Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
A mostani lakasunk ketszintes, tetoteres, 2014-ben epult, szinten jol szigetelve, haromretegu nyilaszarokkal. 2020-at meg kibirtam klima nelkul home officeban a tetoterben, persze mar akkor is vakondkent kellett dolgozni a sotetben. De 2021-ben mar olyan meleg volt a nyar, hogy juliusban mikor tobbszor majdnem rosszul lettem, beszereltettem, nem birtam tovabb. Ez 2022-ben is igen jol jott. Pedig ez egy tokeletesen atszelloztetheto, kertvarosi epulet. Pont ettol tartok, hogy ha egyszer atmelegszik, utana mar csak az allando klimazas marad, hogy tartsunk egy 24-25 fokot.
Monti, kivitelezesi hibak mindenhol lehetnek, engem inkabb az altalanos konstrukcio erdekel, azaz sokkal nagyobb eselyed van-e beazni egy ilyen “lapos badogtetosben”, mint egy klasszikus Bramac cserepesben?Erdeyanak is koszi a befektetesi es eletviteli tanacsadast. Mi a sajat penzunket tesszuk fel a rulettre, ezert megfontoltabban allunk a kerdeshez. Gyerek a baratoknal mar van par, a szomszedunkban is hallgatunk mar egy hadsereget, egyelore nincs igenyunk sajatra. En egyedul azert gondolkozom el rajta, hogy legyen valaki, aki 90 evesen majd tisztaba tesz, vagy legalabb berakjon az otthonba.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
lol rákerestem, nem is BB hanem CC a besorolás, a papír szerint 118kwh / m2év a fűtés igény, ez a legutóbbi télen 48-ban állt meg (és egy csomó minden még nem volt rendesen megcsinálva, a mostani télen ha jól számolok 11-nél tartunk
(ok, klímával elfűtöttem még kb. 1-et, ami 4-es SCOP-al fene tudja hogy kell számolni), 21-22 fok van.Amivel szerintem nem számoltak (azon kívül, hogy ki tudja mikori hőmérséklet adatokkal számolnak, meg pl. olyan apróság figyelembe van-e véve, hogy BP-n 1-2 fokkal melegebb van, mint az ország többi részén), hogy a napsütés nagyon sokat számít. tegnap is konkrétan 34 fokot mértem a külső falakon délután 2-kor, és egész 11-től olyan 4ig napos volt + van arra fele elég sok üvegfelület, ott is több fok különbség alakul ki ahova épp odasüt a nap. Szóval jó eséllyel az ellenkező irányú fekvés az simán egy kettes szorzó.
az éves áramfogyasztást ha rádobom, akkor még 25-27 / m2 , és ebben a végtelen home office is benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kuponkunyeráló
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(ok, klímával elfűtöttem még kb. 1-et, ami 4-es SCOP-al fene tudja hogy kell számolni), 21-22 fok van.