- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #14035 üzenetére
Na, vettem bele i7-et. Persze meg se nyikkan. Viszont eddig hiába kerestem, most nyilván rögtön megtaláltam, hogy átkozott Lenovo anno két fajta alaplappal gyártotta a cuccot: kétmagos és négymagos procik számára, mivel a négymagos i7-ekben nem volt igp, ez meg váltható grafikás. Valószínűleg itt hasal el a dolog; nem találja az igp-t, tehát már a postig se jut el, hanem lelövi magát. Szomorú vagyok.
Megfelelő alaplap se földön, se égen.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
csendes tag
válasz RetepNyaraB #14035 üzenetére
Elvileg el kéne indulnia benne (socket és chipset ok), de a gyakorlatban ezt csak akkor tudod meg, ha belerakod. Azt jól látod, hogy a CPU alaplapi tápellátása az első szűk keresztmetszet, a második pedig a 45 Wattos TDP.
Volt 720QM procim eladó, mindig egyeztetek a vevővel, hogy tutira jó legyen az adott gépbe. De így is előfordult, hogy az 1. genes QM meg se nyikkant az adott gépben, pedig minden előzetes jel arra utalt, hogy menni fog benne.
Annyiból szerencsés a helyzeted, hogy nem kell agyig bontani a gépet, mivel a szervízfedél levétele után közvetlenül hozzá lehet férni a processzorhoz.
Ha meg tudsz egyezni az eladóval, hogyha mégsem szereti a géped ( pl. el sem indul vele, vagy elindul, de a gyengébb hűtésed van és túlmelegszik), akkor visszaveszi, úgy egy próbát megér szerintem.
Természetesen csak tartós teszt után derül ki mindez. -
veterán
válasz RetepNyaraB #8673 üzenetére
Erről a márkáról még sosem hallottam...
Inkább itt kérdezz rá a merevlemezekkel kapcsolatban:
http://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/hsz_1-50.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz RetepNyaraB #8671 üzenetére
Mindegy milyet veszel hozzá.
7200RPM-es legyen, ne 5400-es, egy tányéros, de lecserélheted Momnetus XT-re is, vagy kapásból egy SSD-re.Használt merevlemezeknél meg HD Sentinel alapján el lehet dönteni, h érdemes-e megvenni, vagy nem. (szektorhibák, legmagasabb hőmérséklet, élettartam, esetleg bekapcsolások száma)
A benne levő pl. kéttányéros volt.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo ThinkPad T490, T495, T14, P14s gyári új 51Wh akkumulátor (L18M3P74). ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo 40A7 dokkoló
- Lenovo ThinkPad T490, T590, E490, E590, P53s, E15, P43s gyári új touchpad (01YU054, 5M11B95876)
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- Új Gyári Microsoft Surface Pro 65W töltő - Foxpost az árban
- Lenovo ThinkPad Hybrid USB 40AF DisplayLink 4K dock - gyári 130W-os táp - Type-C kábel - 1 hó gari!
- HP 2013 UltraSlim Dokkoló + Toldő Adapter HP 65W / 19.5V / 3,33 A
- 15" Laptoptáska eladó
- IBM Lenovo laptop notebook töltő adapter tápegység 90W 20V 4,5A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest