- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blazin
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete cseréltem le az ASUS Strix 960-asomat egy ASUS DUAL 1060-asra és érdekes jelenségre lettem figyelmes. Ha újra kell indítanom a rendszert egy frissítés miatt, akkor az újraindítás pillanatától (pittyenés) az "Üdvözli önt a Windows" képernyő megjelenéséig a kártya ventilátora úgy felpörög, mint amikor egy PS4 kinyomja magából a meleg levegőt.
Egyébként általában passzív hűtéssel használom, a ventik csak intenzív játék esetén pörögnek, de akkor is annyira halkan, hogy nem is hallani. Ennél az újraindításnál viszont intenzívebbnek érződik a hangja, mint játékoknál. A 960-as sosem csinált ilyet, így viszont nem tudom, hogy ez az 1060-asnál bug vagy feature? Vajon azért pörög fel a venti, mert érzékeli a kártya, hogy jóval magasabb a hőmérséklet a szokásos indulóértéknél vagy valami nagyon megdolgoztatja a kártyát ilyenkor (de mi lehet az egy sötét képernyőn)?
Netezésnél általában 38-45 fokon üzemel a kártya, attól függően, hogy csak böngészek vagy nagy felbontású videót is nézek, és azt is megfigyeltem, hogy minél magasabb a hőmérséklet az újraindításnál, annál nagyobb a hangja a Windows képernyő megjelenéséig.
Szóval tényleg olyasminek tűnik, hogy a kártya automatikusan hűti magát indulásnál, de ott van a kisördög, hogy mi van, ha valami nyúzza ilyenkor. Ha újraindítás helyett kikapcsolom, és csak órák múlva kapcsolom be újra a gépet, akkor nincs ilyen jelenség. Ugyanakkor sehol nem találtam olyan beszámolót, hogy van az 1060-nak (vagy a GPU Tweak-nek) ilyen önhűtő feature-e.
1060 tulajdonosok, tapasztaltatok hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest