- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
Inkább kijelzőbaj lesz ez, mint kábel, mert ha kábel lenne, akkor a fedlap mozgatására elvileg változna, vibrálna. A kijelzőpanel alsó élén van a sorcsatlakozó fólia, az is le tud válni és ilyen hibát generál. Ha leveszed a bezelt, megnyomkodod a kijelző alját végig óvatosan és változik a csíkozás, akkor a hiba ez lesz. Hátránya, hogy ez kb. nemigen javítható. Bár vannak virtuózok akik állítólag tudtak valamit kezdeni ezzel hajszárító, ragasztó, célzott nyomkodás és egyéb csodaszerekkel, de nekem még nem sikerült, csak totál elbasznom a kijelzőt ilyen esetben. Még megnézheted az alaplapon a kijelzőkábel csatlakozását,hogy stabilan rápattant-e az alaplapi csatlakozóra, leveszed, visszapattintod, egyúttal mozgatod a kábelt végig. Ki fog jönni, hogy mi okozza a hibát.
-
Gizmo94
veterán
-
Gizmo94
veterán
válasz
Jennon888 #16806 üzenetére
Kijelző ha nem fullhd ips, akkor olcsón van. Alaplapot meg javítanak nagy eséllyel, én is ebben vagyok most.
Az "alaplapot védő burkolat" az alighanem az alsó ház, a bottom base lesz. Nem egy durva áron mennek azok sem.Erre gondoltál? Ez nem fog anyagi romlásba dönteni.
[link]
-
Gizmo94
veterán
válasz
Jennon888 #16801 üzenetére
Ha végiggondolod, mindenképpen megéri felélesztened. Mivel ahogy írod jelenleg kb.nem jó benne semmi ami pénzt érne így normálisan használni sem tudod, de eladni sem. 25 ezer nem sok pénz, annál ha hibátlan biztosan többet fog érni, mert D630-830-akat adnak huszonezres árakon.
-
Gizmo94
veterán
válasz
orosziem81 #16793 üzenetére
De igen, ebben a formában már, ahogy jelezted az Ebay alternatíva.
Így már találtam Európában is chipet, de ahogyan én írtam be a rajz alapján (nem értve hozzá) úgy csak Kínában. Ott meg holdújév van, és majd két hét múlva kezdenek dolgozni, utána meg kb. bő egy hónap vagy több mire megjönne, ha nem veszik el. Köszönöm a segítséget neked is! -
Gizmo94
veterán
válasz
kreten67 #16796 üzenetére
Igazad van, mindkettő 2 magos 4 szálas U-s cpu és a különbség nem sok, van egy i5-ös E7440 és E7240 is a családban és az i5-ös verzió szerintem előnyösebb is, mivel sokkal kevésbé melegszik és csendesebb, nem fúj állandóan a venti. Viszont az én két beteg gépem az i7-es, és én sajna ebayen sem találtam jó áron i7-es lapokat, még USA-ból sem.
Segítségeteknek köszönhetően viszont már találtam Angliában és Német kereskedőnél is ilyen chipet nem a magyar áron,hanem 3-4 ezer Ft. környékén, ami még megfelelő ár. Amint írod, te ezzel foglalkozol és mindened meg is van hozzá. És milyen árfekvésben végzed eme tevékenységed? Kimérni a lapot, szükség szerint kondi és/vagy chip csere? -
Gizmo94
veterán
válasz
kreten67 #16792 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat!
Igen, erre természetesen gondoltam, hogy esélyes, hogy nem fog indulni a lap a csere után sem, viszont ha van esélye, hogy igen, az ebayes árat megéri, ami erre a chipre 1 dollár 41 cent. https://www.ebay.com/itm/1pcs-CD3301BRHHR-CD3301B-RHHR-TI-QFN-36pin-Power-IC-Chip-/391787617218
A Konradban pedig 640 Ft a másik, tehát egy ezres, plusz ha találok valakit akinek van fluxa és hőlégfúvója és házilag pár ezerért felforrasztja, netalán még végigméri a kerámia kondikat is, amik ezeknek a lapoknak a meghibásodásának 99.9%-át okozzák a kb 40 megnézett youtube videó szerint, akkor további esélyt kaphat a lap. Mivel ez nem i5-ös hanem i7-es lap így sajnos igen drága. egy darab van vaterán valami 70 ezerért, és ebayen is 50 körül vannak kb. Ennyit már nem áldoznék rá, akkor inkább kiveszek ramot, ssd-t, akkut és hibátln ips kijelzővel eladom 30-ért, mert nagyon szép állapotú az egész. De nyilván első körben nem ezt szeretném.Van egy másik ugyanilyen gépem is, annak zárlatos a lapja, töltő bedug-elalszik-kihúz-világít, lap meg alszik. Első körben lehet, hogy arra keresek majd embert. Vagy ha nagyn rögösnek látszik ez az út, eladom a kettőt együtt 50 körül, megpótolom és veszek egy működőt. A youtubeon annyira egyszerűnek tűnik... Labortáppal ad neki voltot, végigtapogatja, ami melegszik a lapon azt kiméri, leszedi, és a lap megy... Kb. 30 ilyet néztem meg... Persze kell hozzá felszerelés és tudás is, nekem egyik sincs.
Ezért is keresnék egyben valaki vállalkozó szellemet.orosziem81
Köszi szépen a linket, sajnos nem tudtam más megnevezéseit az alkatrészeknek, mint amit a netről letöltött kapcsolási rajz írt. Sajnos eléggé hülye vagyok ehhez az elektronikai történethez. Viszont pontosan rávilágítottál arra, miért is nem akarom szervizbe vinni. Pontosan emiatt a "barátságos" magyar árrés miatt, ami az alkatrészes oldalon van, mivel ez jellemzi érdeklődésem alapján a szervizeket is.
Nyilván kiváló szakembereik vannak, nem kétlem, és profi, drága eszközeik is, tehát nem fognak olcsón dolgozni sem. Ez érthető számomra, csak az nem, hogy mitől annyira baromi éhesek, hogy kb. egy másik gép áráért javítanák meg a hibát.25400 Ft egy 400Ft-os chipért? Ez igen szerény
-
Gizmo94
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a Dell E7440-es i7-es alaplapom elhányta magát. Szemmel látható módon a tápkörön megadta magát pár alkatrész, nem kellett sokáig keresni. Mivel egy másik használt alaplap igen drága, így a javítás mellett döntenék. Első körben szervizek mellőzésével, mivel az sem egy olcsó kanyar, ahogy tapasztaltam. A gép meg már nem egy friss modell, sokat nem szánnék rá.Készítettem két képet az elszállt alkatrészekről. Ebayen van az egyik fillérekért, de kínából, az özön idő. A másik van itthon is. Nagyítóval átnézve a lapot, más szemmel látható kár nincs. A töltőt bedugva a töltő fénye nem alszik el, tehát zárlat elvileg (már) nincs, viszont a lap nyilván nem ad életjelet, totál hulla.Az első képen: INA199A1DCKR SC-70-6, ez meglenne a Conradból is,
A másodikon: CD3301BRHHR QFN36 6X6~D Ezt csak Kínából találtam.Kérdésem, hogy szerintetek esetleg beszerezhető lehet a másik alkatrész is itthon? Vagy más lapról leszedve is jók lehetnek ezek? Már ha vannak pont ugyanilyenek egyéb lapokon... Vagy valaki innen javít ilyesmiket esetleg? Minden információért előre is thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- HP ZBook FireFly G11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest