Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• divot

veterán

válasz doktor úr #14 üzenetére

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A táncnál valóban előfordul ez - ilyen volt Széken is, ahol szintén magyarországi néptáncosok tanították vissza a ritka tempót, mert azt valamiért szép lassan elhagyták a táncrendből a helyiek, de Kalotaszegen nincs porbléma, mert mind a zenészek, mind a táncosok terén van utánpótlás. A Kolozsvár melletti Mérán például egész szépen tartják a hagyományokat.

Amit pedig a lakodalomról írsz, annak - már meg ne haragudj -, de se füle, se farka. Nem ilyen hülye vőfélytalálkozókra kell járni, hanem igazi paraszt- vagy roma lagziba. Ezt megteheted idehaza is, de én például 1997-ben épp a már említett Széken voltam egy hetes lagziban, ami aztán szigorúan a hagyományok szerint zajlott, ezért is tartott a buli hét napig. (Amiből a tényleges mulatság ugye három nap péntektől-vasárnapig, de előtte a készülődés, sátorépítés, favágás, miegymás, meg utána az utóbuli meg a sátorbontás miatti örömködés szépen kihozza a teljes hetet. Bele is betegedtem rendesen. :DDD)

Új hozzászólás Aktív témák