- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hannibhál #12475 üzenetére
Nem tudom, h i7-esek mennek-e benne.
A chipset visz azt is.
Meg kell próbálni.Az i5 az i3-nál inkább csak órajelben tér el. Az i7-nek az órajele hasonló az i5-höz, viszont az L3 tár nagyobb, (bár ugyanúgy két magja van csak), viszont kérdéses, h a 3MB-ról 4MB-ra növelt L3 tár hoz-e érdemben változást. Az tény, h a Hyper Treading esetében a 4 mag magonként kábé 0.75MB-ot kap, ami épp a határán van szükségesnek (4×1MB már elfogadhatóbb érték, pláne a nagyobb L3 táras verziók 6-8MB-ja, ami ugye 4 felé osztva már magonként 1.5-2MB, ami biztos, h bőven elég bármilyen számítási feladathoz - igaz, ha a 8 szálas üzemmódot veszem alapul, ez az érték megintcsak lecsökken 0.75-1MB-ra, ami megintcsak ronthat a szálak számítási kapacitásának kihasználhatóságán).
Szóval az ár dönti el a kérdésed.
Keress olcsó i5-öst, a majd' 1GHz-el magasabb órajel elég sokat jelent (1/3-ad sebesség-növekedést), vagy ha találsz, akkor olcsó i7-est.Illetve némi Googlezás után találtam még két Ivy-s processzort: 3632QM és 3612QM.
Ezek natív 4 magos processzorok (4 mag, 8 szál - 6MB L3 tár), de csak 35W a TDP-jük.
ÉS szerelték a G580-as Lenovokat mindegyikkel.
Hát ha találsz ilyet megfizethető áron, akkor ezeket valószínűleg viszi.Van olyan, h egy adott gépet kétféle alaplappal szereltek (a 4 magosokhoz külön egy olyan típussal, ami tartalmazza a többfázisú tápellátó áramkört), de ezen gép esetében nem találtam adatot erre vonatkozóan. Alighanem egyféle alaplap van, és mennének benne ezek a négymagosok is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest