Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Ezekből tudsz választani, bár én is inkább a VGA cserét javaslom.
[13 VGA hűtő tesztje]
-
Beowulf_78
addikt
válasz
marinea2 #13501 üzenetére
Akkor meg ne értetlenkedj, hanem értelmes emberek módjára közöld, hogy a konfigod még nincs kész, és a CPU-tól VGA-tól függ a többi komponenens. Ennyi lett volna kb.
De hogy ne csak off legyek:
Vegyél egy Asus P5K Premium lapot, vegyél hozzá egy 4 magos Q6600-ot, és egy Corsair, Chieftec, Enermax 5-600W körüli tápot. -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #13499 üzenetére
Te hogy ajánlanál akkor pl. egy 4 magos CPU-t ha nem tudod milyen lap és táp van hozzá?
Nem értelek titeket. Olyan rohadt nehéz kitölteni a konfig mezőt?
Legalább 2-3p. Tényleg sok idő....
mod: Most aztán sokkal jobb. Frankón kitöltötted. Na jóóóó....megyek is mert csak felidegesítem magam.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Asus P5K Premiumba úgy fért volna el, hogy az utsó slotba belement volna nekem is az X-Fi de a venti és a kártya között 2mm lett volna.Annak meg értelme nincs.Nem tudja a friss levegőt ráfújni a VGA-ra a hangkártya miatt...
Azon kívül 2db PCI-E SATA kártyát is dobhattam volna ki.
Lemértem, és a PCI-E x16 slot-tól 8,5cm-re nyúlt ki a HR03+ ventivel együtt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Core2duo6600 #12446 üzenetére
Persze hogy normális, de ha nem lenne nagyon komoly léghűtésem akkor qurva magas hőfokok lennének.
Az Infinity-n 3db 12cm Noiseblocker SX2 van aminek a légszállítása 126 m3/h, tehát azért az is kutyulja bent a levegőt..
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Core2duo6600 #12444 üzenetére
Mit tudom én...hidegek!
3870 X2 GPU 35 fok, Q6600 1,48v@3,78ghz 42 fok,vinyók 22-28 fokosak, északi híd 1,5v@48 fok (X38), déli híd 1,175v@47fok, az alaplap többi része 36 fokos az everest szerint.
Ezek a hőfokok 1200rpm mellett értendők, ha melegebb van értelemszerűen feljebb tekerem a potikat 3000rpm-re, és még 4-5 fokot hülnek az alkatrészek. -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #12439 üzenetére
Akkor az a tippem jött be hogy kevéske a házhűtésed...
1 venti elöl, 1 hátul?
Ezért izzik mindened a gépben. Hosszútávon egy toronyház +4-6 venti lenne számodra a megoldás, mert a túlzott hő kinyír mindent.Lapot,ramot,VGA-t...tehát kiszámolhatod hogy jársz jobban anyagilag.A chipset hűtésével csak pillanatnyi "tűzoltást" csinálsz, attól a ramok,VGA,alalplap többi része ugyanúgy izzani fog.
Főleg hogy még nincs itt a nyári kánikula...hidd el egyszerűbb venni egy toronyházat, mint a nyári melegben tönkrement alkatrészeket cseréltetni.
Nekem Chieftec Dragon toronyházam van hasonló okok miatt. 3 venti elöl befelé, 3 venti hátul kifelé fújja a levegőt, és tökéletes az áramlás.Alap 1200rpm a mostani időben mindent lehűt.Viszont ha feljebb tekerem 4800rpm-ig akkor akár a Szaharában is gépezhetnék, metrt olyan kereszthuzat lesz a gépben hogy csak a proci 8 fokot hül.
Persze maxra tekerve nagy a hangzavar...az arany középutat szzoktam választani ami kb. 3000rpm.
Hasonlókban gondolkodj, ha meg akarod tartani a GTX-edet. -
Beowulf_78
addikt
válasz
DeSanto #12423 üzenetére
Semmilyen jobb hűtési megoldás nincs a gyárinál...max. 3-5 fokot lehet csökkenteni ami 10k nagyságrendbe kerül.Nem éri meg. Thermaltake DuOrb kaki, Zalman VF1000 szintén...többről nem tudok.Próbálj meg inkább cúgot csinálni a házban..az olcsóbb.
De mekkora hőfok egyébként ez az "izzik a kártya"?Load 87-90 fokig nincs gond.Egy jobban szellőző házban ez max. 75-80 fok.Lejjebb nem nagyon lehet vinni.
-
Beowulf_78
addikt
Aki kíváncsi hogy a gépe mely játékokra alkalmas...az nézze meg ezt az oldalt.Sok játék van fent, és automatikusan ellenőrzi a minimum és az ajánlott gépigényt.
[link] -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #12119 üzenetére
Megnéztem az Assassin's Creed-et...annyira használja a 4 magot mint az újabb játékok.Mind a 4 mag ugrál de 30-40% nem mennek feljebb.Kb. Crysis szintű a kihasználtsága a 4 magnak. 1680x1050-be full full-ba valami gyönyörűségesen szép!
Az elején amikor elmosódott volt a kép azt hittem bexart a VGA-m...gondoltam zsír lesz, mert így nem fogok látni semmit.
Épp ki akartam lépni, aztán rájöttem hogy a játék része..
Full olyan mint a modern Prince Of Persia...
Mennyit nyomtam Super Nintendo-n jézusom...de bejövős volt!
-
Beowulf_78
addikt
Egyenlőre a 20k még várat magára...
Talán egy 4,4ghz wolfival.
[19100p] -
Beowulf_78
addikt
válasz
TazLeacher #11930 üzenetére
Nem tudom mikor jön a Far Cry 2 de akkor minden bizonnyal nagy hiány cikkek lesznek a jó karik, de azért a GTS-ed így láttatlanba tuti vinni fogja ha nem is maxon, de 1280-ba tuti, tehát csak akkor add el, ha jól ki tudsz szállni belőle!
Az X2-öt én még akkor vettem amikor 117k volt az Asus-ból és csak pár darab volt az országban...kedvezménnyel vettem 102k-ért Sapphire-t kb. 2 hónapja.Most átlag 95k a Sapphire.Sztem sokkal lejjebb nem fog már menni.A gyárak őszig ellőtték a "puskaport" és addig nem igen lesz nagy mértékű csökkenés.Max akkor lenne ha az nV csökkentené a GX 2 árát és árháború kezdődne a gyártók között.Nem lepődnék meg ha ősszel még mindig 85k környékén lehetne X2-höz jutni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KillHates #11925 üzenetére
Ne is mondd...én is elkezdtem poénkodni a GX2 topikban aztán mindenki nekem esett.
Semmi gond, többet nem írok oda, van 1000 másik topik. Azt vettem észre hogy az Ati fan-ok mennyire normálisak mostanában és az nV fan-ok pedig mennyire rossz irányba fordultak az Ati (X2) fikázással.Ez a ki melyik oldalon áll..pff.Unalmas már egy kicsit.
Szóval az Ati fikázóknak nem túl jó hír ez a teszt. -
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Csiborbogár #11872 üzenetére
Nem téves.Úgy helyes inkább, hogy NEM ALAPOS.
Mivel a játék első fele a kevésbé gépigényesebb. Pl. amikor jön az ültetvényes rész...na ott leesett 10-15-re simán GTX OC-vel.Tesztben van "ültetvényes" rész?
Nincs.Tehát a gépigényesebb részek kimaradtak a bench-ből. Persze a gépigényességhez hozzájárul az is, hogy nincs jól megírva a Crysis.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Ezekből nem nagyon volt hibás a 2 év alatt, szóval adhatsz érte 40k-t is nyugodtan ,mert ezekből nincs rossz.Ami meg van azt gariztatják.Nem is értem...ezekkel a feltételekkel felér egy lottó 5-össel ha találsz hibás darabot.
Miért írsz vastag betüvel??Ha nincs kiemelve akkor olvashatatlan? Egyébként is erre ott vannak az apróhirdetések, vagy ha már ide írsz ne emeld ki.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Csiborbogár #11827 üzenetére
Engem nem igazán érdekelnek a tesztek.Ki tudja ki csinálta.Azt tudom hogy GTX OC-vel elkezdtem a Crysis-t és a közepén átállítottam 1440-re mert diavetítés lett high felbontásban a játék közepétől.Ennek hiszek, nem pedig a habiszti teszteknek, ahol lenyomták a Crysis Bench-et.
Más a Crysis teszt, és más ha végig akarod játszani, bár tébny hogy a 384bit sokat számít, és az is tény hogy az Ultra még mindig jó Crysis alatt. De könyörgöm itt GTX-ről volt szó elsősorban.
Amennyit nyer az Ultra a 384bit-tel annyit veszít is a G92 GPU-val szemben.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
DEJVID #11815 üzenetére
Hülyeségeket kérdezel, ezért nem válaszol senki.De egyébként én reagáltam asszem.
Ha +fps-t akarsz akkor válts G80 GTX-ről G92 GTS-re, vagy 9800 GX2-re.
G80 GTX-el nem lesz az igazi a Crysis.1680x1050 high határeset, van hogy akadozik.1440-be jól játszható szvsz., én ebben a felbontásban nyomtam végig, és nem volt rossz, persze XP alatt, mert Vista alatt elmegy az éterbe jó pár fps csak úgy... 1680-hoz kevés a G80 Crysis alatt.Húzott GTS, vagy GX2 ha csak a Crysis számít.15fps...pfff.Nem vagy tisztában a számokkal azt hiszem.A G80 GTX-hez képest talán a 9800 GX2 tud +15fps-t Crysis alatt.De az még 1 GTX ára pluszban.
-
Beowulf_78
addikt
Igen, magasabb fesszel megy az ultra.A vicc az, bios-ban hiába állítod át az ultra fesz értékeire, nem lesz jobb, valószínű azért, mert tényleg több fesz kell neki de más a hardver is.A GPU válogatott G80, a memók meg 0,8-1,0ns ramok.
Megérte a csere.De ez szubjektív természetesen...+17k-t kellett rádobnom a GTX-re.
Szvsz. idén megmarad az X2. -
Beowulf_78
addikt
Rosszul tudod.Mert van olyan Ultra amelyik 660/2300mhz fut gyárilag, és ezek a jó Ultrák.
612/1500/2160-at tudta az én GTX-em is bár ez gyárilag OC-s verzió volt.Ez nem igazán Ultra freki, mivel mindegyik GTX tudja.De egyébként kár is ezzel foglalkozni hogy "Ulta freki" mert az életben nem fog menni úgy egy GTX mint egy Ultra.Pont. Az Ultrát is meg lehet húzni...még a 660/2300-ról is! -
Beowulf_78
addikt
válasz
DEJVID #11800 üzenetére
Nem lehet felhúzni az Ultra órajeleire...a GPU se bírja a 660mhz-et, és a memók se a 2300mhz-et mivel az Ultrán más tipusó memók vannak.Stabil max. 630-640 / 2050mhz. De ha ezt el is éred véletlen nagy mákod van.
620/1950 az tuti egy sima GTX-nél.
Ezek a G80 GTX/Ultra-k iszonyat ki vannak hegyezve, és nem a húzásra találták ki őket.
Szóval ez az "éppenhogyméggtx gpu" hülyeség, de kicsit utána is olvashattál volna, tele van a topik hasonló kérdésekkel és válaszokkal. -
Beowulf_78
addikt
Grat! hozzá, jó kis kártya, nekem is ilyen volt!
Bár nekem nem Inno hanem MSI volt.
Hozzávetőlegesen ha megy a 4 hengeresed 3,5ghz-et, akkor GTX-el kb. 14200 körül fog dobni 3d06-ban. Ha megtéped a GTX-et is és bírja, akkor kb. 14700p számíthatsz.
Tehát Laraxior-éknak fel kell kötni a gatyájukat eredmények terén. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Salvador20 #11749 üzenetére
Persze.Megvitathatjuk, nincs is ezzel gond...
Csak ez a G80 szakmai.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Salvador20 #11747 üzenetére
Húúúú.
Már bocsi de ez ökörség.
Vista 1,5gb? Nem hallottál olyan funkcióról ami nagy újítás az XP-hez képest hogy betölti a memória egy részét hogy gyorsabban tudja kiosztani az alkalmazásoknak?
Ezért látod úgy hogy 1,5gb zabál.Holott ez nem így van.
Te is olvashatnál egy kicsit a Vistáról! -
Beowulf_78
addikt
válasz
Lord Mixxx #11738 üzenetére
Én is a GX2-re szavazok...
8gb RAM?
Jesszusom...Kicsit azért olvasgatnod, és tájékozódnod kellene.Google-ben is akár egy kis fantáziával, vagy elég csak itt a PH-n az aktuális topikban (pl. a DDR2 topikban) rákeresni, mert akkor tudhatnád hogy arról folynak a a viták hogy szükséges e a 4gb, avagy elég a 2gb is.Továbbá a Crysis 900mb RAM körül zabál, és köztudott hogy ez az egyik legnagyobb RAM faló játék.Ezzel itt meg is magyaráztam a 8GB létjogosultságát.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #11687 üzenetére
Mostanra raktam össze a gépet...a legjobb MX2-es paszta, és az 1,2375 VID Quad. Lecseréltem 5db házhűtőmet mert 6 évesek lettek....helyette 5db 8cm-es dupla golyós csapágyas, fordulatszámszabályzós Thermaltake X-blower lett.
Mind az 5db előlapi panelhez van kötve és így én állítom hogy 1300rpm (35m3/h) vagy 4800rpm (124m3/h)!
A paneleket kivezettem az asztalra megjelölve melyik melyiket vezérli szal most mááá olyan az asztalom mint egy Boeing műszerfala!
Csendélet bszerelés előtt... -
Beowulf_78
addikt
válasz
Shrike7973 #11667 üzenetére
Lehet túlmelegszik a memó...garis problem ha nincs húzva. Másik driverrel nézd azért meg.Nyomj egy fullos 3d06 tesztet és Rivatunerrel monitorozd a hőfokokat.A tesztet állitsd a monitorodhoz képest legnagyobb felbontásba, élsimtást, trilinear filtering mindent kapcsolj rá és állitsd be loop-ra. Az az így nem 1 tesztet fog csinálni hanem addig fogja nyomni ameddig le nem állitod.Ha kártya hiba elő kell hogy jöjjön.
-
Beowulf_78
addikt
Holnapra már hyper tuningos Q6600 fog dübörögni a 3870 X2-es mellett!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
hülyegyerek #11617 üzenetére
Ennyit simán dobhat a gyári OC a sima verzióhoz képest.Mert ugye a GPU 575-ről 610-re, A memók pedig 1800-ról 2000mhz-re változtak, ami jelentős többlet hőtermeléssel jár.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
miszterhenci #11609 üzenetére
A nyekergés jöhet a kondikból..feltéve ha újonnan vetted. A szemetelés szoftveres gond lehet ha DX9 alatt nem csinálja.
A szervíz hozzáértése pedig nagyon gáz ezzel a "minden GTX ilyen" véleménnyel, mert ez nem igaz.Nekem is volt GTX-em, és semmi ilyen gond nem volt vele, és mástól se hallottam hasonlót.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
zabcs80 #11562 üzenetére
syn7h37ic kolléga már leírta, iszonyat rossz a VF1000. Ha van elég helyed akkor HR-03 Plus, de nem lesz az sem annyival jobb hogy megérje cserélni.A gyári G80 hűtő mestermű, egész egyszerűen nem tudtak jobbat csinálni a tuning cégek.
A RHS-88 pedig ...egy nagy kula.Itt figyel a szekrény tetején, mert amikor feltettem a GTX-emre DuOrb-bal, lényegesen rosszabb lett mint a gyári hűtővel.Amikor levettem az RHS88-at javult 5-6 fokkal.Szóval a Zalman-t inkább hagyjuk.Összességében ráköltöttem 13k-t a hűtésre, de max 3-4 fokot nyertem.De a VF1000 a DuOrb-nál rosszabb lesz. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Samanbacsii #11549 üzenetére
2x512mb. Dupla GPU-s, amik 825mhz-en ketyegnek/db. A memók alapból 1800mhz-en járnak. 2db 3870 lett összegyúrva.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Samanbacsii #11547 üzenetére
Ha még nincs meg a monitorod felesleges 24-est venned. Bőven elég egy 22-es. Ahhoz pedig már jó lehet egy G92 GTS 512mb is.
Ha megvan a moncsi akkor 3870 X2.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Samanbacsii #11543 üzenetére
Ne csodálkozz hogy kilépked azon a felbontáson...320-as GTS jelenleg max. 1280-as felbontásig jó, de nem a legújabb játékokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest