Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rednifegnar

senior tag

válasz Celithrandi #31303 üzenetére

nekem ebbol a kettobol (a fenyero difin kivul) annyi jon le hogy az elso (canon?) sarkai total homalyok. ezen mondjuk sokat fotosoppolni nem lehet.
    a 17-40 az EF? mert az nem egy mai darab. nekem volt ef 16-35 f4 is, az nagyon penge volt. cserebe nagy is, aztan eladtam (erre az obira irjak sok helyen hogy jobb mint sok fix nagylato). most van egy 24-105 f4 is mk2, az jo obi de csodat nem tesz, meg persze az is jo nagy.
    teloknal mindenfele varazslas van akkor is ha fix meg nyers. de ettol meg lehet jo a kepuk.
    ami nekem nagyon zavaro volt a sony/samu teloimnal hogy gorbe volt a kep, meg a korrigalt is. ha mondjuk epuletrol keszitenel egy "shiftelt" kepet akkor se lesz sehogy se parhuzamos a ket szele pedig ott azert nagy kepernyon van lehetoseg beallitani ponosan. megse tudtam beallitani ugy mint egy optikailag rectilinearis fenykepezogep obival. a torzitasa se linearis, se nem parna se nem hordo, olyan valtozo. es persze ez fugg meg attol is melyik obit hasznalod (az enyemben 3 obi van).
    persze az is teny, hogy utolag lehet korrigalgatni, meg a telo nem kerul annyiba mint az eos-on maga az obi. raadasul mindig zsebben van.

Új hozzászólás Aktív témák