Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nos, az a helyzet, hogy ezeket azért hívjuk alapszíneknek, mert kellett valami ''szabvány''
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
Ha az emberi látásból indulunk ki, akkor pedig 4 színt lehet megkülönböztetni, pontosabban két szín párt. Az egyik a zöld - piros, a másik a kék - sárga (hogy miért színpárok: próbálj elképzelni, keresni egy zöldes pirost, vagy sárgás kéket, előre is sok sikert
) -
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
csacsi? hisz nyuszi!
de úgy látom, hogy itt van jánoska, tehát délelőtt hanyagolni fogom az offot. pedig megjavult idebenn a net, erre egy ilyen csapás. ráadásul egész hétre
-
csapos2
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Végre valaki, aki látja.
Amúgy meg, vigyázok magamra és szabad hetet tartok.
De megyek is, mert reggel jön Jancsi. Muszáj pihenni előtte.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hát csak mert mikor kérdeztem, még az eredeti hsz-ed láttam, hogy tanakodtál, hogy na, vajon a gugli mit ad majd
Meg a veres halál is utána még azt írta, hogy régi dilemmája ez a redgrínblú kérdés, és ezért azt hittem, hogy elsiklottatok felette.
Én meg nagyon a lelkemre vettem volna, ha tudatlanságban hajtjátok álomra fejeiteket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
venember83
üzenetére
jó kérdés, én amióta hallottam az rgb-ről azóta próbálok rájönni, de eddig nem sokra jutottam én se
(egy tippem van, hogy más a festékeknél, és más a fénynél)
autós téma: 150 km/h-val nincs értelme villogni, azt bármelyik suzukis szőke nő is kipörgeti, mert a vezetni tudás nem egyenes útszakaszon látszik meg
ja és akármilyen jól vezet valaki, önhibáján kívűl bármikor beszophatja...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Guglizd ki az additív és a szubtraktív színkeverés alapjait, és magad is megkapod az egzakt választ a kérdésre.
Pl első találat: [link]
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
venember83
üzenetére
fényre gondoltam nem festékre elnézést

[Szerkesztve]
Aktív témák
- BestBuy topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektronikus zene topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Haditechnika, harcászat
- Óra topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Keresünk dokkolókat
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Valójában viszont additív színkeverésnél (szubtraktívat nem ismerem még annyira) bármilyen szín előállítható 3 másik egymástól független szín keverékeként. Ilyen módon végtelen sok alapszínt lehetne mondani.
)

Meg a veres halál is utána még azt írta, hogy régi dilemmája ez a redgrínblú kérdés, és ezért azt hittem, hogy elsiklottatok felette.