Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztrofotózás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
titán
válasz
Döglött Róka #14048 üzenetére
Én ezt nem tudtam, hogy elengedték, de közben meg nekem laikusnak úgy tűnik, hogy durván centralizáltak a fejlesztési folyamatok és iszonyat mikromenedzselés zajlik, amivel a kreativitást le lehet nyomni. És én úgy érzem, hogy hiányzik némi kreatív szabadság. De majd meglátjuk a vadiúj IP-ket.
-
Döglött Róka
veterán
Szerintem ebben bőven benne van az, hogy az MS elengedte a crunch-ot, mint fejlesztési metódust.Ha megnézed az összes nagy quality release ordas mennyiségű túlórába került. Ezért röhögtem amikor anno a naughty dog kapott rendezésre díjat, amikor közismerten széthajtják a fejlesztőket.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #14045 üzenetére
Meg is értem, az egy elég dandy konzol volt, a Live, a Kinect, az elpusztíthatatlan kontroller, minden klappolt. Macska leverte pár éve a Fatet, azóta gondolkozom, hogy kéne egy használt.
Mondjuk ha most valaki fegyvert fogna a fejemhez és megkérne, hogy mondjak kedvenc konzolt, akkor nehéz lenne a 360 és Wii közül választani. -
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #14040 üzenetére
Lehet csak en nem vagyok naprakesz, de abszolut ugy erzem, hogy a potencialjuk nagyon nagy resze megy a levesbe. Es most termeszetesen nem az uj felvasarlasokrol beszelek, azok meg evek, mire kiderul, mi van.
Arrol beszelek, hogy ket generacioval ezelott azert volt ott egy olyan felhozatal, hogy Halo, Forza, Gears of War. Ez a harom onmagaban eleg volt hozza, hogy a fel vilag elcsoppenjen. Hol vannak a hasonlo sulyu cimek? Nem igaz, hogy lehetetlen, mert azert csak le tudtak rakni egy Hi-Fi rush-t, meg csak ki tudtak pofozni a Halo-t is... Ami amugy a tokeletes peldaja annak, amirol beszeltem, hogy mindig labon lovik magukat. Az egesz vilag az xboxon rohogott, mikor nagy buszken bemutattak. Aztan az, hogy azota kijavitottak? Hat, brand perception szempontbol pont baszhatjak, a hype azota ment a levesbe. Es a hype fontos, mert kozep-hosszutavon az adja a brand momentumot.Szerintem nem lenne ez olyan nehez, plane MS szintu eroforrasokkal. Nem kene olyan nagyon sok. 2-3 huzocim, aminel oda van figyelve a minosegre rendesen, mar a megjelenes napjan, illetve figyelni ra, hogy ugy igazan jatszhatatlan tre foshalom azert ne essen mar ki a kezuk kozul, mert csak onmagukat alazzak a foldig. Erre kiadnak egy redfall-t. Ilyen potenciallal. En ezzel nem tudok mit kezdeni agyilag, egyszeruen nem ertem, nem tudom felfogni az egeszet.
-
l.skywalker
titán
válasz
Bad Pritt #14042 üzenetére
Igen, ez szerintem is így van. Még lemaradással is sokkal inkább "kedves" számomra a 360-unk, mint a többi Xbox konzol amit azóta megvettünk. Mindig mondom a feleségemnek, hogy nem érdekel mi fog tönkremenni a házban, de ha a 360 meghal, lehet, hogy vele halok én is
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Döglött Róka #14040 üzenetére
És ha belegondolsz, nincs is értelme 20 órás játékkal szórakozni nekik, mert akkor csak egy hónapra fizetsz elő.
Ennek amúgy pont az idei év fog ellentmondani a Hellblade, Avowed, Indiana Jones trióval.
Narratív TPS-re ott a Sony, ez az egy, ami hiányzik a kínálatból MS-nél amúgy minden van, single player nincs.
Én ezt becsülöm bennük amúgy legjobban, ha már mást nem is.
Minden zsánerben igyekeznek alkotni valamit és behúzni különböző érdeklődésű játékosokat, ráadásul ha valaki mindenevő, mint én, annak a Game Pass maga a Kánaán.
-
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14041 üzenetére
Detto
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #14029 üzenetére
A jelenlegi felhozatalból számomra sincs olyan játék, amire azt mondanám, na ez az Xbox és itt csatlakoznék a #14038-ra, hogy számomra nem a warez miatt szép emlék a 360 korszak, hanem mert volt legalább féltucat franchise, amit azzal a konzollal azonosítottam és rengeteg szép emlékem van velük kapcsolatban. Van ennek egy pszichológiája, a Game Pass meg PS Plus miatt most több játékot próbálok ki én is, viszont kevesebb marad meg belőlük maradandóan.
-
Döglött Róka
veterán
Én nem érzem úgy, bár valszeg azért mert olyanokat ad ki amiket én amúgyis szeretek. A release quality jobban bosszant, tekintve hogy olyan sokat spórolnak már a tesztelésen (nem csak a játékoknál, mindennél), hogy vérlázító.
Narratív TPS-re ott a Sony, ez az egy, ami hiányzik a kínálatból MS-nél amúgy minden van, single player nincs. És ha belegondolsz, nincs is értelme 20 órás játékkal szórakozni nekik, mert akkor csak egy hónapra fizetsz elő. -
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14038 üzenetére
Passz. Nekem olyan nem volt, ellenben rengeteg játék....juhuu egyik honapban erre, másik honapban arra vettünk játékot...imadtam akkor játékos lenni
-
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14035 üzenetére
Szerkesztésemben,, hogy mit akarok: Versenyt, ami a 360/Ps3 érában volt
Bocsesz csak kozben ugyfel ordit a telefonba -
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #14028 üzenetére
Úgy értem, magukkal a játékokkal, amiket kiad.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
zozika84 #14031 üzenetére
Közel sem olyan könnyű a Sony beágyazottsága ellen küzdeni. 2013ban amikor az MS újítani akart a koncepción és a kiadóknak kedvezni a Sony szimplán széttrollkodta az egész rajtot. Arról nem beszélve, hogy Don Mattick úgy lépett le a kinect fiaskó után hogy valójában semmit nem csinált.
Van egy nagyon jó podcast sorozat. Business Wars with David Brown (wondery.com)
Spotify-on fent van, tök jó hangoskönyv formátuma van és pontosan követi az eseményeket."Nem kell, de azert ennél előrébb kellene tartania eladásokban." - milyen eladásokban? Spencer óta nem fókusz a HW eladás, hanem a szolgáltatás maga.
-
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14032 üzenetére
Nem kell, de azert ennél előrébb kellene tartania eladásokban.
Szerintem most eléggé le vannak maradva.
Nincs is akkora verseny a játékosokért, mint a 7. Generacioban volt. -
l.skywalker
titán
válasz
zozika84 #14031 üzenetére
Miért kéne piacvezetőnek lennie? Rengeteg olyan piac van, ahol több szereplő van versenyben és mindig van egy amelyik uralja, de a többi is vígan elvan, nem kell bezárnia. Lásd ott a mobiltelefon, autó vagy akármelyik másik piac. Ez nem egy BR játék, hogy a végén csak egy maradhat. Sőt, az lenne az igazán nagy gond, ha csak egy szereplő maradna a piacon.
-
zozika84
őstag
válasz
Ha nem lőné lábon magát, akkor már rég piacvezetőnek kellene lennie konzol fronton
A világ összes pénze náluk van rengeteg studió társaságában -
l.skywalker
titán
válasz
Szerintem itt ketté kell tudni választani azt, hogy pusztán nyereséges-e vagy nyereséges és kedvelt, ismert, elismert stb. Ez nekem a Fortnite. Elismerem, hogy sikeres, sokak által kedvelt cím és még bevételt is termel, de számomra akkor is egy rossz koncepció, rossz irány maga a játék és a stílus amit (nem ő) teremtett.
-
l.skywalker
titán
válasz
Bad Pritt #14027 üzenetére
Igen igen, ott összevontam a dolgoakt a Scalebounddal. Ami tudom mára már egy nagyon jól kikerekített sztori, de összességében nem az egyetlen ilyen az Xbox történetében.
Bungie esetében persze vicces, hogy ők utána voltak az Activisonnál is, majd most a Sony-nál, de a Halo alapjait, ami évekig meghatározta az Xbox nevet, mégis ők tették le. Én későn léptem be ebbe a világba, 2015 után és akkor már a Halo mint fogalom már nem ugyanaz volt, mint mondjuk ha nézek egy Big Bang Theory részt és ott mondják, hogy heti Halo est van.
Én a Sea of Thievest és a Minecraft Dungeon-t szeretem, az előbbit kifejezetten sikeres játéknak tartom, de nem érzek olyan címeket, amik számomra az Xbox-ot határozzák meg, valószínűleg azért, mert nem vagyok egy nagy autós játékkal játszó játékos, így a Forza nekem csak egy a sok közül, ami nem a Need for Speed Underground 3 -
Döglött Róka
veterán
Folyamatosan lábon lövi magát? Nézd már meg a pénzügyi eredményeit
@l.skywalker: Amelyik teljesít, az meg van becsülve és nem darálják be. Obsidian, Rare, 343 (igen, ők is, bár kellett az átszervezés) mind hozza azt amit kell, pedig az utóbbi kettő rettenet szarul indult a GaaS cuccukkal.
@Bad Pritt: Bungie-ért nem kár. Oké hogy megalapozták a konzol FPS-t, de a 343 csinált ténylegesen játszható Halo multit. -
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #14025 üzenetére
PlatinumGamest nem vásárolták fel. Vagy a Scaleboundra gondolsz csak, hogy nem lyukadt ki sehova?
Az amúgy nagy törés lehetett a kiadónak, mikor elvesztették a Bungie-t meg az Epicet, hiába nem volt belsős egyik sem és fel kellett húzni egy-egy B-csapatot utánuk, hogy tovább működjön a pénznyomda. Ráadásul aztán pont abban a live service modellben lettek nagyágyúk mindketten, ami az Xboxnak is kell. -
Szabi®
addikt
válasz
Big_Boss #14017 üzenetére
Mert az Uncharted miatt nem vették a ps-t ? A Zelda miatt nem veszik a nintendot ? Vesznek mindent az emberek, csak az arányok mások.
jelenleg az xbox nem képes nagy tömegeket megmozdítani, nem vonzó, nem kapja fel rá senki a fejét. hiába a gp, hiába az olcsóbb konzol árusítás, ez kevés piacnak. és a piac igazol vissza. Sokan márkahhűek a Sonyhoz, de ne felejtsük el, hogy az xbox 360-ból azért elment 80 millió. És ott még sokkal erősebb címei voltak a boxnak. -
l.skywalker
titán
Szerintem az Xbox-nál ha valóban fel lehet róni hibát, ami már nagyon-nagyon régóta kíséri őket az a stúdiók megbecsülése talán. Nem vagyok végletekig jártas a témában és nyilván sok ellenpélda is van erre a kijelentésre, de kezdve a Bungie-val a PlatinumGames-en át a LionHead-ig sok olyan felvásárlás volt, ami végül mondhatni hosszú távon a semmibe lyukadt ki. És még ha azt is mondjuk, hogy ezek régen történtek, engem aggaszt az, hogy pl. csak a Perfekt Dark esetében is már olvasni arról, hogy gondok vannak a fejlesztés folyamán. De volt ugyanerre példa a már megjelenteknél is. Nyilván sokban tévedek vagy leszűkítem csak az Xbox-ra, holott elképzelhető, hogy ez iparági probléma, de örülnék olyan alkotásoknak, amiket egyöntetűen jól fogad a gamer világ.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #14018 üzenetére
Amugy ez a MS-xbox folyamatosan labon lovi magat dolog nekem olyan, hogy egyszeruen nem ertem.
Marmint, a turelem, a penz, a kreativ szabadsag a studioknal, meg a tehetseg is konkretan adott. Aztan valahogy megis folyamatosan dol a szar. Eskuszom nem ertem, ilyen eroforrasokkal meg elszantsaggal meg penzzel mindennel felvertezve mostanra fel kellett volna mossak a padlot a SONY-val (aki amugy raadasul ujabban szinten mindent megtesz erte, hogy konnyu dolga legyen a konkurencianak), erre az se biztos, hogy lesz a boxnak kovetkezo generacioja. Nagyon kivancsi lennek, mi megy ott, mi lehet a hiba, mi az, amit bo egy evtizede keptelenek megoldani. -
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14016 üzenetére
Akkor remeljuk a legjobbakat...lehet, hogy csak egy erősebb Series X lesz bejelentve
-
Bad Pritt
félisten
Next-gen Xbox is on track for 2026; features two SKUs including a Switch-like handheld, it's claimed
Erre eredetileg rá se kattintottam volna, de az elmúlt nap után minden is elfér.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #14018 üzenetére
Nyertel. Erre ennel a gifnel jobb valasz nincs.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #14012 üzenetére
Kevés dolog létezik ezen a világon, amiért kevésbé tudok rajongani, mint a jelenlegi három konzolgyártó bármelyike.
Talán a curling, bár az It Takes Two-ban vicces volt a minijáték belőle.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Szabi® #14014 üzenetére
@zozika84: "Valoszinuleg nem fog de na, azért a Micro tud meredek lépéseket tenni, mert nem mindig követi a logikus döntések ösvényét" - Az MS mindig logikus és középtávon reális döntéseket hoz. Tette ezt anno az xp tablet beszántásával, a zune-al, a mobildivízióval. Erőből bármibe belevághatnak. Az hogy te nem látod át, nem azt jelenti, hogy nincs értelme a döntésnek
Mindig volt és lesz pénze egy piacon kipróbálni magát, ha meg nem megy, otthagyja.
-
válasz
Szabi® #14014 üzenetére
Én azért vettem PS5-öt, mert anno PS1 volt az első konzolom (ha a sárga kazis piacos nintendot nem számoljuk), szóval "márkahűség". Meg mert a környezetemben a legtöbb embernek PS van.
A Series S-t meg pont a Forza miatt vettem. Ezzel azt támasztom alá, hogy Xbox-ot az ex-ek miatt veszik az emberek.
Remélem érted mi a probléma ezzel a logikával. Bad Pritt kolléga linkelte neked, hogy a PS userek hány %-a játszik csak CoD-dal. -
zozika84
őstag
válasz
l.skywalker #14010 üzenetére
Valoszinuleg nem fog de na, azért a Micro tud meredek lépéseket tenni, mert nem mindig követi a logikus döntések ösvényét
-
Szabi®
addikt
Felőlem, tökre le@@@om. Baromi nagy ostobaságot írt Bad Pritt az exekkel kapcsolatban, még így is, hogy a box a one éra óta elkezdett földbeállni. Annyira nem számítanak az exek hogy a microsoft úgy vásárolta a stúdiókat pár éve, mint egy részeg matróz, de ugye tudjuk az ex nem számít. Kellene azért ezeken a fórumokon a személyes rajongásunk mellett is látni az összefüggéseket. Hogy mi mikor kezdődött, és mi lett belőle. . . .
Nyugi nem írok már ide, itt az észérvek úgy vannak kisiklatva, hogy totál hülyének nézitek a másikat.
-
zozika84
őstag
Remélem azért a Micro nem vonul ki a hardware piacról, mert a Sanyinak már így is csak remaker/remaster kiadásokra futja.
Ha eltűntek a zöldek akkor még ennyi se lesz? -
homerhamm
addikt
válasz
l.skywalker #14005 üzenetére
Azta, micsoda oldalak vannak.
-
l.skywalker
titán
Lesz majd olyan számláló, hogy megszűnt-e már az Xbox mint a Fradi stadionnál, mikor valami fotelmérnök benyögte, hogy bele fog szakadni a metróalagútba?
Beszakadt-e már a Fradi Stadion a metróba? (magyarfutball.hu) -
opr
nagyúr
válasz
Szabi® #14000 üzenetére
Abszolút nem azon az egy darab kifejezésen múlt, hanem a teljes threaden, csak mostanra lett belőle elég.
Vitában cáfolni valamit úgy szoktunk, hogy alátámasztjuk adatokkal. Ezt finoman szólva nem tetted meg. Az, hogy egyre agresszívabban mondogatod ugyan azt a személyes véleményedet, az nem vita, hanem hiszi. PS5 topikban ezért nem szól senki, itt de, itt elvárt legalább egy minimális szintű vitakultúra, erről szól ez a külön topik. Konkrétan azért lett létrehozva, hogy lehessen normálisan beszélni ezekről a dolgokról, ez a színvonal, amit itt fentebb is produkálsz meg maradjon ott a ps5 meg az xbox topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Robot fűnyírók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest