- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slick-adam
aktív tag
nekem is megjött ma MSI 1070, összeallt hat a masina (i5 6600k, 1070, 16GB DDR4...)
az én "péniszem"tesztekben 2100MHz körüli boost-ot tudtak elerni vele, nos az en peldanyom nem ennyire ügyes. az alap 1582MHz-re csak 68-at tettem, hogy kerek 1650 legyen, ami 40Hz-al több csak az MSI OC profiljanal. szal nem sok többlet. igy megvan kb. a 2000-es boost.
+100MHz-el mar a Witcher3 is lemerevedik es kilep. memoriat nem probalgattam, +100MHz Afterburner-ben es kesz. igy megy szepen.van aki ettöl joval magasabbra tudta tolni?
csendes is egyebkent nagyon es hüvös, sipolas sincs, de magas terhelesnel >90% kicsit "csörög" a kartya, ha közel hajolok a gephez, hallani. kivancsi vagyok kesö este mennyire szürödik majd ki.
nalatok is csinal ilyet?[ Szerkesztve ]
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
gabriel26
tag
válasz Firestormhun #7764 üzenetére
-
csibuka85
senior tag
köszi de sajnos ugyanaz van.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Dyingsoul
veterán
válasz tome.jr #7797 üzenetére
Nagyon szemfüles vagy ám!
Igen ki volt bontva előttem, állítólag csak néhány képet készítettek róla, azért lett kibontva. Erről tájékoztattak engem vásárlás előtt, így még egy kis alku is belefért. Nekem megérte mert egyfelől ez utolsó darab volt és én már nem tudtam tovább várni, plusz a picike árengedmény is jól esett. Egyébként is ha baj lett volna vele, azonnal visszaküldtem volna (így is állapodtam meg az eladóval). De hál' Istennek nincsen semmi gond, nagyon tetszik és szeretem a kis Főnit.
Más:
Hoztam egy néhány grafikont, Gainward 1070 - 30 perc - FullHD - Project Cars - minden maximumon. Átlagosan egyébként 70-80 FPS-el ment. A minimum értékek amiket láttok azok a versenyek közti menünek köszönhetőek.
Még mindig nem tuningoltam sem a CPU-t sem a VGA-t és azt sem tudom, hogy érdemes lenne-e. Mondjuk ma reggel a GTA 5 nagyon megette.... Kipróbáltam a 2.5x Resolution scalinget, hát 15-20 FPS körül ment a diavetítés. És valóban felment a GPU Load 100%-ra, de ugye már a Pcarsban is felment.
Szvsz 1070 nem overkill FullHD-ra, főleg ha készülünk év végén megjelenő játékokra.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
rayman2006
tag
Sziasztok.
Nekem is most MSI GTX 1070 Gaming X-
Teszteltem FireStrike :14522
Ez jó eredmény ehhez a géphez?
A gépem: i7 4790K 8GB 1333MHz ram.A 3DMarknál részleteknél GPU Clocknál :645Mhz Memory Clock:2002Mhz ír.
Ez normál? -
-
Dyingsoul
veterán
Pedig igyekszem odafigyelni a beszédemre, de a szabolcsiasságot nem lehet letagadni mikor az ember ennyire izgatott.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
tomas51
senior tag
Sziasztok.
Következő a baj, adott egy MSI GTX1070 Gaming X a probléma a következő: valamilyen oknál fogva max 10perc játék után gondol egyet és leveszi a teljesítményt kb 20-százalékra és játszhatatlanok a játékok.
Miután beesik a teljesítmény mindegy milyen játékot indítasz max 20Fps van!
Már volt mindenféle driver csere, update, downgrade, Frapset töröltem az MSI afterbournert is próbálgattam mindent és nem hajlandó megfelelően működni.
Ha újraindítom a gépet megint jó bármelyik játékkal de max negyed órát.
A melegedésével nincs probléma!Szerintetek mi lehet a baj?
Ja igen, amikor működik akkor rendben van a teljesítménye szépen muzsikál!
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
Az előtte lévő MSI GTX980Ti Gaming-el is volt egyszer ilyen de azt a driver újratelepítés megoldotta ha jól emlékszem, ezt sajna nem.
-
slick-adam
aktív tag
válasz rayman2006 #7807 üzenetére
tul keves.
nekem i5 6600K-val (igaz picit huzva) ~15250[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz slick-adam #7814 üzenetére
Ennek semmi ertelme... Graphics score-t kene graphics score-hoz hasonlitani. Valoszinuleg az a 700pts difi pont a 4790k vs 6600k miatt van...
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
M@trixfan
addikt
Ha a mostani lehetőségeket nézem melyiknek jobb az ár/teljesítmény aránya a 1070 és a 1080 közül?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Tom5
addikt
válasz tomas51 #7810 üzenetére
Nekem az MSI gaming app csinált ilyent mikor fent volt, igaz 950-es karinál. Doomoztam, következő pályabetöltés után meg 20-30 Fps-ek. Mondom WTF? Ez a pálya ennyire terheli a GPU-t? Utána láttam, hogy valamiért 1,5Ghz helyett 400Mhz-en járt. Gaming app uninstall, restart és nem volt többé ilyen probléma.
-
salvation
aktív tag
G-SYNC 144HZ monitorra melyik kártya lenne jobb 1070 vagy 1080 BO3-azni szoktam és max grafikán és 144 FPS-en szertnék játszani --válaszokat elöre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
CriticalHit
őstag
válasz slick-adam #7801 üzenetére
Sajnos tuning potenciál szempontjából a 1070-es sorozat a közelében sincs a 970-nek. Soha nem lesz 1070-ből tuningolva 1080-as. Erre most nagyon vigyázott az NVIDIA.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
daveoff
veterán
válasz CriticalHit #7825 üzenetére
A boost 3.0-val teljesen más értelmet kapott a tuning.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
hszilard666
veterán
válasz CriticalHit #7825 üzenetére
Ha jól tudom akkor nem csak a 1070 van erősen korlátozva, hanem a 80 is. Konkrétan hardveresen letiltották a feszemelést...
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz tomas51 #7810 üzenetére
Melyik driverrel csinálta ezt? Nekem az új (368.69) hülyéskedett, ( lefelezte az fps-em) ezért viszatettem az 1-el régebbit.
Azóta minden oké. Persze lehet az okozta nálam az anomáliát, hogy akadt vmivel.Más:
Ha vki most építene gépet, igenis kell az i7 a 1070 mellé.
Tudom a Crysis multi nem reveláns, mert kevesen játszák, de játékostársam 2600k és 970 strix kombóval néhol nagyobb fps-számokat rögzített, mint a 6600k 1070 gtx GamingX Msi-vel én.
Proci nálam 4.3 Ghz-en ment, Vga alapon 1952- re boostol.
Van 1-2 különösen erōforrás zabáló pálya ahol nagyon jól jön a 8 szál.
Ō miután kicserélte a 2500k-t 2600k-ra teljesen más lett minden.
Nem tudom a driverek fognak-e még vmit hozni, vagy csak én vagyok a pancser.[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
S1M0N
senior tag
Péntek óta én is beléptem a tulajdonosok táborába, végül egy MSI GTX 1070 GAMING X 8G lett, mert többen is dicsérték itt.
Eredetileg Gigabyte-ra vártam, de drágább is volt, plusz meg is győztek az itteni vélemények és nem is jártam rosszul.Egy SAPPHIRE HD7950 3GB GDDR5 VAPOR-X OC-t váltott, ami decemberben lesz 4 éves, de legalább 1 éve gondolkoztam a leváltásán. Eddig csak ATi/AMD kártyáim voltak (2db, 2 különböző gépben), összességében nem volt bajom velük, de úgy gondoltam, hogy ideje a zöldeket is megnézni.
Az előd és az utód
Mondjuk ennyit még nem költöttem egy PC-s alkatrészre sem, de 2-3 évig nem nagyon akarok gépfejlesztéssel foglalkozni.
Játékokkal csak tegnap óta tudtam megnézni, Battlefront simán 100+ fps maximális beállításokon, The Witcher 3 minimum 40+ fps Novigrádban, kisebb népsűrűségű helyen 60-80 között, über beállításokon, szóval elégedett vagyok.
A harmadik játék, amit eddig néztem, a Watch_Dogs volt, maximális és alacsony beállításokon is szépen le tud esni az fps, szarul van optimalizálva... Nem játszhatatlan persze, de trehány munka, az biztos.
CPU/GPU elég jól elvannak, persze néha csak 60-70%-on megy a kártya, de a processzor sem teker mindig 100-on, de van, amikor mind a négy mag és a VGA is maximumon megy, amennyire megfigyeltem.
Szintetikus teszteket ne nagyon várjatok tőlem, nekem a lényeg, hogy a játékokban mit tud a gépem.
Egyelőre ennyi, most a GTAV-öt szedem le éppen.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz salvation #7824 üzenetére
A felbontást még a frissítés mellé lökhetted volna. Bár szerintem inkább 1080 mint 1070, de ha nem probléma hogy le kell venni néhány felesleges dolgot a graf beállításokban akkor az 1070 is elég lehet.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Szia majd a GTA V-re kíváncsi leszek hogy mennyit megy neked , mert nekem fura módon 1080p-ben 60-90 fps a max , 2560-ban 50-80, 3840-ben 55-68 között megy. Egy Giga G1-es 1080-as karival. Furcsálom azt hogy miért csak ennyit megy. Sőt 1080-ban volt hogy beesett 40-re.Very High/Ultra beállításokkal.
Gratulálok a szuper kártyádhoz !!![ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
slick-adam
aktív tag
milyen poci pontosan?
Novigrad-ban egy gyengebb proci tud bottleneck lenni.
ezert is utaltam gep vetele elött, mikor rakerestem egy adott CPU+GPU kombora es W3-ra YT-on es az összes barom kint a mezön "benchmarkolja" a jatekot. mikor egyertelmüen Novigrad a worst case, föleg viharban.
ujra kezdtem a jatekot tegnap en is az i5 6600K (4.4) es GTX 1070 MSI OC komboval. egyelöre meg nem ertem el Novigrad-ot, de jartam lápos resznel, ahol mérges köd imbolyog, viharban + 4-5 farkas (szörzet miatt fontos).
beallitasaim 1080p-ben (amit nem irok, az maxon van vagy ON):
- hairworks ON (nem csak geralt):
- hairworks AA x2
- hairworks quality (vagy mi a neve): low (nem latok különbseget ez es a high között)
- SSAO (valamiert ez jobban tetszik, szubjektiv)
- mindket blur off
- chromatic off (fuuuuj)
- grass high (1-2 fücsomo különbseg ultra es e között, minek pakoljam hat feljebb)
- shadow high (szinten, nekem ez tökeletes, ultra belekerül nehany frembe)
- sharpening off (szubjektiv)
- vignette off (ditto)
- water high (nem latom ertelmet ultra-nak)na igy a fent irt szituacioban 60-ra lock-olva 90%-os terhelessel tetözött a kartya egy pillanatra, amugy 75-80% között mozog, 60-65°C-nal megall. tökeletes.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz slick-adam #7838 üzenetére
Witcher-t eleg sokat benchmarkoltam en is 980Ti-vel es azt hiszem kijelenthetem, hogy nem Novigrad a legdurvabb resz sot az meg viharosabb reszben is egesz kellemes. Viszont pl. pont White Orchard-ben van 1-2 olyan resz ahol rendesen lemegy az FPS.
WO Itt menj a Ford nevezetu fast travel post-hoz es indulj el az uton be az erdobe a tegla romok fele. Kisse terj le az utrol es menj kozelebb a teglaromokhoz, be az erdo suruje fele. Na itt nekem mindig szepen megakasztotta a jatekot olyan 45FPS kore. Ill. a suru erdo mindig is jobban akasztotta plane viharban mint Novigrad.
Beallitasaim: 1440p, minden kimaxolva es bekapcsolva a leheto legmagasabb ertekre (igen HW is). 980Ti 1400 korul ment.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
S1M0N
senior tag
válasz slick-adam #7838 üzenetére
Gépem a profilomon látható, de egy INTEL Core i5-3570 3.40GHz.
Én benyomtam az Über beállítást, meg a másiknál is a maxra (játék által beállított maximum értékek) nálam aszerint van a grafika, így lett meg pár perc sétálgatás után a természetben a 60-75, míg Novigrádban a 40+ fps. Harcolni nem harcoltam, mert már végigjátszottam, csak a régi kártyával minimum grafikán, így rá kellett néznem teljes pompájában is.
És igen, van, hogy a kártya csak kb. 60%-on, de ilyenkor a proci is visszamegy 80-90-re, de van, hogy 100-on teker mindegyik, de játék közben ez nem igazán érzékelhető, de nem kerültem harci szituációba, így arról nyilatkozni nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
megjegyzem köszi.
de amit te irsz, az a GPU-t akasztja ki, nem? en Novigradban elsösorban a CPU-ra gondolok.
DF Novigrad-os tesztjeiböl is latszik, hogy ott egy gyengebb vagy regi proci igencsak ki van akasztva 100%-ra, föleg a piacteren.ja hogy 1440p en 1080p-ben tolom televizion.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz slick-adam #7841 üzenetére
Oops elnezest igen en elso sorban GPU-ra gondoltam.
-
S1M0N
senior tag
válasz slick-adam #7843 üzenetére
Én is csak azért nyomtam mindent maximumra, hogy megnézzem, mit bír a rendszer az új kártyával.
Mostanában nem hiszem, hogy a Witcher 3-at előveszem újra, mert az első végigjátszásom is 276 óra lett, és van még "pár" játék, amit végig kellene játszanom végre ... -
s4hu|SyD^
addikt
Modok vagy mod nélkül tesztelitek Witcher 3-at amúgy? Rálesek már az FPS-ekre nekem csak 750Ti van az újabb 4 GB fajta, de én Ultra/High beállításokon játszottam ki 1080p-ben és nekem nem nagyon volt vele gondom. Moddolva is van, bár grafikai mod nem nagyon van a textúra modokat leszámítva meg, ami sötétíti a texúrákat, mindkét kiegészítő megvan legújabb patch-el. Nyilván nem száguldott a játék, de személy szerint nem láttam, hogy akadozna. Gépem a profilomban van.
Ami nekem a gépet akasztja az a Crysis 3 ultrán, bár sokat nem játszottam vele már az elején akadozott. Szarul optimizált motor vagy nem tudom, BF4 nagyon szépen fut maxon. GTA 5 is bár nagyon az elején vagyok. Dying Light, Far Cry 4, Batman Arkham Knight is szépen megy kisebb kompromisszumokkal.
V-sync-et nem nagyon használok, nem szeretem, hogy lefogja a gépet, meg én ránézek neten, hogy mit, hogy érdemes beállítani, mert sok játéknál nincs különbség Ultra és Very High vagy High között viszont 1-2 beállítás pl árnyék vagy textúra megesz 5-15 FPS-t a semmiért.
Hairworks az borzasztó mennyit megesz.Én bízom az 1070 azért az ultra 60 FPS+ azt lehozza minden általam felsorolt játékban. 1080p-ben. Ahogy nézem milyen játékok jönnek nem kell sokra számítani az elkövetkezendő 2-3 évben ismét.
Szvsz az 1080 nem éri meg 250k-ért akkor már az 1070 150k-ért aztán ha úgy van lehet cserélni 2-3 év múlva és nem mindegy mennyit buksz. Én is megtehetném az 1080-at, de feleslegesnek érzem, ha nincs mellé egy jó 2k-4k monitor 60 Hz-nél nagyobb. De persze ez szubjektív attól még lehet megvadulok és 1080 lesz, mert itt ahol élek az pár nappal több meló és akkor 1080 nem 1070. De tudjuk a PC alkatrész vásár az mindig lutri, holnap bejön egy új technológia aztán mehet kukába minden.
Mondjuk ez inkább 10 éve volt így most igen csak stagnálás van vagy direkt vagy már nem tudnak mit a piacra dobni.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz slick-adam #7846 üzenetére
Most lestem rá MSI afterburnerrel és 15-30 FPS és most kezdtem a New Game+-ot szóval szubjektív kinek, hogy van az érzete. Rendes szégyenkezve érzem magam még a 40 FPS-hez képest is.
-
tomas51
senior tag
válasz Ferko75HUN #7828 üzenetére
Mind kettővel csinálja sajnos.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz slick-adam #7848 üzenetére
Megnéztem GTA 5-öt is és ott is annyi, és az a durva, hogy nem zavar. Majd ha lesz új kártya biztos ég és föld lesz ehhez képest. Lehet az a gond, hogy öreg motoros vagyok játékos téren így megszoktam. Már kijátszottam a Witcher 3-at szóval már mindegy, hogy visszaveszek-e a grafból vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest