- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Arra is érdemes lenne gondolnod, mi lesz ha meghibásodik? Minden rendszerbu..zás csak azért van, hogy biztos mentés esetén időt lehessen spórolni. Ha nincs mentésed, nem ajánlom. Van szünetmentesed? Mert ha menet közben elhal, az nagy gáz. A fat-et memóriába húzza fel, és felül is írja a konverzió során. Ha a folyamat megszakad, ott állsz egy sem ilyen sem olyan file-rendszerrel. Akkor lehet biztosan átalakítani: FORMAT. Vagy adatmentést próbálni.
-
Savage5
senior tag
Lehet nem itt kellene feltennem a kérdést, de azért nem akarok új topicot létrehozni. Szóval van 1-2 partícióm, ami FAT32-ben van, és át szeretném konvertálni NTFS-be... És a kérdés, hogy mivel lehet ezt, hogy semmilyen adat ne vesszen el??? Mert nincs semmi ismerősöm, akihez át bírnám pakolni a cuccost, meg nekem sincs még 1 nagyobb winyó, amire át tudnám másolgatni.
Ja és Partition Magic-kel személy szerint rossz tapasztalataim vannak, szóval csak ha nincs más megoldás -
dennny
csendes tag
Én teljesen amatőr vagyok a témában.
Behalt az XP-m és a 3 partíció helyett most van egy 40 G-s wincseszterem egyben, partícionálatlanként. Másik gépben az XP nem látja. Formázás nem volt, tulajdonképpen semmit nem csináltam még vele.
Hogy tudnám a legkönnyebben leszedni az adataimat. (2 év cucca fényképek stb) -
Pancsermeste
őstag
Szia!
Nos, hogy ne érezd magad egyedül elmesélem, hogy én is így jártam. Elszállt a partíciós táblám. Nekem 80 GB-os wincsin volt FAT32; NTFS; EXT3 és most szépen eltűnt mind.
Próbáltam a Partition Table Doctor progit, az jónak látszik, csak az a szépséghibája, hogy demo verzió és csak a partíció, és file rendszer felismeréséig működik, de nem állítja vissza. Persze meg lehetne venni 50 dolcsiért....
Télleg nem tud senki valami jó kis progit ajánlani a problémánkra? -
-
AtiBácsi
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos hasonló cipőben járok.
Egy ismerősnek történt XP telepítés alatt használtam a
rackes winyómat, hogy arról dobjak fel pár progit.
80 GB Maxtor, kétfelé particionálva.
Először szépen látta is a két partíciót a már feltelepült XP aztán, egy újraindítás alkalmával, mikor a Setup-ban visszaállítottam, hogy ne CD-ről, hanem IDE0-ról Bootoljon hasonlóan Unallocated lett a vinyóm.
A lemezkezelőben hozott egy Inicializálás pontot, énhülye, meg rá is kattintottam,
de igazából nem történt semmi, max még jobban elcseszte a partíciót, aminek, szerintem akkor már lőttek.
Hazajöttem és gyorsan megnéztem a W2k-s gépemben is, de itt sem látok semmit a partíciókból.
Azóta én is a GDB és társaival küzdök.
Egyelőre úgy néz ki, hogy csak a kiterjesztett partíciót látja, pedig az elsődlegesen vannak a fontosabb adatok.
A File Scavangert még nem próbáltam, de asszem nemsokára sor kerül rá.
Üdv! -
encoder
tag
Az gáz.
Köszi a linket!
Nem sok mindent javítottak benne, de azért felraktam a 120904-es firmware-t.Bővebben: link
Kínomban elolvastam a PL-3507 Firmware Version Change History-t is. Szép hosszú lista (~6 oldal)...
Neked melyik firmware van a wellandodban? -
encoder
tag
Ultimate, de mind1...
Sajnos ez egy elég eccerű program gyűjtemény, és NTFS-en nem soxarra jó.
Másrészt egy ilyen (warez) boot cd rohadtul veszélyes is lehet! A merevlemezeden levő antivírus progid nem indul el, és ezek az ismeretlen forrásból származó programocskák felügyelet nélkül bogarászhatnak a vinyódon... -
net84
őstag
Hellosztok!
Amivel partíciót lehet visszaállítani - igaz még nem volt szerencsém kipróbálni ''egykori'' ntfs partíciókon - ULTIMATA BOOT CD
Keress rá a gugliba...
Próba cseresznye. -
encoder
tag
válasz
fifi_addict #30 üzenetére
Akkor ez USB-s külső tárral, esetleg FAT32-vel rajta nem történhet meg, ugye?
Erre azért nem vennék mérget.
FAT32-n lehet a particiós táblát egyszerűen javítani (?).
Maradjunk inkább az egyszerűbbnél, de az első recovery kísérlet után majd rájössz... -
encoder
tag
-
encoder
tag
Unalmamban felraktam az XP SP2 által elqrt firewire csatoló javításait, és a külső keretemre is feltöltöttem a legújabb firmware-t.
Remélem ezzel most tudtam segíteni magamnak...
1394 Delayed Write Failures
Bővebben: link -
encoder
tag
Mé csak ötpercig lehet szerkeszteni egy hozzászólást?!
Én néha úgy elbogarásznék vele tízpercet is... -
encoder
tag
Végre találtam olyan DOS-os drivert ami működik is.
Az iomega drájvere indent tud: USB 1.1, USB 2.0, FireWire Bővebben: link
Vadásztam hozzá egy nagyon ígéretesnek tűnő SpinRite6 (full ver.) nevű programocskát, ami 1:40 perc alatt át is nyálazta a HDD-t, de nem javult meg tőle semmi...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
encoder
tag
Ez a topik mintha átment volna blogba...
Dos-os USB driverrel ~33 órát venne igénybe a 120 GB-s vinyó fájlrendszerének újraépítése. Most már ''csak'' FreeDos-os FireWire drivert kell találnom (azzal egyórás helyreállítást remélek), és már egyensben is vagyok.
[Szerkesztve] -
encoder
tag
Találtam egy olyan programot, ami a leírása alapján azt tudja amire szükségem van.
A legnagyobb gond az, hogy csak demo verziót találtam!
Próba nélkül pedig nem veszek meg semmit...
Partition Table Doctor
Partition Table Doctor( PTD ) is a powerful tool for partition recovery, it automatically checks and repairs MBR, partition table, boot sector of partition error to recover FAT16/FAT32/NTFS/NTFS5/EXT2/EXT3/SWAP partition on IDE/ATA/SATA/SCSI hard disk drives. Partition Table Doctor manager for Windows 95/98/Me, MS-DOS, Freedos. Bővebben: link
USB/Fw támogatása persze ennek sincs, de azt még csak-csak varázsolnék valahogy a boot CD-re...
[Szerkesztve] -
encoder
tag
OnTrack EasyRecovery Professional v6.0 sem tud helyben visszaállítani.
Ezt is kipróbáltam... -
encoder
tag
''Próbáld meg úgy, hogy majd két partícióra osztod felesbe, és akkor lehet hogy csak a fele száll el, de könnyebb lesz visszaállítani ''
Félmegoldás. Hehe
''Amúgy meg szorgalmasan nyomogasd azt a szép Biztonságos eltávolítás gombot a tálcán, a békesség kedvéért ''
A megfagyott XP-nél sajnos nem sok tálca van, de majd igyekszem szépen leállítani...
[Szerkesztve] -
encoder
tag
''Ömmm...Ghost a népszerű, azt hasznájják legtöbben meg a Drive Image-et ha tudsz szerezni egy régebbi verziót, mert azt már felzabálta a Symantec ''
Ezek tudnak fájlok nélküli fájlrendszert (mbr, mft, part table..) is ghostolni, vagy csak a teljes partíció képét tudják kiírni? Full image nem fér el sehol, de a fájlrendszerről készült fontos adatoknak valahol csak szorítanék helyet...
[Szerkesztve] -
-
encoder
tag
''Hogyan szokott elszállni?''
Az első alkalommal simán kihúztam a firewire kábelt a laptopból, mert úgy tudom hogy a firewire specifikációja ezt lazán megengedi.Természetesen nem volt semmilyen adatmozgás (írás/olvasás), és az eszközkezelőben (XP SP2) be van állítva az 'Optimalizás gyors eltávolításra', és le van tiltva az 'Írási gyorsítótárazás'...
A második alkalommal 'betelt' a RAM (egy prioritásos programnak annyira kellett a memória, hogy a kerneltől is elvette), az XP természetesen hanyattvágta magát, és ismét unallocated lett a vinyó...
-
encoder
tag
Mi történhet az alatt a villanásnyi idő alatt amikor unallocated lesz a merevlemez?
Nem lehetne ezt a villanást visszafelé elsütni? -
encoder
tag
Sajnos ezen a a 120GB-os vinyón már többször elszállt a partíciós tábla
.
A laptopon 40 GB-ból nincs 10 GB szabad helyem, így elég macerás a folytonos másolgatás... Adatvédelmi szempontból nem kényes cuccok vannak a HDD-n, ezért inkább a helyben visszaállítását választanám.
Meg persze az is bosszant, hogy egy villanás alatt szétkúródik a fájlrendszer, és a helyreállításhoz össze-vissza másolgatnom kell mindent. A sérült lemezen mindig 100%-os visszaállítást tudtam csinálni, de már nagyon elegem van az időigényes másolgatásból. Ha ezek a kopizós progik tökéletesen olvassák a sérült merevlemezt, akkor nem lehet olyan nagy varázslat helyben visszaállítani a fájlrendszert sem. Szerintem...
Esetleg abban is segíthetnétek, hogy a jövőben milyen progival csináljak mentést a fájlrendszerről?
-Acronis True Image?
-Symantec LiveState Recovery Desktop?
-egyéb?
Köszi! -
gLes
őstag
Ömmm...DirSnoop esetleg?
Bővebben: link
Ja...ez kimásolgatja, de sztem a saját adataid védelmében ezt jól tesziMost nem érnek meg egy kis-oda vissza rakosgatást a fontos adataid?
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Érdekes, mert Getdataback nekem eddig mindig nagyon jól működött. Igaz külső meghajtón még nem próbáltam, de RAID vezérlőre illetve SATA vezérlőre dugott vinyót igen.
Mellesleg adatmentésre olyan JÓ progi szvsz nem létezik, ami helyben állít vissza, mert ez már ellentmond az adatmentés elvének.
[Szerkesztve] -
encoder
tag
Nem igaz, hogy nincs egy hozzáértő sem ezen a fórumon...
-
encoder
tag
Senki?
-
encoder
tag
UP...
-
encoder
tag
Az Acronis programok linkjeit itt találtam: Bővebben: link
A legújabb verziókat meg lehet nézni az acronis.com-on (itt sajnos csak emailben küldenék el a download linket), aztán a fent említett oldalon levő hivatkozásokban ki kell cserélni az évszámot, vagy verzió számát, és már jön is lefelé a legújabb fullos csomag. Aztán már csak egy serial-t kell hozzá venni....
A találataim közül az Acronis RecoveryExpert Bővebben: link volt az egyetlen olyan progi, ami a sérült partíciót helyben tudná visszaállítani...
[Szerkesztve] -
encoder
tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem találok olyan progit, ami hozzá tudna szagolni külső hdd-n levő partíciós tábla (NTFS5) javításához.A külső keretben levő 120 GB-os samsung vinyóm egy XP fagyás alkalmával, szemvillanás alatt unallocated állapotba került.
A fájlokat már lementettem a vinyóról, így nyugodtan lehet vele kísérletezni.
Hetek óta olvasom a különböző fórumokat, és kipróbáltam már egy rakás programot:
-File Scavanger: 100%-osan lementett minden fájlt egy másik meghajtóra (király, de kell még egy nagy vinyó, ezért laptopnál elég macerás volt...)
-Acronis Recovery: fast módban látja a vinyót, de nem tudja visszaállítani a fájlrendszert, (slow módban tíz óra múlva leállítottan a progit, met csak forgatta a vinyót, de a folyamatjelző csík nem haladt). BootCD-n nincs FW/USB támogatás...
-GDB visszaállított egy csomó nulla méretű fájlt (ez az egyik leghitványabb progi amit próbáltam)
-Ontrack és társai: kb. mint a GDB
Csak olyan szoftver érdekelne, ami nem kimásolgatja a fájlokat, hanem helyben javítja a sérült partíciót!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- YouTube
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- E-roller topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest