-
Apika
addikt
-
PeliScan
addikt
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
anaqer
veterán
-
Bash
őstag
-
Apika
addikt
-
PeliScan
addikt
-
Apika
addikt
Most néztem utána a Guavaween-nek. Látom ez egy Halloween party Tampán...
Ui.: Mail ment... -
Cathfaern
nagyúr
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ha minimum 2x lefagy a bemutató alatt, akkor hívhatják Panther-nek, egyébként túl szerencsé ahhoz hogy kiérdemelje e nevet :)
-
anaqer
veterán
-
Bash
őstag
-
MUŁĐER
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
Apika
addikt
-
twollah
nagyúr
-
MUŁĐER
addikt
Most volt a TCM-en a 2.űrodesszia! Tök jó film volt! A könyv is ott van, de a film! Kár hogy lemaradtam az elejéről.
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Apika
addikt
-
crab
senior tag
-
twollah
nagyúr
-
twollah
nagyúr
-
anaqer
veterán
1980, az első album Scott nélkül.
Érdekes, mert Johnson hagja teljesen más, de az előadásmódja van olyan energikus, mint Scotté. Még mindíg nem jöttem rá, melyik tetszik jobban... valahogy mindíg az, amelyik éppen szól.
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 5
- (téma lezárva)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Legion Pro 5 - 16IRX10 - i9 14900HX - RTX 5070 - 32GB - 1TB
- 2000GB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar GEN V!!! SK Hynix 2048GB PCB01 kb. 14GB/s / 12GB/s
- Lenovo Thinkcentre M710Q MINI PC,i3-7100T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 64GB 100%(3Hónap Garancia)
- ASUS ROG és Logitech gamer headsetek akciós áron!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest