Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Milyen egeret válasszak?
- SONY LCD és LED TV-k
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Az lett aztán a történet vége, hogy azon sebtiben rendeltem netről egy Samsung Pro Endurance 128Gb-os kártyát. Ezt a szériát leginkább biztonsági kamerákhoz ajánlják, mert nem döglik meg egy-két év alatt. A Samsung is valami 5 év kiterjesztett garanciát ad rá, de még ennek annyira nem jártam utána.
Mivel a kártya gyári fájlrendszere exFAT, amit nem lát a 3DS, így első körben le kellett formáznom. VOLNA. Ferinek volt ugyanis egy olyan naiv elképzelése, hogy előkapja a fiókból a régi laptopját (az egyetlen eszközét, ami kezel SD-kártyát), beteszi szépen a foglalatba, elindít valamilyen random formázóprogramot, FAT32 kiválaszt és kattintás, voila. Na ebből persze, hogy szinte semmi nem jött össze. A laptop ott volt a helyén, az pipa, de ahogy bedugtam a kártyát, meg sem nyikkant. Aztán látom, hogy nem is látja magát a kártyaolvasót. Jó múltkor felraktam egy Win10-et rá a tőzsdekliens miatt, de egy huszáros vágással inkább újratelepítettem rá a régi Win7-et, régen ugyanis tutira jó volt. Gép újratelepít, kártya bedug, de nézem, hogy miért nem megy egy csomó minden. Nem talál vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, a Lan kábelt sem érzékeli, néma az ujjlenyomatolvasó stb. Eszközkezelő megnyit, minden felkiáltójeles, valószínű kuka lett valamelyik busz-vezérlő (és minden más, ami rá van fűzve). Nagyon fellelkesültem, hogy nemcsak a kártyám fosott be, de a régi üzleti noteszem is, élt 12 évet
De legalább az új kártyát azt már látta a gép, az olvasó speciel működött. Hamar konstatáltam, hogy a gyári windows-os formázó nem tud rá FAT32-őt tenni, pedig úgy emlékeztem, ezzel csináltam a régi kártyámon is. Mivel hálózatot nem tudtam elérni, pendrive-on hurcolgattam át az asztali PC-n letöltött partíciókezelő programokat, két komolyabbal is megpróbálkoztam. Érdekes módon egyik formázás után sem látta még mindig a 3DS a kártyát. Ekkor beletúrtam kicsit a gugliba és fórumokon ajánlottak kifejezetten FAT32-es formázóprogramokat. Letöltöttem egyből azt, amit az első emberke ajánlott és csodák csodája, néhány másodperc alatt meg tudta oldani, amit a nagyok nem (egy 80kb körüli kis progiról van szó). Kiteszem ide is, ez tuti fix, hogy működik:
A szűz formázása a kártyának 977510 blokkos kapacitás, ez 977510x0,125 =122189MB =119,32GB.
Azért kell ekkora, mert minden letöltött játék, meg amit még be szeretnék húzni, az túllógna egy 64GB-os kártyán. Azt meg nem akarom, hogy nem töltök le mindent, mert ki tudja utána mi lesz. Elméletileg a kártyán lévő adatok szabadon másolhatóak, tehát ha archiválod mondjuk számítógépre, akkor egy másik kártyára visszamásolva is ugyanúgy fog vele a 3DS működni (amíg maga a 3DS működik). 70-80 játékot újratölteni sem volt egyszerű, lényegében délelőttől késő estig tartott mindent újra lehúzni. Persze olyan opció véletlenül sincs, hogy mindent letölt, hanem nintendós módra egyesével kellett mindent újra lehúzni. Voltak olyan tételek is a listán, ahol egy üres ablakban csak nagy 'N/A' volt, jelezve hogy már nem létezik az egykor letörölt tartalom. Így igazából én sem tudom, mit nem tudtam újra lerántani a shop-ból.
Összesen 65,7GB szabad hely maradt a mutatványt követően, de le akarok még rántani bő tíz játékot a hónap végéig. Megkíséreltem korábban lementeni a régi kártyám adatait, de olvasáskor hibát jelzett a meghajtó és tetű lassú is volt az egész, úgyhogy a játékmentéseket beáldoztam inkább az újjászületés oltárán. Próbaképp beletettem a régi kártyát a Switch-be, az jobban tolerálta mint a 3DS. A 3DS csak két-három bootolás után olvasta be a kártyát és akkor is keserves lassan. A Switch bootolását érzékelhetően nem lassítja, viszont a két játékot amit a belső tárhelyéről átmozgattam rá (olyan 15GB), valami 45 percig mozgatta. Úgyhogy ennyit az SD-kártyás kalandjaimról, remélhetőleg nem kell már többet ezzel hülyéskednem. Bár még mindig jobb hogy most purcant ki, amíg még támogatott az eshop, mert legkevésbé sem bízom már a nintendó húzásaiban, hogy meddig marad minden hozzáférhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest