Hirdetés

Aktív témák

• (Kolombusz)
    veterán

Látom egyszerűen nem érted.
    (Mondjuk ezen nem csodálkozom, ismerlek már annyira.)
    A problémám az volt, hogy nem egyszerűen azt írod, nem jársz a Tescoba, mert oda olyan emberek járnak, akikre nem vagy kiváncsi, hanem azt, hogy oda cigányok járnak.
    Ezzel a cigány szót itt olyan kontexusba helyezeted, hogy ezzel kvázi azonosítod az undorító, hangos, stb. emberekkel. Egyenlőségjelet teszel ezek közé.
    Holott, ismerjük, a rasszisták legtöbbet hajtogatott mondatai: ''Persze vannak rendes cigányok is, azokkal semmi bajom, de....'', tehát ebből kiindulva, Neked sem az a bajod, hogy cigányok járnak oda, hanem az, hogy milyen emberek, akik egy része éppen cigány származású.

Nem tagadom egy szóval sem, hogy nem rajongok a cigányokért. Sőt, volt már Hitleres megjegyzésem is velük kapcsolatban, kaptam is 1 hét pihit érte, ezt inkább nem irnám le újra.

Magyarországon az undoritó, hangos, stb. emberek igen nagy része cigány, ebben remélem egyetértünk. Borsodban ez hatványozottan igaz.

A Tescoval sem kizárólag az a bajom, hogy járnak oda cigányok, ez csak egy a sok közül, ami miatt nem szeretem azt az áruházat.
    Nem tudom, hogy hányszor jártál a miskolci Tescoban, de valószinűleg nem annyiszor, mint ahányszor nekem volt szerencsém, így nem hiszem, hogy jobban meg tudod ítélni az ott uralkodó faji, társadalmi viszonyokat.

Pont úgy, ahogy én sem tudom a kálvin téri aluljárót megítélni.

[Szerkesztve]

Aktív témák