Hirdetés
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
''mert megint nem ez volt az alapdolog , hanem ezeknek mi a sigma tamron stb.. megfelelője ''
Jó, túl régóta tart a vita és ezt a részét már nem olvastam el
No akkor a reakcióm:
Más gyártók gyakran más zoomtartományokat fednek le, különösen igaz ez a nagylátózoomokra. És egészen érdekes módon a Canon nagylátóinak zoomátfogását tartom a leginkább hasznavehetetlennek. Gyakorlatilag nem éri meg lecserélni a kitobit mert többet buksz mint nyersz. Inkább 5 év alatt kirakom fixekből a zoomtartományát és megtanulok villámgyorsan obit cserélni
A telékből a Canon vs. Sigmát kitárgyaltuk a 70-200 F2.8-ra. Fixekre meg már korábban említettem a manuális teléket, a régi nagyokat amiknek most a béka segge alatt van az ára ezekhez képest, a minősége viszont korántsem. Van vele macera de sokaknak, többek közt nekem is 3 lehetőségem van:
-manuális fix telét veszek
-szar rajzolatú, olcsó AF-zoom telét veszek (kell a francnak) de még ez is drágább az előzőnél
-nem veszek telét
Általános vélemény: nem szabad foggal-körömmel ragaszkodni egy bizonyos márkához mert mindegyiknek megvannak a hiányosságai. Egyetlen gyártó sem gyárt mindent amit szívesen vennék. Sem Canonból, sem Sigmából nem tudnék teljesen felszerelkezni akkor sem, ha korlátlan mennyiségű pénzem lenne vagy ingyen kapnék mindent. Tamronra is igaz.
''ami jobb nála és ''ugyan azt tudja'' '' -> nem, én nem erről beszéltem, hanem hogy ami közel ugyanazt tudja lényegesen olcsóbban. És itt már sok lehetőség van.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Canon RP + 50 1.8 + Godox V350 + Jupiter 200 4.0 +
- Ulanzi gömbfej
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla (makulátlan állapot!)
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest