Új hozzászólás Aktív témák

• MaTT

aktív tag

nah jol eldumálok magamba )

a feszeket sikerült még lejebb vinni, így 16x100mhz en is 1V alatt van. én is követtem a minimum+2lépték határt, így tán stabil lesz. prime most fut, egyelőre nem jelzett hibát.

viszont van egy érdekes dolog. feljebb említettem már a FuSikhoz adott power manager nevü cuccot, ami leszabályozza 50Mhzre az FSB-t. namost azt vettem észre hogy ha nincs bekapcsolva azaz 100 az FSB akkor az NHC szerint ACPI bigyónál 49°Cnál kapcsol be a venti és 63nál kapcsol második fokozatra. de ha be van kapcsolva és 50Mhz az FSB akkor csak 63foknál kapcsol be a és 77nél kapcsol második fokozatra a venti.

vajon ez miért van? és hogy lehetne változtatni? szerintem elég lenne ha full kakaón is csak mondjuk 55-60 körül kapcsolna be a venti, mivel így alacsony feszen hamar lehűti a ventillátor. és ha csak netezgetek és 100az FSB akkor kb 50fok körül van a proci és folyton bekapcsol a venti, de csak rövid ideig, mig lenyomja 49 alá.. szal így elég idegesítő.

mi is ez az acpi tulképp? eltudná vki mesélni pls? :B
    változtatni ha jol vettem ki csak vhogy ugy lehet ha írok hozzá vmi class filet.

thx!
    Matt

Új hozzászólás Aktív témák