Hirdetés
Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
üzenetére
ahham...es mivel magyarazod a q3 hatalmas nepszeuseget?
egyebkent volt errol tan topic is, hogy ki mit tart fontosnak egy jatekban, megprobalom eloturni
de addig is egy kerdes: miert kell egy jateknak realisztikusnak lenni? engem pl kimondottan tud szorakoztatni a starcraft broodwa, pedig tisztaban vagyok, hogy nemhogy nem allunk harcban idegen civilizaciokkal (eygbol kettovel), de megcsak nem is talalkoztunk veluk - sot, igazabol meg nem is leptunk a holdon kivul mas bolygora (jo, tudom, a hold nem bolygo)
vagy pl imadom az aliens versus predatort, pedig ezekrol is tudom jol, hogy nem leteznek
es a cs-bol sem hianyzik az, hogy lassuljak, ha labonlonek (az mondjuk kicsit zavar, hogy neha csak a 3. fejesbe hajlandoak belehalni
) -
törölt tag
válasz
brownus
üzenetére
Fontossági sorrend:
1. Játékélmény, játszhatóság
1,1. realisztikusság
~10. grafika
A H4-ben túl sok az illogikus dolog, ellenben a H3 a tökély egyik példaképe.
VladimirR; MárK: Kipróbáltam néhány féle képpen, de sehogy sem jött be (köze sincs a sikerességhez, nem az alapján értékelem a játékokat). Az iD az utóbbi jópár évben leginkább csak játszható benchmarkokat gyárt, játékot elfelejtenek tervezni bele. -
hefe
aktív tag
Helló again!
Próbálkoztam a dalos topicban is de nem tudták a népek, hátha ide több zenei okos jár. Egy olyan számot keresgélek ami kb 10 éve volt porondon az MTV-n.
A klippjében egy vetített háttér fut egy kocsi lökhárítójának a nézetéből autópályán meg alagutakban. Majd egyre több animált csontváz kezd el szaxofonon lovagolva száguldozni mintha ők repesztenének a vetített úton. Azt hiszem trombita vagy szaxi adta a zene legmarkánsabb részét és egy pergős fülbemászós kis (elektronikus)zene volt...
Legalább mondja valaki hogy dereng valami róla mert már több helyen a klippet a gyerekkori téveszmémnek mondták ami persze nem igaz. (ha az lenne akkor teli lenne tigris tankokkal meg németekkel)
-
faster
nagyúr
faster: biztos nehezebb több asztalt egy kockára rakni mint egy ablakot forgathatüvá tenni...de értelmét továbbra se látom.
OpenGL-ben? Kábé 10-12 programsor egy textúrát egy vektorlapra feszíteni.
Ehhez egy korrekt ablakkezelő API-t megtervezni, kidolgozni, letesztelni, ledokumentálni sokkal nehezebb.
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
Már csak 48 perc
...Egyébként ennek mi értelme van? A több asztal már rég ottvan a linuxon, annyi hogy eddig a proci produkálta az ablakot és effektjeit, most a 3D-s kártyára rakják.De most tényleg nem sok értelmét látom de ez azért tényleg durva. És akkor a Vista azzal kemény hogy 3d-s ablakai vannak lol.
faster: biztos nehezebb több asztalt egy kockára rakni mint egy ablakot forgathatüvá tenni...de értelmét továbbra se látom.
[Szerkesztve] -
Most próbálom az állam felszedegetni a padlóról. Tankörtársam küldött 1 videót, hogy milyen új kezelőfelületet készült linuxhoz. Adott 1 kocka melynek 4 oldala a 4 db virtuális asztal, és a kocka forgatásával lehet váltani az asztalok között (full 3D-ben) plusz még 1-2 kunszt. Ehhez hol lesz/van a windőz. (Aeroval mindennel.)
[link]
[Szerkesztve] -
-
Kephamos
addikt
Egyszer nyáron elutaztunk a szülők egyik régi ismerőséhez és ott is megvolt ez a játék az ottlévő gépen. Nagyon tetszett nekem is, de attól tartok, hogyha most kipróbálnám, akkor nagyot csalódnék.
-----------------------
Nekem régi kedven játék még a Megarace 2. Ismeri valaki? -
-
QuarK
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Szent Isten; valóban... Az mekkora játék volt. És (ne kérdezze senki, hogy asszociáltam el oda) amit még úgy érzem, fontos megemlíteni: Dungeon Keeper 1.
És annak idején még volt egy forma1-es meg egy motoros verseny... GPCGA.BAT-tal kellett indítani, ennyire emlékszem össz-vissz; 4 színű grafikája volt, de hogy mennyit játszottunk vele... Meg volt valami California Games (???) is, ahol lehetett gördeszkázni, sielni, stb.; erre már halványabban emlékszem, de általános iskolában mindig azt nyomtuk
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Abev progival adom be 3-4 éve a bevallásomat és minden évben kaptam borítékot. Csak éppen nincs benne az a nagy paksaméta papír. Jön mindig egy közlemény, hogy adóbevallási időszak van, 2 csekk szükség esetére, válaszboríték, ajánlott feladóvény.
Szóval elvileg mindenki kap ilyen vagy olyan csomagot.
[Szerkesztve] -
Battlenetten én sem játszok, mert sajna 1-szer bele kellet nyúlnom a karakterembe, 1 skilt mellényomtam és korrigálnom kellett.
Viszont 1-2 régi játék is eszenmbe jutott, amikkel én kezdtem. A tiv által említett Wolf3D, a Stunts (de sok pályát lehettte csinálni), Goldenaxe, Dyna. -
-
Üdv
Látom a játékokról van szó, én is csatlakoznék. 2 hete játszottam ki n+1-szer a Dio2LoD-ot . Előtte Sacred nevű bug gyüjteménnyel játszottam, nem volt rossz, de a Dio jobb. Ami még tetszett GTA:VC és SA valamint az NFSU1 és NFSU2.
A Most vanted nem jött be, élethű a grafika, de nekem nem tetszik. (Viszont eszembe juttatta a Driver nevű autós játékot, aminek a grafikája igencsak hasonlított hozzá) (Ja és a telepítő DX9c-je elcseszte a gépem, azőta minden DX-es játék kifagy.)
A DOOM3 inkább csak a sokadik öldöklős rohangálós játék, játékélmény szinte 0, de VGA izzasztásra jó
. -
-
Vérboci
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy ha már küldtél be valaha adóbevallást, akkor kapnod kellett egy csomagot amiben eleve van egy válaszboríték. Azzal ingyen fel lehet adni.
És meg is van címezve...
De amúgy az illetékes adóhivatalnak (megyei központnak) kell elküldeni.
Megjegyezném még azt is, hogy a jobbak már egy hónapja feladták, és így március első hetében csenget is a postás egy kisebb öszeggel.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
sürgős kérdés, mert egyszerűen az apeh honlapján nem találom: milyen címre kell elküldeni az adóbevallásomat? önadózó magánszemély vagyok.
mod: asszem megvan.
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
nekem az első 3 hét szörnyű volt
késtem a munkából, léptem amilyen korán csak lehetett, teljes hétvégéket átjátszottam. ezen a hétvégén volt az, hogy már nem csak akkor mentem wc-re amikor már bepisiltam, hanem magamtól!
kezdek lenyugodni, hála az égnek. az tény, hogy ez jó kis akaraterő próba!
neduddki:szívesen
[Szerkesztve]
hehe, letelt a hét és félórás munkaidőm, megyek haza jáccani
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz
üzenetére
Meg kell lennie mind2-nek a játékban,
a H3 kimaradt teljesen, arról azt mondták a haverok, hogy a 4. rész meg se közelíti, passz.. a H4-el rengeteget játszottam ezért várom az 5. részt.
a topikban jókat mondtak róla a srácok a demója alapján. bár ha addig nem érem el a lvl60-as szintet az ork warlock-mal akkor addig várhat majd + 1-2 hónap

_az: én tényleg nem értelek! hl2-nek tetszett a grafikája, de a játék nem.
tildy: nincs 5k! ha kártyát veszel az 6ezer vmennyi két hónapra, ha neten keresztül akkor kb. 3500huf/hó. azt írtam én is, hogy lehetne picit szebb a grafika, de a játék hangulata az tökéletes! most is csak azt tudom mondani; aki játszott/szik szerepjátékot akkor ez a játék neki való. ts vagy skyp-val
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
Zárójelesen megemlíteném a Starcraft Brood War -t is a sok játék között. Játékélmény frenetikus, még 32 éves fejjel is.
Jöhetne esténként még néhány ember a Battlenet PH! csatijára. Legalább lenne alkalom 4v4 meccseket is játszani..
Csak elgyen emberi időben a meccs. Mondjuk 8-9 körüli kezdéssel.
U.i.: Nem neked szántam. Az ''új'' -ra akartam kattintani. Elbaftam.
[Szerkesztve] -
-
QuarK
senior tag
Azért mertem javasolni, mert én készítettem (réges régen, egy messzi messzi... *khh*) modokat és pályákat hozzá, és pofon egyszerű; tehát ha a kreativitás megvan... Bármit ki lehet hozni... Pályaszerkesztés annyiből áll, hogy lerajzolod a felülnézeti alaprajzot, szektorok magasságát beállítod, és voilá... És tudom, 320x200; de az én szememet a mai napig nem bántja... Például Need for Speed 2; piszok mód tetszett, de a NFSU meg a MW után visszatérve szabályosan bántotta a szemem a grafika... A Doom szerintem még ma is tetszetős.
HL2-t meg ne is emlegesd... Ott téptem ki a maradék hajszálaim, amikor üres hordókat kellett előbogarásznom, hogy egy víz alatti harangba felengedjem őket, a levegőkkel teli hordócskák aztán megemelték a cuccost, és úgy tudtam továbbmenni... Ááááhhhhhhhhh... -
törölt tag
válasz
brownus
üzenetére
Hardon csak kb annyira fontos pontosan célozni, mint a valóságban. Szerintem ez sokkal lényegesebb mint a kinézete egy játéknak: legyen realisztikus ilyen téren és legyen játékélmény. A Q3 (illetve részemről az egész Quake sorozat), a Doom3, az RtCW és sok hasonszőrű micsoda (mert játéknak nevezni erős őket) meglehetősen gyenge. A CoD Veteran-on nem több 1,5 napnál. Ha lentebb veszem a nehézséget tovább tart, mert nem sok köze van a valósághoz és ezen ''kissé'' fel tudom idegesíteni magam.
A Heroes IV sokak szerint de szép. Szerintem nem, ráadásul játékként meg sem közelíti a 3-at. Ha az V is ilyen lesz... (Kár, hogy minden fejlesztő a látványra megy rá mostanában. Aztán nincs se történet, se játékélmény.) -
_az
senior tag
hö ja

én azt értékelném igazán, ha a játékkészítők nem azzal akarnának eladni egy játékot, hogy forradalmi grafika és fizika, nagy gépigénnyel, amikor egyáltalán nem forradalmi a grafika, fizika meg nincs benne. amúgy van 1-2 ellenpélda, pl hl2, ami szintén nem zabál fel gépeket, mégis nagyon szép(csak nem kötött le
)
ha inkább a játékélmény fejlesztésére fordítanának több időt, minőségibb termékeket lehetne előállítani, mint pl gta, na azzal csomó időt el lehet cseszni jól szórakozva, igaz az meg megint gépigényes, pedig csúnya
doom1 motor kell ide -
Kidus
őstag
Arra, mostanában elővettem újra, kb 1 hónapig jó is volt, de már csak az maradt, hogy rúnaszavakat rakosgassak, és ezekhez gyűjtögessek, esetleg Baalozgathatok sok másik playerrel, akik úgyis mindent felszednek előlem, meg már kicsit uncsi is

WoW jó lenne, de nem akarok olyan gamet, ami nagy eséllyel kemény függővé tesz, és még havonta fizetnem is kell. Van jópár ismerősöm, akiket a WoW megjelenése óta nem láttam. Nem akarok erre a sorsra jutni
-
_az
senior tag
az a multi miatt felkapott
bár csak a 2003-at próbáltam, az leglább visítva rohant a gépemen, csak félek a multis cuccoktól, mert függőséget okoznak, jó, hogy a dia2vel le tudtam állni!
mindenesetre pl a doom3, vagy q4 nem tűnik szebbnek a ut2003nál, akkor miért futnak rosszul? aztán minden újdonság csodának tűnik, aztán kipróbálom és ugyanolyan vvacakul néz ki...
mondjuk farcry-os foyltatásokban még kicsit bízom, az tényleg szép volt... -
brownus
veterán
sztem nem sok az a 3k havonta. hogy vki ebből gazdagodik meg azt csak dicsérni és irigyelni tudom! kár, hogy nem vagyok megáldva programozó tehetséggel. meg ilyen fantáziával, na mind1.
_az:hardon mi??
szar grafikával? amikor hardon már kb-túl fontos, hogy pontosan célozz!!? persze-persze...
olvasva a köv. hsz-ed rájöttem, hogy Te csak telhetetlen vagy! akko ne jáccá
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Kollegak es KOlleginak! Vki flhivan nekem az edigitalt es elmondan nekme hogy csak a komplett muegyetemi vonlakkal szar a telefonjuk vagy ugy egyaltalan??? Esetelg ha neki jo a vonal akkor kerdezze mar meg hogy US Robotics 8001 Broadband Router+USB Print server van-e a z Erzsbetkoruti botba???
koszonette
udv
neduddki -
_az
senior tag
ja hozzáteszem, hogy 3ghz prescottom van, 1 giga rummal és 6600-al...
filóztam rajta, hogy vegyek egy 6800gs-t de fél év múlva az lesz olyan helyzetben, mint a mostani kártyám...
természetesen egyik játék gépigénye sem olyan nagy, mindegyikkel tudok 60fps-t produkálni, csak akkor olyan ótvarosan néz ki, hogy egy 10 éves játék lepipálja.
aztán mindegyiknél kipróbálotam maxra feltenni a grafikát és így is szarul néztek ki, kivéve az aoe3-at.
igen, a nfs úgy néz ki, mint 99ben, a q4 undorítóan randa, sötét, hiába jó motor, a cod úgy néz ki, mint a mohaa(semmi árnyék???!!!) dx9et csak a szebb por, meg köd miatt kapcsoltam be, igaz dx7ben meg 100fps
fear effektjei semmi extrát nem hoznak, pedig azokat bírja a gépem, szal azt maxra tettem.
semmi fizika, csak 1-2 előre megírt ''effekt'', hurrá... -
tildy
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
A wow tök jó játék lenne, ha nem arra menne ki, hogy ebből khm, szala függésből gazdagodjanak meg. Én szívesen kiadnék érte egy nagyobb összeget, ha utána nem kéne havonta csengetnem..De kell.
Kidus: nem tudok mit ajánlani, nekem a starcraf votl annak idején az egyetlen, ami nagyon bejött.
Mostanában párommal unrealezek, főképp capture the flag módban
A grafikája nem érdekel, de maga a játék nekem nagyon bejön így egymás ellen
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Valami jó rpg jöhetne már, bár most már ott tartok, hogy vmi régi is megtenné.
Diablo, Neverwinter, Divine Divinity, ezek voltak azok, amikkel nagyon sokat játszottam.
Valami hasonlót szeretnék találni, akár 5 éves is jó lenne, csak a hangulata meglegyen.
Valaki nem tud ilyet esetleg? -
brownus
veterán
ha jól nézne ki jobban érdekelne hidd el, a fear-ben kurva jó effektek vannak mind látványban és hangban is, igaz 1x elég végig jáccani. ez olyan, mintha leakarnál gyorsulni a lámpánál egy bmw-ét egy trabival nem sikerül és ezért eldobod a jogsidat vaze

a diablo2 az más kategória
az über, mint a WoW pl.
peterkeT: a wizardry 8 az tetszett de nem sokat játszottam vele, de nincs hiány érzetem. ja, megvan miért! mert akkor kezdtem el nyomni a Pool of Radiance-ot és az jobban tetszett.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Az Age of Empires III-nak szerintem nincs nagy gépigénye.
Én se a legújabb játékokat tartom fent általában
Medal Of Honor: Allied Assault
Call Of Duty
Red Alert 2
Heroes Of Might And Magic III
Heroes Of Might And Magic V Beta
Quake III: Arena
TrackMania Nations
van feltelepítve. De ráérő időmben csak azaz átkozott RA2 megy... 3 év után újra felraktam, pechemre
. -
Sanya
nagyúr
elkezdtem A gyűrűk ura harc középföldéért 2 című csodálatos játékot. 2 rétegű dvd-n adják ki. hát, ott hagytam abba, mikor az egyik ellenfelet nem lehetett megölni. sima egység volt, de hiába harcolt vele a teljes seregem, nem akart megdögleni, 0 hp-val ölte a népet. utána jött az uninstall. 3 játék van a gépemen: age of empires 3, ami kurvanagy gépigényű, és igénytelenül megírt, és összedolgozott játék, a sc:bw, ami azóta is szinte tökéletes, és a TM nations nevű ingyenes versenyautósjáték.
-
parandroid
félisten
Tavaly három játékot vettem (ami nem bundle volt):
- Heroes 3 Complete Collection - 2000,- Ft
- Sid Meier's Pirates! - 3000,- Ft
- FlatOut - 2000,- Ft
Erősen gondolkoztam még a Toca Race Driver 2-n is 2500,- Ft-ért, de amikor meg akartam venni, épp elfogyott, azóta meg valahogy elmaradt a dolog. Most a Sims sorozatra pályázok, sajnos nálunk még mindig drága (a teljes sorozat most épp 23000,- Ft körül van), és gyakorlatilag részenként kell megvenni szemben a US-ben kapható 36 dolláros, dobozos Complete kiadással...
Még valami: Wizardry sorozatra emlékszik még valaki? A 7-est toltam végig, emlékszem, ki kellett kapcsolni a Turbot a DX2 66-on, hogy lássam, mi történik egy-egy battle során...
A wizardry 8 is megvan eredetiben egyébként, bár csak bundle, és azóta sem volt időm nekiállni rendesen. Másik kedvencem a Might and Magic sorozat.
Ja, és az említettek bármelyike mellé le tudok ülni most is játszani.
Lehet ez a hozzászólás egyfajta ajánló is...
_az: GTA sorozat sem rossz, tényleg, bár nekem azért az NFS-ek is bejönnek.
Lord Zero: az ebben a hozzászólásban említett játékok nem futnak szarul (talán csak a GTA-k és NFS-ek némelyike).
p -
Dilikutya
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Én csak az elsőt tudtam végigvinni, de nem 10 óra volt a játékideje, mint oly sok játéknak manapság
. A 2-höz hozzá se tudtam szagolni, egy pályán se jutottam át, a 3-ban egész sokáig eljutottam, egy vinyóhalál vitte el a mentéseimet. De lassan pontot kéne már tenni az ügy végére, évek óta húzódik
. -
_az
senior tag
ami a mai szép játékokat illeti...
kaptam párat kölcsön az elmúlt időkben, úgyhogy játszottam sokat(végre volt időm)
naszóval
age of empires3: szarul fut, végigrohantam rajta, azóta rá se néztem, mondhatom nagyon lekötött, bár legalább viszonylag szép...
nfs:mw: szarul fut, sazrul néz ki, röhejes, azért végigrohantam rajta, hát dög monoton is, azóta rá se néztem
q4: iszonyat unalmas, monoton, szarul fut, multija egy sakás szar(10 pálya????? naneee)
cod2: mostanság játszom vele, szarul néz ki, kicsit idegesítő, szarul fut, nemigazán köt le, bár legalább pici hangulata van
fear: szarul fut, egyszer végigvittem úgy 1,5 nap alatt, azóta rá se néztem...
ja és hardon szoktam játszani
ha vissza akarok emlékezni, mi kötött le utóbbi időkben... talán pop2, diablo2
...
az a szitu, hogy semmi újat nem hoznak ki, sokszor úgy érzem, hogy egyre silányabb a minőség, csak úgy intézik, hogy szarul is fusson...
és senki se mondja, hogy én nőttem fel, mert a c&c sorozat a mai napig tetszik!
lucas kalandjátékok mai napig tetszenek. stbstbstb...
szerk: talán a netes multi az, ami manapság jó móka, diablot is battlenet miatt komáltam... de ezen kívül semmi..
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
válasz
Panther
üzenetére
Nem mernék megesküdni rá, hogy kivittem... De sok álmatlan éjszakát okozott; és ujjfájást, az tuti
A 9. pályára viszont biztos eljutottam...
Más: [link]. Hogy mi ez? 16 színű FPS, 1992-ből. Egy floppyra ráfér, bár ajánlják (ha van
) a merevlemezt; valamint 20MHz-es processzort; 16-színű EGA-t, és minél többet a 640k memóriából 
-
QuarK
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Lehet hogy én is keverem Gizikét a gőzekével; talán itt a koliban beszélt valaki róla...
Ha jól látom, ez ilyen point-n-click játék... Ilyennel se volt még dolgom.
VladimirR: Én most a legrosszab (tehát 1. helyezett) film trailer-ét töltöm... Már a cím is sokat sejtet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gobliins, hmm... Ismerős... De ha már ilyen mélyre ásunk; Dangerous Dave?

[Szerkesztve] -
brownus
veterán
ez van, mondjuk nekem fontos, hogy életszerű, szép grafikája legyen a játéknak. nem is játszanék olyan játékkal (ma már biztos nem) ami grafika szempontjából nem elégít ki.
pl. itt van a WoW, ami lehetne ici-picit kidolgozottabb(a fák lombja mozoghatna, az arcok mimikája is, stb...) de ez a játék kivétel mert a hangulata és a játék élménye elvarázsolt
kb függő lettem.... nem is játszok mással, majd ha megjelenik a HoMM V., na azzal fogok, de annak is már fullos(abb) grafikája lesz. -
Dilikutya
félisten
Érdekes, én a filmről semmiféle értékelhető médiumban nem olvastam, leszámítva a PH! legrosszabb filmek topikját
. Láttam talán a Fangoria címlapján is. Ellenben a játék elég nagy hírű volt, és sokan ma is felemlegetik, lásd tiv83us is
. Amúgy szerintem nem is olyan csúnya a grafikája. Hangulatos, a 256 szín miatt kevéssé sem valóságos, nekem az ilyenek jobban tetszenek, mint a fotorealisztikusságra törekvő játékok. Ezért tetszett anno az XIII is grafikailag, más kérdés, hogy maga a sztori engem nem kötött le.
Ha már retro, és kalandjáték: a Gobliiins kinek mond valamit?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Az 1-3 reszek mai szemmel mar azthiszem nem lennenek tul elvezetesek a zavaro grafikai ''hianyossagok'' miatt, de a 4. nemregiben jelent meg, viszont azzal meg nem jatszottam nemtudok rola velemenyt nyilvanitani.
Az 1-3 a maga idejeben egy szuper jatek volt, az egesz csalad korbe ulte a gepet es ugy probaltuk megfejteni, hogy most hogyan-merre tovabb
-
VladimirR
nagyúr
aitd-ben (eleinte) az ujjaidon meg tudtad szamolni, hogy hany poligonbol all a fazon feje (segitek: 8db) - ennek ellenere rendkivul jo jatek
jah, es blizzard foreva' (sc:bw, dio, warcraft - ebben a sorrendben meg maig is le tudnak kotni)
Panther: nem az hatott meg, hogy Bash rankszolt, arra tudtam volna reagalni, csak ugy, ahogy Lord Zero csinalta nem lehet kotekedni
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
válasz
tiv83us
üzenetére
Én meg annyit mondok: System Shock 2... Asszem, Thief motor, bár ott sem egetverően sok poligonból állnak a pályák (az viszont tény, hogy a fények nagyon szépek); az ellenfeleket meg mintha kartondobozokból tákolták volna össze; de a hangulat...
Alone in the Dark, hmm... Ennek utánaszagolok -
-
Lord Zero
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
biztos hallottál róluk, legalábbis a műveikről, ezek szerint tényleg nincs kellő promója, h a microids cégnévre nem emlékszel
syberia 1-2, still life, stb
szerk. illetve, kalandjáték-hiányban való szenvedés ellen csekk disz: [link]
aura, echo, return to mysterious island.. nagyon hangulatosak (az aura kifejezetten nehéz, olyan régi mystet idéző)
nem mind mai darab, az igaz, de ez nem szempont
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
válasz
tiv83us
üzenetére
Ebben az az érdekes; hogy 96-ban a Q1 motor (szerintem) elég forradalminak mondható, és bár volt történet (mondjuk arra a mai napig nem tudok rájönni, hogy a rákba került be Lovecraft Cthtulu-ja), voltaképp vajmi kevés szerepe volt; menni kellett, és gyilkolászni; valahogy mégis azt mondtam: ennek van hangulata... Most is sok ilyen FPS jelenik meg; csak mintha ahogy egyre közelebb kerülnénk a valósághű ábrázoláshoz; úgy kezdene minden elgagyisodni. Talán ennek az az oka, hogy minél valóságosabb a kép; annál inkább elvárnánk, hogy minden más is realisztikus legyen; és tökéletes... Pedig egy játéknak nem arról kéne szólnia; hogy a lelőtt ellenfélnek a karja pont ott szakadjon le; és pont olyan irányba repüljön, pont annyi vér fröccsenjen, pont úgy guruljon le a lépcsőn, és akadjon meg egy kiálló fémdarabban, mint a valóságban... Hanem hogy kikapcsoljon; szórakoztasson, és valahogy mintha ez maradna el. Leülök bármelyikkel játszani. Első perc: hű de jól néz ki... Aztán fél óra eltelik, és én ásítózva lövöm le, és törlöm.

[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
Lord Zero
üzenetére
Akkor nincs promoja a Microids csapatnak, mert pl en sem hallottam egy kalandjatekukrol sem es azert en eleg sokat vagyok net es egyebb informacio-forras kozelben.
De mostmar megnezem mit tudnak, mert mar evek ota kalandjatekhianyom van
FPS jatekok teren pedig no comment
Az utolso merfoldko amit az en szememben produkalni sikerult az a Q1 volt /esetleg HL1...
/
Az elso pedig a Wolf3D![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nah azoknak volt hangulata! -
tiv83us
veterán
válasz
Lord Zero
üzenetére
Jo, akkor fejlesszenek 3D-s kalandjatekokat , amik hangulatban megutik a Monkey Island sorozat valamelyiket es veszek ala vasat, csak csinaljak!
''(és valószínűleg ezt választanád, nem pedig azt, h jótékonykodj egy-két low-end pc tulaj miatt, nem?)''
Nem azon volt nalam a hangsuly, hogy tul nehez vas kell a jatekok ala, hanem hogy nincs mihez ilyen gepet venni! Csinaljanak mar egy jo kalandjatekot, hat mire varnak? Szerintem lenne ra vevo boven
-
Lord Zero
addikt
válasz
tiv83us
üzenetére
geri (geri1-666, nem tudom melyik szám a helyes már
) fejlesztett egy (több) játékot, 3d-ben, gépkímélőeket (van topicja is)
nem azt mondom, h világsiker (magam sem próbáltam), csak azt, h meglenne az iniciatíva és a lehetőség is arra, h ne csak izomgameket lehessen írni - csak hát gondolom nem véletlen, h a mostani kiadók kezei közül kikerült játékokhoz min egy Xszázdolláros vga kelljen
ha te írnál egy motort, ami a hdr és/vagy doom3 szintet ütné, de nem kellene hozzá, csak egy fx5200, valószínűleg másnap megkeresnének és kilóra felvásárolnának (és valószínűleg ezt választanád, nem pedig azt, h jótékonykodj egy-két low-end pc tulaj miatt, nem?)
szerk. szerintem ugyanez az analógia a víz/lég/napenergia hajtotta járművekkel is
amíg olaj van/lesz, ezek eltűnnek a süllyesztőben (polcra kerülnek), mi meg vehetjük az oktánszámokat megfele
[Szerkesztve]
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
Próbálkoztam a dalos topicban is de nem tudták a népek, hátha ide több zenei okos jár. Egy olyan számot keresgélek ami kb 10 éve volt porondon az MTV-n.
Az effektek is szépek, de azoknak másodlagos a jelentősége.
...Egyébként ennek mi értelme van? A több asztal már rég ottvan a linuxon, annyi hogy eddig a proci produkálta az ablakot és effektjeit, most a 3D-s kártyára rakják.De most tényleg nem sok értelmét látom de ez azért tényleg durva. És akkor a Vista azzal kemény hogy 3d-s ablakai vannak lol.

késtem a munkából, léptem amilyen korán csak lehetett, teljes hétvégéket átjátszottam. ezen a hétvégén volt az, hogy már nem csak akkor mentem wc-re amikor már bepisiltam, hanem magamtól!
kezdek lenyugodni, hála az égnek. az tény, hogy ez jó kis akaraterő próba!