Hirdetés
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #5402 üzenetére
Én azért egyikre se vennék mérget!
Szerintem az árakkal idén nem lehet majd mit kezdeni, marad ilyen, vagy nagyon hasonló. Az biztos, hogy “hirtelen” javulás nem lesz.
A bánya meg… a mai után se nagyon ingott meg az egész, pedig szép volt az a -43%, amit elkaptam egy screenshot erejéig, de visszamászott valamennyire sajnos.Az se biztos, hogy ez az LHR beválik…
-
keIdor
titán
Egyszerű, amikor elmentek ASIC-ra és békén hagyjátok a GPU és SSD piacot, onnantól nem lesz érdekellentét és a gamer is leszarja a bányászt.
De amíg kannibalizáljátok a piacot ez várható továbbra is.Neked a bánya az érdeked, a másik embernek meg egy normális és egészséges piac, a kettő nem fog menni egyszerre. Szét kell szedni a kettőt és kész...
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #5285 üzenetére
Nem akarják, hogy ez a sok kártya a használt piacon kössön ki, illetve a CMP szériát szánják a túrásra, amin nincs kimenet.
Valamint, amit fontos tisztázni. Szerződések vannak érvényben, azaz ezt az extra profitot nem az nVidia teszi zsebre, hanem az AiB-ok, illetve főleg a kereskedők. Az nVidia ugyanannyit kap a GPU-iért, mint tavaly.
Nem is az nVidia emelt árat, hanem a kereskedők csinálják.Más kérdés, hogy szerintem nem fogjàk tudni ezt megállítani. Ezt csak úgy lehet, ha elkezdik ütni az Ethereum-ot, hogy végre masszívan elkezdjen zuhanni és ne érje meg.
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #5163 üzenetére
Mindegyik kap GA-10x-xx2-es GPU-t így az RTX-3080 is.
Konkrétan GA102-202 kerül rá, szóval marad piacon.
A régi értéke emelkedhet, ha nem törik fel a védelmet.
De szerintem nem lesz hosszú életű.
RTX-3080Ti ára 1.2 milliós simán lesz az elején. Ha bányász, ha nem.Aztán ha ér valamit hosszú távon a védelem és más coinra se mennek rá vele, akkor csökkenhet lassan…
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #4690 üzenetére
Ugyanaz a néhány ember hirdetget mindig. Valamelyik friss reg.
Ezek egy része biztos másodreg, nincs annyi benne, hogy main account alatt hirdesse... -
keIdor
titán
válasz
South Velen #4066 üzenetére
Drága nyilván, a jelenlegi helyzetben értettem a “jót”.
-
keIdor
titán
válasz
South Velen #4061 üzenetére
2 perccel jöttem volna hamarabb...
Nem volt rossz ár, de simán lehet, hogy elírás volt.
-
keIdor
titán
válasz
sajti_pajti #3910 üzenetére
Nekem már november óta van...
Amúgy inkább Konzolvilág, az Edigital pár hétig scalperkedett rajtuk. -
keIdor
titán
válasz
Cthulhu Dawn #3720 üzenetére
Legalább a bányász se kapja meg!
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #2407 üzenetére
440€, szerintem még teljesen vállalható lenne.
-
keIdor
titán
válasz
AsakuraDave #2162 üzenetére
envagyok for World Leader!
-
keIdor
titán
3 éve is ugyanez volt, akkor pedig voltak készletek, csak mindent IS megvettek egyből a bányászok, mikor elkezdték fújni a lufit.
Akkor lett volna igaz az, amit írt koxx, az 1000-es szériára.
De a 3000-es eddig is egyből elfogyott.Egyébként akkor az egész jelenség el is tolta a Turing bemutatását, mivel tele volt a pukkanás után a használt piac kártyával. Illetve okozott egy túltermelést is Pascalból. Ez utóbbi nem hiszem, hogy megismétlődne, de előbbi meg fog ismétlődni, csak az időpont a kérdéses... annak meg az nV ismét nem fog örülni.
-
keIdor
titán
Ugyanúgy elkelne az összes 3060, 3060Ti, 3070 és 3080 gamereknek köszönhetően... november, december, januárban sem porosodtak ezek raktárakban, mivel egyből elkeltek.
Az nVidia ugyanúgy a szerződésben megállapodott összeg szerint adja el a GPU-kat az AIB-oknak. A nyerészkedés teljesen az üzletek, nagykerek miatt van, azok teszik zsebre a többletet. És igen, a bányász a hibás.
Egy 3080 ma már beállt volna 900-1000€-ra simán, a jobb modellek is. A bolt duplázott árat, mikor felment az ETH, onnantól kezdődött ez.
Tudom, hogy te is bányászol, meg itt még többen, de felesleges terelni, ez az áremelkedés már nem a hiány miatt jött. Ez már a bányászok miatt ennyi... ugyanaz van, mint 3 éve, talán rosszabb is. -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #1670 üzenetére
Szerintem a 3090 ára meg sem áll 2 millióig. Csodálkoztam is, hogy ahhoz egy darabig nem nyúltak.
-
keIdor
titán
válasz
Cthulhu Dawn #1144 üzenetére
Fél órája én is néztem, de szinte minden "Unknown" státusz ott is.
-
keIdor
titán
Azon múlik, hogy mikor jön az RDNA 3, mert az ellen mutatni kell majd zöld oldalon is valamit.
Egyébként amíg ilyen árak és ilyen elérhetőség van, teljesen mindegy.
Olyan, mintha arról beszélgetnénk, hogy mikor jön az új Ferrari meg az új Lamborghini.
Teljesen mindegy, úgyse vesszük meg egyiket sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- További aktív témák...
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest