Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Plazma TV topic
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwsan
senior tag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Hali
Köszi szépen! Az volt a másik kiszemelt, de nem is tudom, hogy miért a 10-24-et írtam ide

(#24755) .DLL: köszi szépen, már várom én is. Az lesz a következo, hiányzik már nagyon egy szép rajzolatú fényeros obi.
(#24757) Zozzant: most ´láttam én is csak
, egyszerre ütöttem le az O-t és a P-t 
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Errol a sorrol mi a véleményetek?
Tampron NIkon 10-24mm F3.5-5.6 AF SP DiII LD ASP
Nikon 35 F1.8 AF-S DX G
Tampron Nikon 70-300 F4-5.6 SP Di VC USDTermészet fotózáshoz, illetve ritkán beltérben használnám. (Ezek mellett megtartanám a 18-55 kit obit is)
Egy D3300 mellé kellene, Esetleg ennél lennének jobb lehetoségeim, anélkül, hogy többet kellene a dologra áldoznom? (Csak új garanciális játszik.)
Elore is köszönöm!

-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Egy Nikon D3300 mellé szeretnék objektíveket venni. Jelenleg a 18-55-ös kitobi van hozzá. Igazából mindefélét fotózok, kint is, bent is, tájkép, szolíd makró is befigyel néha.
Ezeket néztem ki:
Nikon 35/F1.8 AF-S DX G
vagy
Nikon 50/F1.8 AF-S GIlletve ezt:
Nikon 70-300/F4.5-5.6 G AF-S VR IF ED
Esetleg más vagy jobb alternatívák? A fix obin még gondolkozom, de nem tudom meliyk lenne a jobb?

Köszönöm.

-
bmwsan
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat!

Akkor a plusz 50-et nem éri meg, inkább azt majd másra költöm.
Azért vannak itt szerencsére kollégák akik az objektíveket nem autókhoz méregetik, hanem próbálnak a laikusok számára is érthető és kielégítő válaszokat adni.

-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne , hogy a a Nikon 50mm F1.4 nagyságrendekkel jobb obi mint a 35mmm F1.8?
Megéri a felárat? 55ezer vs 110ezer?
-
bmwsan
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat!

Sajnos beltérben kevés a fény oda késöbb ezeket az objektíveket néztem neki.
Nikon 35/F1.8 AF-S DX G vagy Nikon 50/F1.8 AF-S G objektív.
Nem tudom ezek megfelenének-e a célra?
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy vettem én is gépet a barátnömnek is megtetszett nagyon és ö is szeretne egyet.
Mivel holnap lesz Valentin nap gondoltam a virág mellé meglepem ezzel.Nikon D3300-ról lenne szó, már csak az a kérdés, hogy melyik KIT objektív lenne jobb neki?
18-55 DX VR II vagy a 18-105-ös?
Virágok, épületek, táj fotózása mellett néha beltérben is fotózna.
Vagy van a kopasz váz és mellé milyen objektívet ajánlanátok? 50-60ezer Forint magasságában?
Csak új játszik.
Köszönöm szépen!

-
bmwsan
senior tag
Elöbb nem írtam egyértelmüen, bocsánat ezért.
Tehát a gép már úton van, csak szükségem lenne egy objektívre 80ezer forinért maximum, amivel tudom a gépet használni. Egy olyan objektívre lenne szükségem amivel tudok, családi fotókat vagy akár egy tájképet is csinálni, de ha makróra kerülne a sor ott is vállalható minöséget produkáljon.
Egy 2-3 hónap múlva, nyáron pedig tervben van még egy két objektív, amiket például már direkt csak makró képekhez használnék, ( de mivel ezek 200ezren felül lesznek, addig szeretném a gépet ki ismerni és használni), ehhez kellene egy univerzális objektív.
aleister: Köszönöm!
Sajnos félek a használt cuccoktól, egyszerübb bemennem edigitalba és ott megvenni, vagy vhonnan megrendelni. -
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy DSLR gépet venni és egy kis utána olvasgatás után a Nikon D5300 elég szimpatikusnak tünik. A D7100 jobban bejön, de elsö gépnek úgy gondoltam az már egy picit sok lenne.
Családi képeket csinálnék vele bent, tájképek, nyaralás, makrófotók.Ehhez szeretnék egy darab objektívet, ami a fent említett felhasználásra kielégítö lenne.
A keret 80ezer forint, és csak új játszik. Jobb lenne, ha két objektív is kijönne ebböl a pénzböl, de erre nem sok esélyt látok.(Elnézést az ékezetek hiányáért német kiosztású billentyüzetröl vagyok.)
Köszönöm a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgatós találkozó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- További aktív témák...
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, egyszerre ütöttem le az O-t és a P-t 

Sajnos félek a használt cuccoktól, egyszerübb bemennem edigitalba és ott megvenni, vagy vhonnan megrendelni.