-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Elek Botond #5347 üzenetére
csak az emberek nagy részét nem érdekli az rt, és rt game is alig van egyelőre
ellenben van lóerő bőven már a 6800-ban is és 16gb vram
ha nem tartanának "veszélytől" nv-nél akkor nem jönnének az upgradelt modellek, ez ennyire egyszerű
én se pártolom egyiket se, mindkettő jó és van pro/kontra mindkettőnél
ahogy én láttam a sima 6800 picit veri a 3070-et, az xt meg a 3080-at, milyen 3060ti-3070 közötti dologról beszélsz? -
Elek Botond
tag
Hát én igyekszem egyik oldalt sem pártolni, de én úgy h 5700 rol váltottam, jelenleg 460 tulaj vagyok, nem igazán veszem észre sehogy sem h az amd hez fel kellene zárkóznia az nvidiának.
Persze nem azt mondom h ne tegyék de rt ben az amd nagyon alul marad és a dlss sincs még nekik sehol sem.
Amd árazás alapján 1440p ben jobb választás lehet a 6800xt de a 3080 meg azért 4k ban joval jobb.
Az amd 6800xt rt teljesítménye meg valahol a 3070 és a 3060ti között van. -
Létezik, hogy ha visszaveszem a videokártyát 830mV 1845MHz-re akkor a vram órajel is leesik 6800-ra? Mi lehet az oka? Itt már 1200-at kell emelni rakta hogy 8000 legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
Elek Botond #5341 üzenetére
az, hogy feltudjanak zárkzni az amd-hez, kicsit alábecsülték őket még úgyis, hogy most fölé akarták becsülni ( :
jön majd a 3060 is -
BeZol
őstag
3060Ti 1440p bottleneck test Ryzen 5 5600X vs Ryzen 5 3600, mindkét proci maxra húzva.
Cyberpunkban közel 20%-ot is ver rá az újabb proci.
-
Elek Botond
tag
Mennyi kártya lesz már?
És ennyinek aztán mi értelme?
Lehet h nem igaz de azért mégis, mintek ti meg super valtozat is, így sem tud elég chipet gyártani a samsung az nvidiának.
Persze lenne választek meg miegymás de nekem csak egy 3060ti vagy egy 3060 kellene. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #5338 üzenetére
-
válasz
GIORGIONE76 #5337 üzenetére
Lehet tudni melyik Palit melyik Gainwardnak felel meg ezen kívül? Nekem Phantom van. Ott van még a Palit Jetstream, meg még egy pár típus mindkettőből.
-
GIORGIONE76
őstag
Hello vga guruk,
kérdésem lenne,
az ugyebár hogy a GW - Palit egyazon gyártó, a GW 3070 Phoenix (GS)-nek felel meg a GamingPro (OC), már egy hónapja keresek vizesblokkot, de semmi ezidáig,
a Bykski-nél találtam egy blokkot ami a GamingPro OC-hez van, de nem ír támogatottságot GW-re,viszont sztem a nyáklap és a felszereltsége ugyanaz, csak azért nem teszik hozzá a GW-t mert azon a piacon Palit van, megnéznétek szakértő szemekkel hogy jó lehet-e?
(felül a saját GW, alul a Palit)
[ és igen, én már szétkaptam pasztázásra és thermal pad cserére a vizesblokk előtt, azzal még jövök pár képpel teszttel később hátha érdekel valakit]
Thx
Giorgio -
Poiro7
senior tag
válasz
Motion_Blur #5305 üzenetére
-
válasz
Motion_Blur #5331 üzenetére
RDR2 városi környezet, cyberpunk2077, warzone
Mind a 3 cím alatt 75-95% között mozog a GPU kihasználtság.
A CPU stabil 4.15 GHz játék alatt. 1440-ben játszom -
válasz
Motion_Blur #5326 üzenetére
Játékon belül hwinfo szerint a maximum fogyasztás a következőképp alakul:
- Warzone: 200W
- RDR2: 235WTime Spy alatt 250W.
Ez alapján proci limites a konfig igaz? -
pdw_ph
tag
válasz
South Velen #5319 üzenetére
OpenRGB lesz majd a megoldas, csak mivel az MSI RGB-jerol semmi dokumentacio igy max reverse engineerelni tudjak, ami ahhoz vezetett h nehany korabbi alaplap teglasodott. Redditen r/openrgb-t erdemes kovetni hatha egyszer jo lesz.
Off megjegyzes: Razer Synapse szutykot teljesen jol helyettesiti pl.
-
-
South Velen
addikt
B550-en már nem engedik, erőltetik a dragon centert.
#5320 omfgk: tudom, hogy a többi gyártóé is szar, de azok legalább nem kúrják el a nagy nehezen bios-ban beálllított dolgokat, pl. ventivezérlés. Az Asus programja és RGB vezérlése teljesen rendben van szerintem, persze valamennyire az is fogja a gépet.
Vagy ott az Asrock Polychrome, ami kb 20 évvel ezelőtti programokat idézi, windows bootolás után fél percig nem tudsz mit csinálni miatta, de legalább asrockon biosból is tudod kontrollálni a ledeket így nem kell felrakni. -
Drizzt
nagyúr
válasz
A Mystic light tudtommal dragon center nelkul is eletkepes.
-
omfgk
veterán
válasz
Open RGB remélhetőleg valamikor tudja majd vezérelni az RTX30-as kártyák fényeit.
Sajnos nem csak az MSI Dragon Center szutyok, hanem a legtöbb gyártói RGB szoftver.
Giga féle RGB Fusion... Na az a legalja. Érdemes rákeresni reddit-en ,hogy milyen gondok vannak vele.
MSI féle szarság ugye.Ezekhez képest a többi gyártó körülményes és nem túl felhasználó barát megoldásai egész jók. Pedig azok is szeretnek azért a háttérben 5-10%-ot megenni a prociból.
-
South Velen
addikt
válasz
Dobi 562 #5317 üzenetére
Az msi dragon center a bloatware-k közül is a legalja, ilyen hányadék gyártói szoftvert még nem láttam.
Valaki esetleg nem tudja, hogy azon kívül mivel vezérelhetem az msi trio kártya argb-jét (a lapom is msi). ? Így most rainbow fényárban úszik minden de még ez is jobb mint dragon center a gépen.
-
Dobi 562
addikt
válasz
SzlobiG #5299 üzenetére
Nem 3600 hanem 2600x.
Gaming mode (+450Mhz) és a Precision Boost Overdrive be van kapcsolva.
Most már így hagyom, Assassin's Creed alatt is stabil és hangtalan a kártya. Ha majd megjön az új CPU akkor újra nekiállok tesztelgetni mert érdekel mi okozza ezt a problémát.Külföldi fórumon az MSI Dragon Centert mondták, hogy okozhat ilyen problémát, tegnap le is szedtem, bugos az egész.
Az energia séma beállításokat is megnéztem amit a kolléga említett korábban, de az sem oldotta meg a dolgot.
Lehet egy Windows reinstall segítene, de igazából nem érdekel az a pár száz pont differencia szintetikus tesztek alatt. 2560x1440 játékra kerestem egy jó és halk kártyát, szerintem azt megkaptam.
-
laychi
veterán
válasz
Elek Botond #5313 üzenetére
Nekem az inno3d alapon 14k-t hoz.
OC-val 15k+
[link] -
Elek Botond
tag
válasz
sirszevenap #5250 üzenetére
-
amstorm
aktív tag
válasz
pofijanika #5309 üzenetére
Hasonló árban vannak. (245 alapból) De én is az EVGA-t vinném ha mindenképp választani kéne, de csak is a support miatt. Amúgy amelyik jobban tetszik. (szvsz ha később el akarod adni használtan és nagy eséllyel laikusnak előbb venne EVGA-t mint Gainwardot)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
pofijanika #5309 üzenetére
Utóbbi, egyértelműen
-
pofijanika
csendes tag
Szerintetek egy egy hónapos, Alzás Phantomért mennyit ajánljak? Illetve ezt ajánlanátok, vagy 260-ért egy bontatlan XC3 Ultra?
-
válasz
Ja értem, nekem Gainward Phantom van. Találtam egy olyan Palit BIOS-okat (gamerock oc és jetstream oc) amik 330 wattosak.
Érdekes hogy olyan beállitások amik játék alatt full stabilak meg tudnak makkanni a 1080p extreme alatt. -
BiP
nagyúr
válasz
sirszevenap #5250 üzenetére
Szia, Még nem, azért nem találkoztál vele
Most a szünetben 2 óvodás gyerek mellett gyakorlatilag semmi időm nincs gépezni. (napközben ilyenkor nem szoktunk, a fórumot is max. mobilon követem), este meg inkább filmnézéssel telt)
Pl. a kártyát is csak tegnap tudtam beszerelni, pedig lassan egy hete megvan.
Úgyhogy játék sem volt semmi, de pár gyors tesztet le tudtam futtatni.A kártya amúgy semmi csicsa, pont nekem való
Egyszerű, de mégsem baltával faragott, mint a Gainward Ghost vagy a Giga Eagle. Úgysem látom, fedett a ház oldala.
Beszerelés simán ment, pöccre elindult, mivel 1080Ti-ről váltottam, drivert se kellett cserélni.
A hangja nagyon tetszik. Pont mert nem nagyon van. Szerintem még az előző Aorus Extreme-nél is halkabb, pedig az sem volt egy zajos cucc.
Coil Whine-t a Superposition alatt hallottam valamennyit kiszűrődni, de nem zavaró, és csak egy résznél volt.Még nem tuningoltam semmit, meg nem undervoltotam sem, totál defaulton futtattam pár tesztet.
SuperPosition 1080p Extreme: 8742
4K Opt.: 11210
Ezeknél kiírja az órajelet is. 1080p Extreme alatt 1875 és 1905MHz között ugrált a gpu, 4K alatt 1950 volt végig.3DMark Port Royal: 8186
Time Spy Graphics score: 13619
Time Spy Extreme Graphics Score: 6827Ez így kb. defaultban bőven a középmezőny teteje, persze az OC-s eredmények alatti.
Az amúgyis egész jó 1080Ti-hez képest is komoly ugrás. (a legkisebb a Superposition 4K volt, az csak +19% volt. A többi +39-51% közötti. Raytrace-ben meg >3x-os, értelemszerűen.)Futtattam még pár perc QuakeII RTX-et, 4K-n dinamikus scaling 50fps-re belőve 70% körül volt, 1440p-n 55-60fps.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Én még nem találtam senkit aki felrakta volna.
Redditen is kérdezte vki, azt a választ kapta, hogy teljesen más a Suprim mint a Gaming, nem ajánlja a felrakást.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #5303 üzenetére
Feltételezem hogy az összes MSI RTX 3070-re. [link]
De ez csak egy elmélet
-
válasz
Motion_Blur #5262 üzenetére
Ez a Suprim BIOS milyen kártyára rakható fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- Fogyjunk le!
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest