- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigCapybara
újonc
BIOS reset és elem kivétel sem segített a vevőmnek. Ez számomra egyre hihetetlenebb. 2 féle tápegységgel is megpróbálta, gyakorlatilag minden komponens ki van zárva szerinte...
-
BigCapybara
újonc
Köszönöm szépen a válaszod! Mindenképp megpróbáljuk. Másik érdekes dolog, hogy az Intel oldalán az van, hogy a proci csak 2400MHz-ig támogat RAM-okat, de a vevőm már használta a 3200MHz-s RAM-mal, ezért gondoltam, hogy lehet a proci-RAM páros a ludas. Ha véletlen a bios reset nem jönne be, akkor létezhet még bármilyen megoldási opció? Illetve nem tudom, hogy a vevőm VGA-val vagy nélküle próbálkozik, melyikkel érdemesebb?
-
BigCapybara
újonc
Köszi! Megpróbáljuk. Esetleg el tudod nekem árulni, hogy ilyen esetben miért kellene a BIOS-t resetelni? Ez lényegében olyan mintha csak egy proci-RAM párost cserélnénk a lapban, nem? Csináltam már egy pár ilyet, sosem volt szükség Bios resetre, ezért is lep meg a dolog.
-
BigCapybara
újonc
Üdv!
Az imént történt a következő szituáció: Volt nekem egy csodálatosan működő Asus Z170 Pro Gaming/Aura alaplapom, amelyet egy I7-7700K-s processzorral és 2x8 GB DDR4 2400MHz-s RAM-okkal hajtottam.
3 napja még használtam, tegnap eladtam a lapot, ma reggel oda is ért a vevőhöz. Csakhát nála a lap nem indul el… Állítása szerint bekapcsolás után a ventik kicsit felpörögnek, majd le is állnak. A következő konfigurációval próbálja:
I5-7600K
4x4 GB DDR4 3200MHz (HX432C16FB3K4/16)
Tápegységről infóm nincs.Állítása szerint már minden létező kombinációt kipróbált, tehát volt indítva 1 RAM-mal, másik RAM-mal, procival, minden amit csak lehet. A fent említett proci-RAM párosa eddig tökéletesen működtek egy Maximus VIII Hero lapban. Lehetséges, hogy a lap-proci kombó nem kezeli jelen helyzetben a 3200MHz-t?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zsombor -
BigCapybara
újonc
Üdv!
Olyan jelenség létezhet, hogy egy (rossz, hibás, zárlatos, tehát sz@r) alaplap működés közben zárlatossá tesz egy videókártyát, majd a zárlatos kártya pedig egy teszt alaplapba behelyezve zárlatossá teszi a lapot is? Mindezek után a teszt alaplapba egy másik kárytát behelyezve az is zárlatos lesz? Ez tényleg így terjedne? Semmi fizikai tünetet nem tapasztaltam, csupán annyit, hogy elindul, ventillátorok felpörögnek, majd leáll és ezt így folytatja.
Várom a válaszaitokat! Ha nem volt elég egyértelmű, írjatok!
Tisztelettel,
Zsombor -
BigCapybara
újonc
Kinyírta a gépemet a Furmark teszt?
Üdv!
Egy igen érdekes problémával fordulnék hozzátok. Nemrégiben vásároltam egy HP GT 730 2GB GDDR3 videókártyát. Tudom, megkaptam sokszor, nem játékra való… GT 710-ről azért nekem igen pofás kis váltás volt, főleg, mivel a GTA 5-öt HD felbontásban high textura mellett szuperül vitte 40FPS-sel. Egy idő után viszont váltani akartam, tehát el akartam adni a kártyát. A leendő vevő kért egy Furmark tesztet, amit picit furcsálltam, hogy ilyen teljesítményű kártyát minek megtornáztatni, dehát a GT 710-est is meghajtottam már vele, ott az égvilágon semmi probléma nem történt. Na, hát itt történt. Első nekifutásra egy fekete képernyő fogadott. Ezt a feladatkezelőbe belépve és a tesztet kiiktatva gyorsan orvosolni is tudtam. Majd egy nagy levegővétel után félve rákattintottam megint a START gombra. A gépem egyből beadta a derekát, leállt. Majd újraindult. Majd megint leállt. És így tovább. A BIOS csippanásáig nem jut el a gép. A teszt természetesen a legalacsonyabb beállításokkal futott, tehát 720P-n, FXAA=0, MSAA=0.
Amiket próbáltam:
-alaplapi elem kivétele
-tápegység kipróbálása másik alaplapban (szörnyülködve néztem, hogy ugyanazt a problémát produkálja, tehát elindul, majd leáll, akkor is, miután a vélhetően problémás tápegységgel és kártyával kipróbáltam azt az alaplapot és másik kártyára, illetve tápra cseréltem) Magyarul volt egy cserealaplapom, kipróbáltam vele mind a hibásnak vélt kártyát (GT 730), mind a tápegységet, ugyanúgy fennállt a probléma. Majd miután a cserealaplapot a többi alkatrésztől teljesen független (tehát nem a GT 730 és nem az eddig használt táp) videókártyával és tápegységgel is kipróbáltam, akkor is fennállt a hiba.A hibás gépem specifikációi:
Alaplap: Asus B85M-G
Proci: 15-4570S
RAM: 4x4GB HyperX Fury DDR3 1333MHz
Videókártya: HP GT 730 2GB GDDR3
HDD: 2X1 GB TOSHIBA 7200RPM
Tápegység: Chieftec GPS-700AB (700W)Csere hardverek:
Alaplap: Intel DH55PJ 1156 lap
Proci: I3-540
RAM: SAMSUNG 1x2GB DDR3 1333MHz
Tápegység: Lenovo 240WLétezhet, hogy a tápegység vagy a kártya által hibás lett a csere alaplapom is?
Valaki tapasztalt már hasonlót? Remélem érthetően meg tudtam fogalmazni a problémát. Ha nem, írjatok!
Minden tippet, tanácsot szívesen várok!Köszönettel,
Zsombor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Lenovo P520 XEON W-2133 32GB RAM 1TB SSD
- NEM TALÁLOD A GÉPET AMIT KERESEL? Gépépítés/fejlesztés, alkatrészek, javítás! BESZÁMÍTÁS VAN!!
- Dell PowerEdge R420 1U Intel Xeon E5 2420v2 12C/24T 16 GB + 1TB HDD szerver konfig
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest