-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
DravenMoral #39200 üzenetére
Igen, ettől tartottam, köszi! Az alaplap az adott, sajnos.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39195 üzenetére
Szerk:
0.95v 2010mhz-re elég forza 5 kimaxolt beállítás alatt, ha kiengedem egészen 165hz-ig a képfrissítést.
Érdekes, tesztek alatt ment 2025mhz-en is stabilan. -
CJ4567
nagyúr
válasz
DravenMoral #39180 üzenetére
Én sose vettem meg a programot, és bármit tudok benne állítani.
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39192 üzenetére
Na, hát én is így állnék neki. Így elsőre egyetértek, hogy a hőfokot kell megfognom és kész is vagyunk, hacsak ezáltal nem esik a teljesítmény. Egy venti optimalizálás nem lehetne elég nekem? Lehet, hogy túl óvatos vagyok.
Ja, valahol olvastam, hogy tulajdonképpen a magas hőmérséklet-ingadozás nyírja ki a kártyákat, és ebből következtették le, hogy a bányarémek nem rossz vételek, hiszen sosem voltak kikapcsolva
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39190 üzenetére
Ez az újabb eredményed és az én piszkálatlan beállításokkal elért eredményem közti különbség hogyan vetülne rá mondjuk egy warzone 2-re? FPS és hőfok például.
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39188 üzenetére
variálhatod te is asszem , csak hajrá
de ezt csak othon tudnám , megnézni , de asszem van rá lehetőség , van olyan hogy custom preset ? és akkor te álítasz neki amit akarsz .
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39185 üzenetére
Köszi, így van mihez viszonyítanom. Az 59 fok az nagyon barátságosnak tűnik. A teszt közbeni FPS értéke releváns nekünk?
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39180 üzenetére
Csak a 1080-as VGA-m a használt szerzemény, nem vettem meg. Benchmark fülön Performance, a Preset választómenüben 1080p extreme, Graphics API választómenüben DirektX. Aztán RUN.
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39176 üzenetére
-
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39173 üzenetére
Én egy vasat nem fizettem pedig, hidd el. Letöltöttem, pipálgattam, futtattam, befotóztam, feltöltöttem.
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39170 üzenetére
nem is kell letölthető
39169Hedon
Msi vagy gpu z kiírja a boost órajel az az amit a kártya magától állít be hőmérséklet fogyasztás függvényében . pl gpu z ben irja a gyári órajelet 1500, boost órajel 1650, és a kártya ha monitorozod terhelés alatt 1750mghz en megy . és ez változhat lefele fölfele terheléstől , hőmérséklettől függően -
Hedon
tag
válasz
DravenMoral #39170 üzenetére
Ez a superposition ingyenes, vagy nem erre gondoltál?
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39165 üzenetére
Na szép, elfelejtettem belinkelni a videót..
[link]
Szóval eszerint a videó szerint csinálhatod,
Hedon. -
Aprósólyom
addikt
válasz
DravenMoral #39155 üzenetére
Úgy hogy egy chip felépítése nem egy homogén feldolgozóegység, hanem különböző részelemei vannak, amit különböző alkalmazások különbözőképp terhelnek?
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39153 üzenetére
Okés
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39149 üzenetére
nem monitorozol ab vel ? nekem mindig fut s szépen kiírja merre hány méter játékok bench-ek közben. Szeretem , ha nagyon zavar kikapcsolom . [link]
-
Baryka007
addikt
válasz
DravenMoral #39147 üzenetére
Játékok alatt ehet kevesebbet. A Furmark nagyon megdolgozza a GPU-t. -
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #39149 üzenetére
Szerk: Játékok alatt 100%-on 1911mhz-el valamiért csak 140-160w-al dolgozik a kártya. Fps-ben még így is többet hoz, mint a yt-ről nézett teszteken, hasonló procival alatta, 180w-os tdp-vel.
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39147 üzenetére
gpu_z , és az msi ab . ezeket mindig használd
aida jó de nem vga-ra .
-
Baryka007
addikt
válasz
DravenMoral #39141 üzenetére
Én voltam, ott 1080ti ról volt szó. Aztán írtad, hogy azon nincs meg ez a teszt csak a sima 1080 on.
De a lényeg az volt, hogy 180w on kihoztál +15% teljesítményt, a gyárihoz képest... Ugye még mindig a 1080ti ról volt szó, aminek 250w a TDP je.
Most ezt átszámoltam 1080 ba, aminek 180w a TDP-je...
111,6% TDP-t ír a furmark a Curve alatt, ebből kiindulva
defaulton pedig 98,5% tdp-t ír furmark alatt....
az adatok a következők:
GTX 1080 TDP = 180w
CB 3878 - 4101 +5,75% --> javulás
FUR 74 - 82 +10,8% --> javulás
98,5 - 111,6% TDP
177,3w - 200,88w fogyasztás
Ez itt 23,58w 5-10% fps javulásért
És szeretném kiemelni, visszalehet keresni hogy a végén írtad csak hogy nem is 1080ti ról van szó, mert végig azon vitáztunk hogy te 1080 ti al 180w tdp vel érsz el +15% fps-t aminek ugye a gyári tdp je 250w...
De 1080 nál is csak ez a helyzet van: 23,58w 5-10% fps javulás -
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39143 üzenetére
Persze természetes , nekem ez a 2000/0,933v amit ugy gondoltam , hogy simán ment a kártyának . persze mindkettő csak teszt erejéig használtam (szinte ) na jó az elsővel witcher-eztem egy keveset . Anno . csak mivel van egy (ROSZ) ASUS-om 1080 ti , pasztázás után nagyon jó hőfokok lettek ezért mondtam , hogy szerintem simán elviszi a neked is és 70 fok alatt marad . és szebb látni ha monitorozod esetleg bármi közben a dolgokat a 2000 et .
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39141 üzenetére
Van 2db 1080 am az egyik szinte új kb 1 hónapot ment a másikat használtan vettem megette az élet , de volt még nállam egy 1080 ftw , a lényeg szinte mind tudta undervoltal a 2000mhz et . asus nak jó a hűtése ,0 .933v körül próbáld meg belőni a 2000 mhz et . s csinálj superpositionnal tesztet , de ha igazán meg akarod tekerni a kártyát 3dm 11 alatt veszi fel a legtöbb áramot első 2 tesztben próbáld meg
esetleg ha megvan még. és még havennel is szoktam terhelni . furmarkot felejsd el geci kis dög .
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39139 üzenetére
hát , most erre azt tudom ,mondani, , hogy igen 1080-1080ti elég sokat profitál a ram sebeségből , de kérdem én az a 3-7 fps megéri? természetes én elég sokat bencmarkolok s szeretem kitolni a szart is a vga-k ból ha lehet ,de 24/7 re nem szoktam nyírni a gépet inkább undervolt stb minnél halkabb és hűvösebb legyen . És igen a 1080ti- men pont szarok a ramok , a gyári értéket már nem tudják , max 5100 on tudom járatni , és nem azért mert elmelegszik , hanem mert fos micront kapott , gondolom a 1080 on is az van . én a helyedben nem bántanám nem mai gyerekek ezek , még a végén megdöglik . de természetesen a pad cserét azt ajánlom . visszatérve 1080classi tuningnál amikor nem a gyári hűtést használtam , sem a vrm sem a memória résznél nem éreztem melegedést . De rakd bele a padokat mert ártani nem árt
és próbáld le ahogy mondtam . (szerintem)
-
NFree
addikt
válasz
DravenMoral #39137 üzenetére
Én a minap szedtem szét egy 1080ti-t - és csak a gpu kapott új pasztát. az javult is majdnem 20 fokot . vrm,és memón rajta hagytam a gyárit még nem volt kiszáradva ,. de szedd szét rakd rá amit irtál és csinálj egy próba összerakást . aztán megint szét megnézed a padokat ha megvannak nyomódva akkor biztos érintkeztek + hogy a paszta elterült e . nem nagy ügy nyugodtan nekivághatsz szerintem .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest