- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaspingvin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5313 üzenetére
Köszönöm, oda is bekopizom akkor
-
vaspingvin
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben írtam ide laptop RAM csere ügyben.
A kérdésem most notebook garanciára térne ki, sajnos a HP Elitebook 8540p-m (i5 520, 4GB RAM) nemrég járt szervízben (CHS szervíz, Törökbálint) mivel a Memory Diagnostic hardveres hibát jelzett aminek a vége alaplap csere lett.
Újraraktam a windowst (ezt javasolták) és azzal a lendülettel belenyomtam 2X4Gb 1066MHz-es DDR3 RAM-ot (GEIL Dual-channel kit), utána lefutattattam párszor a mem diagnosztikot és semmit sem jelzett...idáig...most megint hardveres hibát észlel -> vihetem vissza szervízbe (nem vagyok szívbajos, amíg garis egy business gép addig cipelem is kitartóan).
A kérdésem:
pakoljam vissza a 4Gb RAM-ot (papíron egyébként 2 gigás a gép, eddig nem szóltak miatta) vagy benne hagyhatom a 8Gb-ot? Magyarul: bővíthetem-e a memóriát gari vesztés nélkül?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
vaspingvin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5300 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit elbizonytalanodtam, mert külföldi fórumokon azt irogatták egyesek hogy ez rendszerstabilitási problémákat okoz (t.i.: ha más órajelű RAM-ot rakunk a gépbe).
De az intel chipset adatlapján ott van hogy 1066/1333 szóval fene tudja kinek van igaza.
Azt említett memóriát az ipon-nál néztem ki:
http://ipon.hu/webshop/product/geil_8192mb_notebook_ddr3_1066mhz_cl7_kit_gs38gb1066c7dc/155943
Már meg is vettem azóta, remélem passzentos lesz
Bár a laptopom most épp garis szervízben van mert vmi nem stimmelt a géppel, elkezdtem diagnosztikai progikat lefuttatni rajta és (éljen....) a memorycheck vmi hardveres problémát jelzett...Legjobbakat!
-
vaspingvin
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Elitebook 8540p (i5 520m procival) RAM bővítését tervezem 8GB-ra, ehhez a géphez DDR3 1333Mhz-es RAM-ot (so-dimm 10600) javasol a gyártó.
Én két 4GB-os 1066Mhz-es RAM-ot (so-dimm 8500) szeretnék belepakolni, mivel tapasztalataim szerint az 1066-os CL7-es RAM-ok jóval gyorsabbak (egyenlőre).
Okozhat-e ez bármilyen problémát?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged