- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommer
tag
Na akkor most ide írnám a kérdésemet:
Hogy teljesít a GTX295 egy olyan játékban ami nem támogattja a több GPU -s megoldásokat? Közel GTX280 vagy közel GTX285 teljesítményű? (Persze nem 640x480 -as felbontásra gondolok!)
(Minden esetre ez a GeForce GTX 295 Quad SLI úgy látom szart sem ér a Crysis WARHEAD -nél!) -
Tommer
tag
válasz
biggamer #12629 üzenetére
1,8 milliárd tranzisztor???
Ezt milyen selejtaránnyal fogják legyártani? Még ha faszán, gördülésmentesen áttérnek a 40nm -es technológiára akkor is!
( Első tipp a kártya Magyarországi árára 180.000-200.000-Ft, megnézem bejön -e a jóslás! A GTX280 is 150.000- körül kezdett, nemde!)
Kiváncsi leszek erre az "izére"! -
Tommer
tag
válasz
Motion_Blur #8483 üzenetére
Nekem is mindig felbőg igaz én a felső küszöböt csak 90% -ra állítottam be a RivaTuner -ban, így nekem 90% pörög fel, és ez minden eseteben így van, ilyenkor a hőfok olyan 75-82°C de a játéktól függ. Most éppen a Crysis Warhead -el játszogatom!
A szőrős fánkot én is megnéztem és olyan 240sec ~ 4 perc alatt 86°C -ra mászott fel a hőmérséklet 90% -os ventifordulaton!
Azt még hozzá kell tennem, hogy jelenleg 710/1410/2500 -on futkorászik a GTX 280 -asom, így 2-3 óra Warhead stabil. Összegezve azért meleg a kártyesz, de az is igaz, nem vártam hogy 60°C -os lesz 100% -os teljesítményen.
Azért az 1,4 Milliárd tranzisztor az 1,4 Milliárd tranzisztor. Csoda nincs 65nm -en! -
Tommer
tag
Laraxior és Beowulf_78 ti most nem a GPU Caps Viewer progira gondoltok, hanem játék közbeni hőmérsékletre?
Mert Crysis WARHEAD alatt 1600x1200 felbontáson minden FULL -on 85% -os ventivel az alap 602/1296/1107MHz helyett 702/1511/1107MHz -re állított értékekkel 1/2 - 1 óra játék közben is a max hőfok 78-80°C.Csak ezzel a GPU Caps Viewer marhasággal van ez a dolog!
-
Tommer
tag
Valaki tudna segíteni rajtam!
Megnéztem a pár hete vásárolt GTX280 -as kártyeszomat ezzel a GPU Caps Viewer progival! A helyzet, hogy nyomtam egy Fur Rendering -et 1280x1024 -es felbontásban, vagyis nem a program által felajánlott 600x600 -ban.
Az történt, hogy a venti elég gyorsan felkúszott 100% -ra, a hőmérséklet pedig 2perc után 96°C -ra. Ez most normális, vagy szar a kártya?És ha ez nem jó, visszaviszem garba akkor mi a jót mondok?
Kösz előre is a segítséget!Megnéztem 600x600 -as felbontáson is, ott ugyanez a helyzet 2perc után 93°C -os a kártya és 100% -on forog a venti! Ez most jó?
-
Tommer
tag
GTX 280 -as tulajok egy kis segítségre lenne szükségem!!!!
Vettem a minap egy Gainward Geforce GTX280 1024MB -os kártyát, itt egy link is, pont így néz ki a doboz: gtx 280.
A lényeg, hogy csak 2db átalakító volt a dobozban 1 d-sub, meg 1 HDMI, más SEMMI!
Valamint nem volt az SLI csatlakozókon az a műanyag védelem!!!! És nem volt a dobozban tápátalakító!!!!
A kérdés: ez normális? Se átalakító a tápellátáshoz, se védősapka az SLI csatlakozáshoz?
Vagy húzzak vissza és verjem az asztalt??
Itt egy oldal, ahogy az SLI védőműanyagot babrálják!
[link]
Nem kellett volna ilyennek a dobozban lennie, tápátalakítókkal együtt?
HELP! -
Tommer
tag
Igen nézegettem pár boltocskát, hát olyan 100.000-105.000 Ft bruttó lett egyes helyeken ez a GTX280 -as itt a balkánon!
Hát, hát, hát.......Így sem fogják ezt jobban venni, nem fog ez kifizetődni az nVidia -nak.(Megrögzött nVidia fan -ként, én még mindig úgy látom, hogy a ATI 4870 -es jobb választás! Ennek a GTX 280 -nak olyan 75.000 -ra kéne esnie itt nálunk a balkánon, ami visszaszámolva, hogy 499$ dolcsiból 100.000. Ft- lett, akkor olyan 400$ körül kéne beállnia, de ez csak álom részemről! Ha 400$ -lenne rohannék és meg is venném, de így inkább 4870. Sajnálom nVidia, de így sem veszek GTX 280 -at. Hát ez van!)
Hol marad beteg kolléga a GTX280 vs. ATI 4870 -összehasonlításával???
-
Tommer
tag
válasz
biggamer #3068 üzenetére
HOHOHOHOOOOO!
ÉS ELJÖVÉ A KÁNAÁN!!!!!
(Persze ezt az ATI -nak köszönhetjük, és arra is kíváncsi lennék, hogy ez mikor jelenik meg itt nálunk a balkánon???? Valamint ez úgy is drágább lesz itt, szóval mi - mármint mi balkánikak -annyit nem hiszem, hogy nyerünk vele! Még így is - szerintem - az ATI 4870 -es jobb választás! Na ja majd meglátjuk!)
-
Tommer
tag
Huhh! Pont a képeket nézegettem, hogy rájöjjek mit lehet itt a gikszer, mert szerintem sem stimmelt valami, de sasszem athomi kolléga megfejtette!
Beteg: Most akkor az egész teszt egy nagy nulla?? Értem én, hogy ami FPS értékeket írtál azokat nem is lehetne összehasonlítani?? Jól látom én ezt?
Összedobsz egy új tesztet?(persze ha majd adottak lesznek a feltételek, mert ahogy olvasom szanaszét van a géped?!
)
// Valamint ( egy hülye ) kérdés: Nem tervezed eladni a GTX280 -ad igaz? // -
Tommer
tag
Gondolom nem lesz olyan gyorsan 80K az ára igaz?
(Mindegy, azért még meggondolandó! Meglátjuk, majd ha kijön az 4870 X2)
Na megnézem mit csinálnak a 4870 -ükkel a másik fórumban, mivel itt nem nagy a tolongás, úgy tűnik tényleg csak egy-két tehetősebb engedheti meg magának a GTX 280 -at! jut eszembe, ha lenne egy GTX 280 még tápot is cserélhetnék, ahogy elnézem! A fenne! ) -
Tommer
tag
Szuper! Az ilyet már szeressssük!
Remélem mihamarabb igaz is lesz a dolog!
(Belinkeltem az ATI fórumba is, had örüjenek!) de úgy látom már mindenki odavan a 4870 -ért, mivel egy-két szerencsés már a gépében izzasztja!
Lehet, hogy mégis nVidia GTX 280 -at veszek? H
ümm
Meglátjuk!Menjenek az árak szépen lefelé!
(Vagyis majd olyan 100.000-Ft bruttó körül -vagy alatta- lenne egy GTX 280 ??)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest