- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- OLED TV topic
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTT
aktív tag
nah jol eldumálok magamba )
a feszeket sikerült még lejebb vinni, így 16x100mhz en is 1V alatt van. én is követtem a minimum+2lépték határt, így tán stabil lesz. prime most fut, egyelőre nem jelzett hibát.
viszont van egy érdekes dolog. feljebb említettem már a FuSikhoz adott power manager nevü cuccot, ami leszabályozza 50Mhzre az FSB-t. namost azt vettem észre hogy ha nincs bekapcsolva azaz 100 az FSB akkor az NHC szerint ACPI bigyónál 49°Cnál kapcsol be a venti és 63nál kapcsol második fokozatra. de ha be van kapcsolva és 50Mhz az FSB akkor csak 63foknál kapcsol be a és 77nél kapcsol második fokozatra a venti.
vajon ez miért van? és hogy lehetne változtatni? szerintem elég lenne ha full kakaón is csak mondjuk 55-60 körül kapcsolna be a venti, mivel így alacsony feszen hamar lehűti a ventillátor. és ha csak netezgetek és 100az FSB akkor kb 50fok körül van a proci és folyton bekapcsol a venti, de csak rövid ideig, mig lenyomja 49 alá.. szal így elég idegesítő.
mi is ez az acpi tulképp? eltudná vki mesélni pls?
változtatni ha jol vettem ki csak vhogy ugy lehet ha írok hozzá vmi class filet.
thx!
Matt -
MaTT
aktív tag
3óra 50percet bírt a gép
6@0.716V
8@0.780V
10@0.860V
12@0.972V
14@1.036V
16@1.116V
feszértékekkel, minimál fényerőn, wlan bekapcsolva, hangszórók nem nagyon mentek, ventillátor egyszer sem kapcsolt be
dynamic switching volt végig
FuSi Amilo M4770g, P4 M 725 dothan, 15'' lcd,
akku: 4400mAh, 61800mWh full capacity, több mint 1 éves, wear 5%
feszugrálást a custom dynamic switching meogldaná? -
MaTT
aktív tag
Nah pár kérdésemet meg is válaszolom
fusi felező, azaz 50% FSB progijával nem akad össze az NHC.
beállítottam kisebb feszeket és egyelőre semmi gond.
viszont néha azt írja statusnál az nhc- mintha a névleges feszen menne. aztán meg kis idő után visszaugrik a beállítottra. ez miért lehet? vajon tényleg így ugrál? ha igen akkor az lehet nem biztos h jot tesz a gépnek, nem?
thx!
Matt -
MaTT
aktív tag
Haliho!
adott egy FuSi noti 1.6os P4M procival.
fusi-hoz kaptam egy power manager nevü programot amivel le lehet venni felére, 50mhz-re az fsb-t. így most pl 300Mhz-en megy a gép.
olvastam hogy NHC-lal feszt is lehet szabályozni, így gondolom 0.988Vról lejebb is lehetne venni. Oolvastam hogy 6x100mhz-en kb 0.7V-ra lehet állítani, vajon 50mhz FSBnél mehetne még lejebb? konkrétan mennyi percet lehet feszállítgatással max. nyerni? tudom sokmindentől függ, de ha csak 10perc akkor nem biztos h elkezdek szórakozni )
vajon a két program összegerjedne? nem probálta valaki?
a gép így is elég csendes evvel a ''felezővel'' csak gondoltam mégjobb is lehet a helyzet
előre is thx!
Matt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest