- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
jolti05 #2433 üzenetére
Szerencsére az Acer ventije jól olajozható.
Még amikor csak kezdeti morgás van, szét kell szedni, alaposan kiporolni, és leműszerolajozni. Ha hetekig így használod, utána kapa van, mert felrügykösödik a portól a tengely.
Én kb fél évente takarítom, és olajozom, még mielőtt el kezdene zúgni.
-
NEMO1968
őstag
válasz
jolti05 #2437 üzenetére
Szia!
Nos,ha így áll a dolog,akkor adjatok neki 1 löketet valami szép tiszta sűrített levegővel(csak ne a benzinkúton a kerékpumpáló kompresszorral.Olvastam itt ilyet
)
Ezzel +oldottátok a hűtő tisztítást.
A ventit + vegyétek ki.
Az 1ik oldalán van 1 matrica,az alatt a matrica alatt ott a csapágyazás.(nálam így van)
Óvatosan leveszed,(félrehajlítod)a matricát.
Oda cseppentsetek valahogy pár csepp sűrűbb olajat.(én fecskendővel,tűvel csináltam)
Matrica visza.
Ha nincs még nagyon szétkopva,+szűnik a hang,és el lehet adni.
Nem szép dolog ugyan,de...... -
NEMO1968
őstag
-
Atos23
senior tag
válasz
jolti05 #2429 üzenetére
A probléma a gép tetején lévő MSI feliratra vezethető vissza.
Gyárilag rossz, alulméretezett a hűtő, amit folyamatosan cserélni vagy olajozni kell, mert a kapható leggagyibbat szerelték bele MSI-ék. Ráadásul az Albacomp, mint garis szerviz is garancia alatt csak tisztítani szereti, mintsem cserélni a már morgó ventit. Bár nem értem miért, nem kerül nekik semmibe.
Ha jól tudom, külön alkatrészt nem adnak ki a géphez cserére, csak beadni lehet az Albacomp "szerviznek" (bocsánat, hogy ilyen kiemelkedő jelzővel illetem) a gépet, és olyan 12K-15K körül kicserélik munkadíjjal.
Tiszta vicc amit az MSI leművel az Albacomppal együtt ebben az országban. Csodálkozom, hogy nem halnak el még jobban az alaplapok a szar hűtés miatt.
Tényleg, tud valaki olyan céget, aki külön is kiadja az MSI alkatrészeket? Az Expertnél van billentyűzet, töltő, akku hozzájuk, de a ventillátoros mizzériát ők sem vállalják be.
Amit tehettek, hogy helyrekupáljátok, leolajozzátok a hűtőt, felpasztázzátok a felületeket. Majd eladni 35-40K-ért, és a befolyt összegből venni plusz 10K-ért egy Acer 5310-5310-5710 gépet, aminek hangja sincs. Nálam 2,5 éve megy a gép 24/7, aludni lehet mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Szólánc.
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest