- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
attila199207
üzenetére
Teljesen felesleges. Forrasztva van. Találsz elég képet neten (vagy konkrétan Lenovo Maintenance Manual-ban is le van rajzolva ahogy csont szétkapják, és sehol sincs mxm említve), még csak fel sem kell emeljed a géped. De ha mindenképp csak a saját szemednek hiszel, elég leszedni a fenéklemezt, és látszik ahogy kanyarodik a hőcső a chipeknél. Ott bizony egyben lesz minden.
Mxm-es gépeket amúgy is más árban mérik induláskor is. Ott kifizettetik azt is, hogy fejlesztheted. Bár.
Asus-nál volt pofájuk és megfordították a 3.0b-s mxm szabvány nyákját, így ugrott a fejleszthetőség.
Volt bőr a képükön hozzá...
Fejleszthető gépet akarsz akkor cikra 300k-tól indul itt az aprón az M6600-as precision. Az eleve egy derék kártyával jön, de ha kell simán jó 7970M/680M-el is (mivel dell, ezért a házon belüli alienware-s vendorú kártyákon nem problémázik).Szóval. Az mxm-es fantáziálgatást nem érdemes forszírozni. Ami ilyen kiszerelés az eleve a 2-300k-s kategóriától indul (ez az alja csak!). Fejlesztésnél pedig egyáltalán nem lesz biztos, hogy menni is fog a gépedben. Ezeknek jó előre mind utána kell nézni. Másrészt az ilyen mxm-es csúcs kártyák eleve heroin áron vannak. Egy asztali vga-hoz képest 3-4x többet kérnek el ugyanazért a teljesítményért. Neked jó lenne 100k-t kifizetni egy olyan valamiért ami asztali szinten kb 30-at ér? Gondolom tisztában vagy, hogy az ott sem a csúcsot képviseli. Notiban más kérdés, hogy jó, de annyit egészen biztos nem ér, mint amennyit elkérnek érte.
A Z-s lenovo nem egy rossz darab amúgy. Igaz, hogy túlárazott, mert már majdnem annyi, mint az y580, viszont vga-ban sehol sincs hozzá képest, g580-nál viszont semmivel sem erősebb, de majd másfélszer annyiba kerül.
Szóval ha erő kell akkor marad a tuning. Igaz, garancia azért sem jár, ha megsütöd a gépet.
-
válasz
attila199207
üzenetére
Hát.. Googleztam egy darabig, de nem találtam rá adatot, vagyis inkább úgy mondanám, arra több fórumban utaltak, h nem MXM-es.
Ilyenkor azt szoktam mondani, az a legjobb, ha szétszeded, és megnézed.
Itt egy video a szétszedéséről:
http://www.youtube.com/watch?v=pqN1m5zhnww
Elvileg a tiéd is ugyanez.Be van rajzolva rajt a GPU, integrálva van az alaplapra.
Ha MXM-es lenne, ilyesmi lenne:
-
válasz
attila199207
üzenetére
A benne levő videokártya nem cserélhető, integrált.
Tenken leírta mit lehet csinálni vele, de őszintén szólva ez nem egy általános eljárás, én is csak kikerekedett szemekkel olvastam..
Azt meg sem említem, h a garancia is ugrana miatta.Ha kevés a gép video teljesítménye, add el, és vegyél egy olyat, amiben erősebb a videokártya, vagy cserélhető, MXM-es van benne.
Esetleg mielőtt megvetted, utána kellett volna nézned a video-teljesítménynek.
-
Tenken
őstag
válasz
attila199207
üzenetére
Hát, nem lesz könnyű de elvileg nem lehetetlen.
A gpu chip maga ugyan az. Ott csupán maximum az órajelen kell majd állítanod, hogy ref 635-t kapj.
A gddr5 a nehezebb eset. Ilyet többnyire csak konténeres tételben lehet venni, de próbáld meg alibaba-n hátha szerencséd lesz és küld pár darab termék mintát az egyik gyártó. Ha ez megvan akkor már csak egy elektroműszerész kell aki leszedi és felforrasztja a régi helyére az alaplapon az új memória chipeket.
Egy ilyen szakember napi bére pár száz euro, de lehet tudsz alkudni vele.Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP USB-C G5 Dokkoló (5TW10AA ABB) Új
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- TÖBB DARAB ELÉRHETŐ!!! HP USB-C Dock G2 univerzális üzleti dokkoló
- Lenovo Quectel EM05-G FRU szám: 5W10V25829 DELL WWAN DW5825e-eSIM WWAN modemek
- HP G5 USB-C dokkoló 120W töltővel / vagy töltő nélkül, üzletből ( használt, újszerű 6 hó gari )
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Volt bőr a képükön hozzá...
Azt meg sem említem, h a garancia is ugrana miatta.

Pyttawrx