- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- TCL LCD és LED TV-k
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
megpróbálok összegezni:
kicserélted a VGA-t és azóta beindulási problémáid vannak.
A tápod márkás és elég erős.
A hiba gyakorlatilag csak a gép elkindulásánál jelentkezik, utána megy rendesen.
az ellenőrzési lista - szerintem:
1, táp kora - lehet, h megörgedett, ezügyben keresd meg a ''Valami baja van a tápomnak?'' topicot
2, táp előtti szerelvények - elosztó, biztosíték
3, VGA-táp csatlakozás, VGA illesztés és tsa
4, VGA mint olyan - mivel ezt az alkatrészt cserélted, amíg ki nem zárod másik gépben igenis gondolni kell rá.
5, Alaplap vs VGA - kompatibilitás ellenőrzés a gyártók honlapján.
szóval, ezekkel h állsz? -
rlazol
veterán
vedd vissza a húzást, lehet, h az új vga-ddal együtt az már nem stabil, ráadásul az ibrutál növeli a fogyasztást.
420W Tt - ez milyen tápot takar? Ha minőségi, akkor szvsz elégnek kell lennie, de ezügyben kérdezz be a megfelelő tápos topicba is.
A VGA-d más gépben jól viselkedik?
anachr0n : edj meg vmi infót a gépről, különben nem lehet 5letelni.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
nekem is ilyen lapom van, hasonló problémámra a következő megoldást mondták a szervízben: a64-es lapoknál, főleg ASUSban gyakran előfordul, h (a leírással ellentétben) hátulról kell felölteni a memóriamodulokat: vagyis először a 4-est, aztán (ha Dual) a 2-est. Egy próbát szvsz megér.
-
rlazol
veterán
nagyon hasonló problémám volt nekem is, hasonló kékhalállal (rendszertelen újraindulás,amiből nem tudott felállni a gép csak 10 perc áramtalanság után) és RAMhibának bizonyult. futass egy memtestet.[link]
szerk. és írjál légyszíves egy full konfigot, márcsak h lássuk a táp elég-e.
[Szerkesztve] -
-
rlazol
veterán
válasz
Pho3bus #2911 üzenetére
akkor leírom ide is, ez jobb topic erre...
nem kell égett szag meg füst ahhoz h a proci ne menjen, de szvsz összszerelési gondod van.
Hűtés elég neki? Be van dugva? Paszta?
AMD konfognál a leírással ellentétes ugyan, de tény h gyakran a memóriaslotokat hátulról kell feltölteni. Először berakod a 4-esbe - boot. Aztán a 3-asba (Dual esetén a 2-esbe) - újra boot. Próbáld meg, ha csak az 1-es - 2-es slotokoban van memória simán lehet h nem indul.
Érdemes átnézni az egyéb bekötőkábelet is - HDDvisszajelző, reset stb, ha ezek rossz helyen vannak, akkor nem fog indulni.
Szerintem húzz le a lapról mindent. Maradjon egy RAM (4-es slotban) a proci (felpasztázva, hűtővel) a VGA (kitisztított leporolt csatival) és a bekapcsológomb. Így nézd meg, mizujs. A ramokat a másik gépen csak megnézted vagy memtest is lement? -
rlazol
veterán
szerintem is először a táphibát kéne kicsukni, mert az volt mozgatva.
táp más gépben működik most is?
más táppal a gép működik?
figy, fogj egy sima ventit, kösd rá a tápra és úgy indítsd el a tápot! úgy megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Medence topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xbox Series X|S
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 7700X RX 7800 XT 16GB 32GB DDR5 1TB NVME
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest