-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blazin
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete cseréltem le az ASUS Strix 960-asomat egy ASUS DUAL 1060-asra és érdekes jelenségre lettem figyelmes. Ha újra kell indítanom a rendszert egy frissítés miatt, akkor az újraindítás pillanatától (pittyenés) az "Üdvözli önt a Windows" képernyő megjelenéséig a kártya ventilátora úgy felpörög, mint amikor egy PS4 kinyomja magából a meleg levegőt.
Egyébként általában passzív hűtéssel használom, a ventik csak intenzív játék esetén pörögnek, de akkor is annyira halkan, hogy nem is hallani. Ennél az újraindításnál viszont intenzívebbnek érződik a hangja, mint játékoknál. A 960-as sosem csinált ilyet, így viszont nem tudom, hogy ez az 1060-asnál bug vagy feature? Vajon azért pörög fel a venti, mert érzékeli a kártya, hogy jóval magasabb a hőmérséklet a szokásos indulóértéknél vagy valami nagyon megdolgoztatja a kártyát ilyenkor (de mi lehet az egy sötét képernyőn)?
Netezésnél általában 38-45 fokon üzemel a kártya, attól függően, hogy csak böngészek vagy nagy felbontású videót is nézek, és azt is megfigyeltem, hogy minél magasabb a hőmérséklet az újraindításnál, annál nagyobb a hangja a Windows képernyő megjelenéséig.
Szóval tényleg olyasminek tűnik, hogy a kártya automatikusan hűti magát indulásnál, de ott van a kisördög, hogy mi van, ha valami nyúzza ilyenkor. Ha újraindítás helyett kikapcsolom, és csak órák múlva kapcsolom be újra a gépet, akkor nincs ilyen jelenség. Ugyanakkor sehol nem találtam olyan beszámolót, hogy van az 1060-nak (vagy a GPU Tweak-nek) ilyen önhűtő feature-e.
1060 tulajdonosok, tapasztaltatok hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest