Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ModliH

tag

válasz kreten67 #18366 üzenetére

Köszönöm a választ, akkor szervíz lesz belőle!

Eddigi éveim során csak úgy vittem gariba gépet, hogy még volt rá márkaszervízes garancia, itt most már nincsen. Rákeresve a google-ön annyi szervíz van BP-n mint égen a csillag, tudtok esetleg ajánlani közülük olyat tapasztalatok alapján korrekt? (XI.ker északi részén lakok, a körút, és vonzáskörzete, illetve metrók környéke lenne a legideálisabb) :R

• ModliH

tag

Sziasztok!

Van egy jelenleg semmilyen életjelet nem adó dell latitude e7450, amivel kapcsolatban tanácsot szeretnék kérni!

A drága menyasszonykám egyik nap pánikolva hívott hogy teljesen meghalt a gépe (egyébként 5 éves, de eddig hiba nélkül üzemelő dell üzleti). Kérdeztem hogy mi a probléma, erre jelezte, hogy:
    "reggel ahogy bekapcsolta kiírt valami hibaüzenetet valami túlmelegedésről, de nem olvastam el, hanem F1-gyel továbbnyomtam" :U :F (próbáltam részleteket kiszedni belőle, de csak az overheat-ig jutottunk el, semmilyen komponenst nem tudott megnevezni hogy mire írta ki...)
    A gép a reggeli ominózus bekapcs után addig működött amíg le nem merült, hazaérve nekiálltam debugolni:
    - Nem a teleppel van a probléma: van egy céges lati e7440-em kompatibilisek egymással, kicserélve az akksit tökéletesen működik.
    - Nem a töltővel van a gond, a laptop töltője gond nélkül tölti a céges gépem.
    - Viszont bármilyen töltőt bedugok a laptopba (3 külön-külön működő dell töltővel próbálkoztam) az ac adapter világítása egyből elszáll, újra csak akkor világít (és tölt), ha eltávolítom, majd újra bedugom az alljaztba.

Ezek alapján az volt a gyanúm, hogy mivel a hibaüzenet, és az áram felvétel megszűnte után még órákig használta a gépet hogy nem lehet pl. alaplapi hiba, bizos a DC jack aljzat csinál rövidzárat, vagy valami ilyesmi probléma van.

Gondoltam megpróbálom a saját laptopommal feltölteni a rossz gép telepét, aztán a bios-ból megpróbálom előhámozni hogy pontosan mi volt a hibaüzenet (és a lelkére kötöttem hogy bármikor hibaüzenetet lát első dolga legyen innentől lefotózni azt... :) ). Itt viszont befuccsolt a kísárlet, hiába rakom bele a feltöltött telepet, a power gombot nyomogatva semmi életjelet nem ad, ezzel keresztül húzta a számításaimat... :(

Valaki hasonlót látott már? Alapvetően nem félek saját kezűleg szervzíelni gépet, telefont többször javítottam már, de eddig mindig tudtam hogy mi a probléma, most egy kicsit tanácstalan vagyok, és sajnos nem érünk rá, hogy kínából rendelgessek dc jack alljzatot (3 $ kint, itthon eredeti dell 20ezer..., használtan 5ezerért találtam vaterán), lutrira meg nem akarok elkezdeni alkatrészeket veszegetni... Mit tudnék kipróbálni hogy megtaláljam hogy melyik komponens a hibás? Valamint valami ötletetek van hogy miért nem kapcsol be a feltöltött telep ellenére?

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák