Új hozzászólás Aktív témák
-
gainwardgs
veterán
Jó lessz az az SOC
-
Boxi88
őstag
"Érdekesség, hogy a források szerint a Gigabyte egy SOC (Super OverClock) sorozatú GeForce GTX 560 Ti videokártyával is készül, amelynél a GPU kereken 1000 MHz-en, a CUDA magok 2000 MHz-en, a memóriachipek pedig 4580 MHz-en fognak üzemelni."
Nagyon durva lesz!
1000MHz-s GPU!
-
mghltm
addikt
-
cimabue
tag
Infomorzsa chiphell
-
Dassler
őstag
Én várom, 1680-ban játszok, arra bőven megfelel, csak kivi vagyok, hogy viszonyul az Ati kártyáihoz ár/érték szemponból.
Sztem itthon a 79.900 kategóriába fog esni az első napokban. -
V.Dave
senior tag
na közben itt egy kis friss infó, HD6950 ellenfeléül szánják nVidiáék, és 81,000Ft körüli árat írnak.
-
V.Dave
senior tag
Árra ki mit tippel? Ha jól sejtem drágább lesz a gtx 460-nál
-
cimabue
tag
Érdekes találgatós bench:
-
Воланд
titán
válasz
easy...rider #26 üzenetére
GeForce GTX 560 to be released on January 25
Elég régi hír. -
ANW2
tag
Pontosan mikorra is várható?
-
Boxi88
őstag
válasz
easy...rider #20 üzenetére
820mhz-es gpu, ha ez tényleg így lesz akkor nagyon bejövős lesz, kb annyira mint anno a GTX460!
-
->Raizen<-
veterán
Én a gts 550-et várom 128 bit a gts 450nél több cuda mag 192--->2xx és leváltom a 9600 gt-t.
-
easy...rider
őstag
Látom volt mozgolódás, mióta nem jártam erre
A specifikációk módosultak, a legújabb hírek szerint ezek várhatóak:
-
mghltm
addikt
hat, 1% kulonbseg nalam azonos teljesitmenyt jelent...
-
hugo chávez
aktív tag
Egy kis fudzilla:384 SPs, 256-bit, 820MHz GPU clock
-
robogo81
senior tag
Azért az árára kíváncsi leszek,a teljesítménye 15-20% lesz több,ha jól olvastam(a 470 gtx szintü).
Ha ki tudják adni idehaza nem túl drágán,még be is jöhet.
Én egyenlőre nem cserélem le a gts250-esemet,majd talán jövőre,addigra úgyis kiderül mi a helyzet.De a 460-560 gtx egyenlőre jó választásnak tűnik,majd meglátjuk. -
lizRRR
őstag
válasz
easy...rider #7 üzenetére
Jónak hangzik !
Én az árára leszek kiváncsi. ! -
easy...rider
őstag
Szerintem a megnövelt SM szám miatt kb +10%, és az optimalizáció miatt még +10% várható. A GTX470 teljesítményét fogja hozni szerintem. pár százalék +-
Én magamban így számoltam, a GTX580 teljesítménynövekedését alapul véve és ha itt is meglesznek az újítások, nem pedig csak engedélyezik a GF104 letiltott részét
-
Alister71
nagyúr
válasz
easy...rider #5 üzenetére
Minden esetre kíváncsi leszek hová fog beskálázódni ez a kártya.
-
easy...rider
őstag
A legújabb amit olvastam az az, hogy vannak tervek amelyek nVidiánál "GeForce 475" néven futnak (nem GTX475), és a konstrukció GT114-es kódnevű chipsetre épül.
Ez a kártya már nem a GTX400-as szériát fogja bővíteni, hanem a GTX500-at. Valószínűleg konkrétan GTX560 lesz belőle.
A jósolt specifikációk itt is azok mint az első HSZ-ben lévők.
Megjelenés 2011 Q1
[link] -
easy...rider
őstag
Akkor majd a nép akarata dönt
nem láttam még a találgatós topikot
-
rocket
nagyúr
válasz
easy...rider #1 üzenetére
"Ezt a topikot az nVidia GeForce GTX 560 vga kártyának nyitom. A kártyáról tudtommal egyenlőre nincsenek hivatalos adatok, ezért még semmi sem vehető biztosra."
Pontosan igy van, ezert tartozik ez a tema ide, es nem kell topikot nyitni egy kereskedelmi forgalomban meg nem letezo termeknek.
-
easy...rider
őstag
GeForce GTX 560 Ti
A GTX 560 Ti egy átdolgozott és optimalizált GTX 460. Sok változáson ment át a kártya, nagyban javult a teljesítmény, teljesítmény/fogyasztás arány, de ennek mélybe menő részleteire nem térünk itt ki.
A GTX 560 Ti-ben egy GF114 GPU dolgozik, melyben mind a 8 Streaming Multiprocessor tömb engedélyezve van, nem úgy mint a GTX 460-ban, ugyanis ott a meglévő 8SM-ből csak 7 használható. Ezért az 560 Ti-ben a Skalár Stream processzorok száma 384-re nőtt 336-ról, és a textúrázó egységek száma 64-re emelkedett 56-ról. Ennek oka hogy a GF114 GPU-ban (Az elődhöz hasonlóan) egy darab SM tömb, 48 Stream processzort és 8 textúrázót tartalmaz. A GTX 560Ti mindezeken felül magasabb órajelekkel rendelkezik, mint az elődje.
A GTX 560Ti 448-ban, a GTX 570-ben és a GTX 580-ban egy másik GPU dolgozik, mégpedig a GF110 GPU használják. Ezeknél másképp alakulnak az SM tömbök felépítései, mert itt egy SM tömb 32 darab Stream processzort és 4 textúrázót tartalmaz.
Az alábbi táblázatban látható a GTX 500 széria Referencia értékei. Ne felejtsük el, hogy ezektől a gyártók gyakran eltérnek, ez tapasztalható is, mivel a GTX 560 Ti-ből sok OC verzió létezik, a jó tuningolhatósága miatt.
Ajánlott kártyák:
1. EVGA, Zotac, PNY, ASUS és MSI
2. Gigabyte
Ezután jön a többi gyártó legalul.Tuning:
Tuning szempontjából nem lehet biztosat mondani sose. Minden gyártónál ki lehet fogni gyenge és kiváló darabokat is. Leginkább MSI - ASUS, ezekről van a legtöbb tapasztat, és a hivatalos gyártók, EVGA, Zotac, PNY ajánlott ebből a szempontból. Igaz az ASUS emelt feszültséggel viszi az OC órajelet, míg az MSI nem. A Gigabyte van hogy a gyári órajeleit sem bírja, de van ami meg szépen húzható. A többi gyártóról nincs sok tapasztalat.Megbízhatóság:
Megbízhatóság szempontjából érdemes a hivatalos gyártókat választani, EVGA, Zotac, PNY, ASUS. Az MSI nem tartozik ebbe a csoportba, de ez is megbízható. Gigabyte-ról vegyes a tapasztalat, náluk hallani a legtöbb TDR hibát, de azért van a garancia hogy ha hibásat kapunk, akkor cseréljék. A többi gyártó ezek után következik.A kártyák rövid jellemzése, és pár kiegészítő információ:
GTX 560: Épp úgy mint a Ti, ez is GF114-es GPU-ra épül, ezért gyakorlatilag egy gyengített GTX 560 Ti, mert letiltásra került az egyik SM egység. Ilyet általában akkor tesznek a gyártók, ha a gyártás során az egyik egység nem működik megfelelően és így már nem lehet belőle teljes értékű GTX 560 Ti. Ezért letiltják a nem megfelelő részt, és kapnak egy GTX 560 chipet. Persze ezzel teljesítményt vesztenek.GTX 560 Ti: A gyártók általában NEM tartják a referencia órajeleket, mert a GF114 jól tuningolható. Ezért látni akár 1000MHZ-en üzemelő OC kártyákat is. Viszont az OC kártyák nem a gyári 1,000V-os feszültséget használják, hanem emelt 1,050-1,100V feszültséget, hogy a stabil működést megőrizzék. Az emelt órajel miatt igaz nő a teljesítmény, viszont a fogyasztás is és jobban is melegszik, pláne ha feszültség is meg van emelve. Kivétel van ez alól, általában a 900MHZ körül működő OC kártyák, ezek nem mindig kapnak feszültég emelést, ezért kevésbé melegszenek. Például az MSI 880MHZ-es kártyája a gyári 1,000V-os feszültséget használja.
GTX 560 Ti 448: Ez egy butított GTX 580, mert a 16 SM egységből 14-et használhatunk, ugyanis 2 letiltásra került benne. Órajelek általában referencia órajel közeliek, mert a felhasznált GF110 chip legtöbbször nem tuningolható túl jól.
GTX 570: Ez is egy butított GTX 580, viszont itt már a 16 SM egységből 15-öt használhatunk. Órajelek általában szintén a referencia órajel közeliek, mert épp úgy a nem nagyon tuningolható GF110 chipre épül.
GTX 580: Ez egy teljes értékű GF110 chipre épülő kártya, mind a 16 SM egység engedélyezve van benne.
[ Módosította: 7 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest