- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Intel találgatós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
Elvileg pl. Windows Tweaker-rel kiüthető a 3Gb limit. Bár valóban jobban megéri 64bit-re váltani 4Gb RAM környékén, de ha valakinek nincs rá ingere, ezzel játszhat.
(Adott esetben 10-15% teljesítménynövekedés azért tud áldásos lenni a 0%-hoz képest)
(#7503) kali : Ráadásul, az a megcímezetlen 1Gb még felhasználható RAMDisk-nek, az pedig szintén tud gyorsítani a rendszeren
-
válasz
Thunderzolee #7499 üzenetére
nem ragaszkodtam hozzá - olyat nem is írtam, hogy mind a 4 gigabyte megcímzésre kerül modulos szinten -, én ahhoz ragaszkodtam, hogy adott oprendszerek 4 gigabyte memóriát tudnak összesen megcímezni - és ez igaz is!
szerintem; inkább legyen egy notiban 2 * 2 gigabyte, és működjön a dual channel, de lógjon a levegőben 1 gigabyte kihasználatlanul, mint legyen 1 + 2 gigabyte, ne működjön a dual channel, de legyen megcímezve - majdnem - mind!
amúgy is konkrét notija válogatja, a hardveres kiépítés alapján, hogy mennyi a megcímzendő "fölös" memória, szélsőséges esetek pedig mindig vannak, nálam is csak 2.92 gigabyte van megcímezve a 2 * 4 gigabyte memóriából - 4 gigabyte esetén is ennyi lenne -, de egy speciális program miatt, most kénytelen vagyok 32 bit képes windows 7 verziót használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest