- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #16717 üzenetére
Megnéztem a képeket, azért nem értettem, miről írsz..mindamellett továbbra is tartom, nem vennék említett megoldásokból, csak Setsugen2t pl. Mert ha most veszel egy hűtőt ~10ért, akkor ne azzal kezdj, hogy szétkapod..
Nincs baj, csak enyhén körülményeskedőnek hatsz így ~fél év távlatból ;p
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #16714 üzenetére
Kedves kolléga..azon túl, hogy tavaly augusztusban vettél egy karit és október óta boldogítasz ezzel a hűtés témával, elolvastad egyáltalán valaha is azt, amit írtam? Mert többszörösen megválaszoltam a kérdéseidet, priviben is értekeztünk..mégis mi a bánatért kell ezt még mindig előhozni
Nem, nem jó a VF3000, főleg ha elvágnád a hőcsövet..nézz már utána..
A Musashi is bontandó, meg a Setsugen is, a Setsugen 2 viszont okés.
Ha végre eljutsz oda, hogy nem csak elméletben hűtenél, privizz rám ;p -
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15592 üzenetére
Van jobb nála, de nem megy fel egyik gyártóé sem, mert 51x61 a ref. furattáv, a Palit/GW kariké meg 53x53. TT2 nem jó, Xtreme Plust mérd.
A HR03GT (a képen szereplő), mint írtam/írtuk, igen, jó, egy 9es ventivel is jól lehűti, de a kivezetéseknél túllóg a karin, picit hajligatni vagy vágni kell. A Setsugen 2 nyílván halk megoldás..már az 1 is bőven az, nálam 55°C alatt tartja a karit 1200rpmen, 2000 a vége..
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15590 üzenetére
Nem olyan ördöngős a link gomb használata..egyébként itt egy lista.
VF1000LED szintén gyenge..12Von süvöltetve épphogy megfogná.
HR-03GT ennyivel lóg túl:
A te GLHdra is ugyanígy felmenne, ill. a Setsugen (1) is, alig igényel hajlítást.
A Setsugen 2 passzolna, de ugye annak eléggé el van szállva még az ára, új. -
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15588 üzenetére
Konkrétan van DuOrbom itthon, nem megy rá..de ha rá is henkelnéd valahogy, nagyon gyatrán hűt..~100Wig elégséges, nem 460ra tervezték.
fsb1000
Ha neked befért hajligatva, okés, de nem mindeni áll neki hajligatni egy sokezres hűtőt, amit lehet, hogy egyszer még eladna..csak emiatt írtam, amit. Persze a szétvágott S1 és a hajligatott Setsugen sem okés megoldás..a Setsugen 2 meg drága.. -
Razermazer
őstag
válasz
boxos23 #15475 üzenetére
Na én egy ilyet teszek rá, csak kérdéses hogy a héten egyáltalán megérkezik e, 1 helyen találtam kínálatba, és ott sincsen csak rendelésre. Hát én megrendeltem, de egyenlőre semmi, most vagyok a 2. napon még van idejük holnapig. Valószínű hogy jövőhét lesz belőle.
Na igen nekem referencia kártyáim vannak, így ilyen gondom nincsen hogy máshol van a gpu, kicsivel meg rövidebb a nyák.
9000ft-ot megér nekem egy 37000ft-os kártyánál, értékesítésnél meg elég sok mindenre rámegy ez is, tehát jól kilehet belőle jönni. -
zazahoho
őstag
válasz
boxos23 #15475 üzenetére
ezt is gondold meg tudom ,hogy drágább 15500 ft,de ezt a hűtőt a ma kapható összes kártyára rá tudod tenni,a jövőbeni kártyacseréknél pedig nem kell újat venned,csak átrakod.
-
boxos23
aktív tag
válasz
boxos23 #15430 üzenetére
Mind azt próbáltam amit te új oprendszert másat xp win7 vista de hiába mindenütt csinálta ja vissza vettem a frekit is de az sem segített, nekem tesztelésnél,3d vantage, furmark ritkán jött elő vagy játékok alatt szinten nem is de a vége felé már mindegy volt mit csinálok mindenütt kente
-
fsb1000
nagyúr
válasz
boxos23 #15119 üzenetére
Nézd.. sokan úgy gondolják, nem érdemes gyári-tuningos VGA-kat venni, mert több velük a baj és jó eséllyel az alapfrekis is felhúzható addig 0 költséggel.
Ezzel szemben én úgy gondolom, van valamilyen válogatás/ellenörzés gyártáskor, de ha nincs is a garancia ott a kezedben, mely szerin OC frekire kell működni a kártyának.
A GLH egy 20%-al OC-zett VGA, relativen olacsony áron. Csak a hűtése "egyszerű", mondhatni azon spóroltak egy picit (de mihez képest?) ez a standard GW hűtés. A "gyengébb" hűtés nem azt jelenti, hogy nem hűt rendesen, hanem azt hogy a kis felületű lamellázaton nagy tömegű levegőt kell áthajtania annak az egyetlen ventinek terheléskor. 120-150W jön ki a kártyából, kb. 80% a házba.
Ennek következménye a terheléskori magas zaj. (van ettől zajosabb VGA is...)Szerintem jó kártyát vettél, ezen az áron talán jobb nem is létezik.
-*---------
tamastoth
Giga OC2-t ajánlanám: gyors + halk.
(amúgy majdnem mindegy milyen gyártó, GW/Palit nem ref. kártyákat használ, Giga/MSI jó hűtéselket alkalmaz +árért)
Én nem vennék újra GTX470-et minimális töblett teljesítmény sok hőért cserébe.
Inkább gtx570 -
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15119 üzenetére
Picivel lassabb és többet is fogyaszt, ill. nem húzható ennyire.
Az egyetlen előnye a bloweres hűtés, ami kifújja a házból a meleget. -
fsb1000
nagyúr
válasz
boxos23 #15108 üzenetére
Igy van. 0.95V már kevés neki ezen a frekin.
A gyári frekit nem véletlenül úgy állítják be, ahogy. Egyrészt a megcélzott órajelhez, másrészt példányonként változhat a fesz igény.
Ezt utobbit többen cáfolják... mert ez azt feltételezné hogy gyártáskor valamilyen ellenörzés történik. Persze... korábban végeztünk a Giga OC-k terén egy kis felmérést (tehát egy tipuson belül) és bizony volt szórás a gyári GPU feszekben.
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15106 üzenetére
Hogy ártana már?
Éppen ellenkezőleg. Nem mindegy, milyen meleg.
0.962 az alja nálad a csúszkának? Elvileg 0.85ig is le lehet menni vele..
Ha 0.95ön tudod hajtani, az már nem rossz, de keresd meg a végét
Órajelben sokkal feljebb nem mennék, refhez képest a GLH is 20% OC.
1Von 850Mhzen már nő az alaphoz képest a fogyasztás/hőtermelés is.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
boxos23 #15095 üzenetére
Ahogy SpeedR mondja.
A Te kártyád kb. az értelmes max. frekire van húzva.
Innentől már feszemeléssel és/vagy hűtőcserével lehet tartósan feljebb húzni.Ugyanilyen kártyám van, csak 2GB-os és gyárilag 700Mhz, de 800-820-ig lehet húzni a gyári 0.85V-al. Cseréltem rajta hűtőt is, de a tuning nem sokat javult, hiába 50-60 fokos a kártya... feszt kell emelni.
A lecserélt hűtés egyetlen előnye hogy a kártya hangtalan lett.
(najó.... 800-820 helyett 830-850 lett a max. üzemi freki, de ez csak 3-4% javulás)Fesz emeléssel 900-920 is lehet stabil, de ez kártyától függ.
Afterburnerrel kell kisérletezni.
A RAM-ok simán mennek 2000MHz-en. -
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15099 üzenetére
Lehet szórakozni Vantageal is, de jobb, ha elindítgatod 5 percekre a fánkot..ami azt túléli, mehet éles tesztre valami játékba. Én GTA4ezni szoktam, ami ott stabilnak bizonyult, mindenhol megállja a helyét.
Vantage anno lefutott 1Gn is a Giga karival 1.2Von, játékra viszont a 900Mhz@1.09V lett csak használható, felette hibázgatott. Annyit tudok javasolni, hogy amíg a gyári hűtést használod, inkább a fesz csökkentése vagy alapon hagyása mellett piszkáld csak felfelé az órajeleket..tudod miért.
Nálam a zaj utálatán kívül a tuning miatt is kellett a hűtés (Setsugen), amióta 55°C felett nem jár a GPU és fel van bordázva a VRM részleg, stabil lett a 2GBos GS is GLH órajelen 0.95V fesz mellett.
Szerk:
Ha az alap 1.012, első körben 1Von próbálgasd, aztán 0.975, 0.95, stb..
Igen, fánk = furmark. Vagy kombustor, amelyik szimpatikusabb..izzaszt.
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15097 üzenetére
Úgy értem, ahogy írtam/olvastad. Feltelepíted az Afterburnert, engedélyezed a feszültségállítást, onnantól látni fogod, mennyi az alap. Általában 1.025-1.050V, ezt le lehet vinni szerencsével 0.9re is akár..de 0.95 szinte biztos.
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15095 üzenetére
Gyakorlatilag arra a szintre van gyárilag húzva, ahová ezeket érdemes húzni.
Annyit tudsz valszeg tenni, hogy a GPUt felviszed 850 körülre, példányfüggő.
Sokkal inkább érdemes lenne egyébként utánanézni ABvel, mennyi feszt kap gyárilag és azt csökkentve jobb fogyasztást/hőtermelést/zajt elérni.Nekem mindkét Gainwardom 1V feletti alapfesszel érkezett és vitték a GLH órajelet 0.95Von..nem is erőlködtem feljebb, ez bőven elég
-
Speed®
titán
válasz
boxos23 #15024 üzenetére
Ha nem haragszol, nem veszem ki a karit emiatt, eléggé macerás (P180 Mini..ki kellene vennem a vinyókat is hozzá, az meg szívás). A módosítás annyiban merült ki, hogy a dupla magas DVInál széthajtogattam a lamellák széleit ~1-1 centi távolságban le-fel. Ha 1 soros kivezetések lennének, simán felment volna.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
boxos23 #14735 üzenetére
Nekem van egy 2GB-os GW megy egy Giga OC2.
Zárt házban mindkettő eléri a 60 fokot. Szerintem ez normális.Sajnos a GW-n nincs hűtő a tápellátáson, meg kicsit hangosabb is mint a Giga 2 ventis hűtője.
De... ezért nem venném le a gyári hűtőt míg a gari le nem jár.
Viszont akinek már eleve megvan egy jó VGA hűtője, szeret barkácsolni és kicsit halkabb hűvösebb VGA-t szeretne annak nem butaság lecserélni.
Csodák nem várhatók... kicsit jobban húzható lesz, de leginkább a zaj csökkenthető a gyárinál nagyobb VGA hűtővel. -
Speed®
titán
válasz
boxos23 #14670 üzenetére
Az utolsó ~20 hozzászólást végigolvashatnád, hátha pont erről volt szó..
Konkrétan nem sok megoldás van, ami módosítás nélkül rápakolhatócsucsbicep
A gyári félmagas lapátokkal operál és 8as, ráadásul nem ül rá a bordára rendesen, szétfúj, nem át rajta. Egy 9cmes pontosan illeszkedik (legalábbis a 768as bordájáról alul-felül nem lógott le), ezáltal a normál lapátok miatti magasabb levegőmennyiség optimálisabban is szellőzteti át a bordát szerintem. Figyelembe véve, hogy a GS hőcsöves bordázata alapból is hatékonyabb, szerintem egy próbát megér..ez nem jár komoly melóval sem. -
HornedReaper
senior tag
válasz
boxos23 #14315 üzenetére
Megmagyarázhatatlan fagyások akár Win induláskor / játék indításkor / Firefox használatakor és hasonlók..
Főleg Fermi kártyáknál jelentkezik. Van, hogy egy ideig jó a kártya az adott alaplappal, aztán gondol egyet, és utána problémás lesz.. Ilyenkor valszeg másnál még jó lehet a kártya, csak épp a Te alaplapodat nem szereti.. -
HornedReaper
senior tag
válasz
boxos23 #14305 üzenetére
(#12947) harveszter
Pár tipp annak, akinek fagy az nVidia Fermi kártyája (GTX 4-500 széria), és nem tudja, miért:
Fermi probléma fagyás lefagy -
kribe
őstag
válasz
boxos23 #14293 üzenetére
a driver installnál válaszd a tiszta installt hogy letakarítsa a régit... driver install közben nekem is előfordul képernyő villogás, pár mp-es kikapcsolás, de játékban sosem
gondolom a kártya normális 6 tűs csatikon kapja az áramot, nem molex átalakítóval, ha mégsem, akkor ez is lehet probléma
a tápodat elnézve 2db 12V-os ága van, 18-18A -rel. Kíváncsi vagyok tényleg 36A -e összesen, mert pl. a giga odin pro 800W-os tápnak 18+18+25+25A-es ágai vannak, összesen mégis 62A van megadva a 4db 12V-os ágra. Elméletileg egy 500-as tápnak elég kellene lennie a konfigodhoz. Hacsak persze nincs brutál túlhúzva minden
-
-
warcat
veterán
válasz
boxos23 #13145 üzenetére
Én annyit hallottam erről,hogy valami kernelhiba,vagy kernelhibát okozó valami,de nem várható,hogy a közeljövőben kikúrálják.Már sok generációnyi driver óta megvan,és ahogy te is tapasztaltad ,ritka, épp ezért a szervízben sem fognak vele semmit se csinálni ,csak visszaadják,hogy semmi baja.
És végső soron nincs,pár naponta fordul elő és általában a játékban is csak annyi történik, mintha alt tabolnál egyet.
A kártyának ettől nem lesz semmi baja egyébként ,de ahogy érzed,szerintem elhajtanak -
Vigneau
félisten
válasz
boxos23 #13104 üzenetére
Mikor picit túlhúztam a rögzítő csavarokat a GTX 460-on, akkor el sem indult a gép, fekete képet kaptam bootoláskor, mert meghajlott a nyák. Vagy évekkel korábban VGA cserekor apró porcicadarab került az érintkező sínbe - mire rájöttem, pedig kínosan ügyelek a tisztaságra...
csucsbicep:
Így van. Amit leírtam, az leginkább a GTX 460/560-ra jellemző a Heaven-nél, míg a GTA 4 a HD 5850-nél produkált ilyen hibát. -
Lucifer6280
aktív tag
válasz
boxos23 #12547 üzenetére
Szerintem nem a Vga-val van a baj. Drivert szedd le driver-sweeper-el aztán tedd újra lehet valami meghülyült benne.
Mert amikor gainwardgs kollégával csináltunk SLI konfigot akkor minket is beszopatott rendesen, aztán 30 perc tökölés után meg jó lett. szóval előbb driverrel szórakozz. szerintem ott lesz a gubanc. -
-
Ricsiii1992
tag
válasz
boxos23 #11280 üzenetére
Vagy pl. a 480W-os 7,5e Ft-os Chicony Hipro táp is tökéletes lenne neked. Nekem is olyan van. Nagyon dícsérik, jó "bele" van, és az én agyontuningolt konfigomat is halkan viszi
. Meg ami a legfontosabb, hogy van benne védelem....még túlterhelésnél se nyírja ki a gépet, nem úgy, mint a Codegenek. Vagy szintén olcsón vannak 400-as FSP-k....Giga Superb 460....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest