- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
QwErTy42
addikt
válasz
Cyberboy42 #37387 üzenetére
Sajnos nincsen elérhető másik monitor. A próbát meg nehezíti, hogy full random jön elő az esetek 10-20 százalékában. Van hogy napokig minden fasza utána meg ezt produkálja.
A monitor tényleg nem mai darab (2010). Néha (hetente egyszer talán) random elsötétül pár másodpercre majd visszajön a kép.
Most attól tartok, hogy nem csak gépet de monitort is kéne cserélnem... -
QwErTy42
addikt
válasz
MrDerekas #37327 üzenetére
Sziasztok,
Ma lefutattam a Windows memória tesztjét. Gond nélkül lefutott, nem írt ki hibát.
Hard Disk Sentinellel megnéztem az SSD-t (és a merevlemezt is) mind a kettő 100 %-os.
Megnéztem az alaplap manualt és csináltam aszerint egy Clear CMOS nevű történetet is elem kivétellel.Mostanában nem találkoztam amúgy a korábban leírt hibával.
Viszont egy ideje van ez a kevésbé problémás de bosszantó hiba:
Hasonlóan szokott kb. minden második windows animáció is lefutni, amikor betölt a rendszer, hogy csak a kép bal felső részét látom. Ez a jelenség általában eltűnik, mire a password-ös oldalra dob, de van hogy megmarad. Elmúlik, ha átállítom a kép orientációját.Van ötletetek?
Úgy érzem, hogy a lehetőségeim és a "szakértelmem" elfogytak, ezért az a rész továbbra is érdekelne, hogy hol tudom megnézetni a gépemet.
Köszi szépen!
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
A hibajelenséggel, ami egy napja jelentkezik időről időre nem találkoztam személyesen, csak asszony elbeszéléseire hivatkozhatok.
Szól a netzene/jútúbzene vagy csak be van kapcsolva majd elsötétül a kijelző és csak ilyen fehér? zajt hallat a PC. A kép elkezd csíkozni (mint a filmekben o.O?).
Amikor újraindította párom a reset gombbal, akkor a BIOS-ig sem jut el a képernyő.
Felpörög a venti->gondolkodik->újraindul->majd a ciklus megismétlődik. Csak azzal lehet megszakítani, ha áramtalanítja a tápnál.
Kis idő elteltével újra be lehet kapcsolni a gépet és használni egy ideig.Konfig: i5 4440, G-Skill 2x8 GB, Asrock B85 Pro4,WD Green 500GB, Intel 520 120 GB, Bitfenix Shinobi, XFX Pro 450, Noctua NF-S12B, Dell U2410
Másik kérdés: Tudtuk BP-n fórumról ismert, megbízható tagot, aki ért hozzá és letesztelné?
Nagyon szépen köszi!
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
Az adatlapomon látható konfig minden kb 20. vagy 30. bekapcsolásnál a bios rész befagy és nem reagál semmire. Ilyenkor csak újraindítással tudom folytatni.
Szerintetek mi lehet a gond?
Lehet rosszabb? Érdemes vele foglalkozni? -
QwErTy42
addikt
válasz
Vakegérke #26492 üzenetére
Nem szívesen rakom vissza egy gyakorlatilag új gépbe a 6-7 éves kártyát. Félek, hogy magával ránt pár másik alkatrészt is, ha komolyabb a hibája. Képet sem adott, így félő, hogy nem csak a ventije adta be a kulcsot.
Ha valóban a ventije rossz, akkor úgyis kuka, mert amennyiért javítanák, annyiért veszek valami korrekt használt Quadro-t a Hardverapróról. -
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A problémára szerintem rájöttem, ezért tudom most ezeket a sorokat a saját gépemről írni viszont szeretném kikérni a Ti véleményeteket is.
Adott az alábbi konfig:
i5 4440, kingston 1x4 GB, Asrock B85 Pro4,WD Green 500GB, Intel 520 120 GB, Quadro FX 1800, Bitfenix Shinobi, XFX Pro 450, Noctua NF-S12B, Dell U2410 (csak a Noctua venit forog leszabályozva 600 rpm-en, a gyári hűtő ventiket kikötöttem).Esetleírás:
Délutáni szunya után kattintanék kettőt, hogy a hibernált gépem magához térjen de a sötét képernyő csak nem akar eltűnni, mindemellett viszont éktelen lárma hallatszik a videokártya és vagy a procihűtő felől.
Hiába kapcsoltam ki, áramtalanítottam, majd indítottam többször is újra a gépet a helyzet nem változott.
Sejtésem a videokártyára irányult.
Fogtam egy DVI-D kábelt és rádugtam a monitorra az alaplapi Intel HD.... kártyát.
Elindult és dobott egy olyan hibaüzenetet hogy komoly probléma lépett fel a hibernálás kapcsán és a hyber.sys (vagy valami hasonló) fájl sérült.
Utána újra magához tért a rendszer de a zaj még mindig megvolt.
Megnéztem AIDA-val hogy mennyin pörög a proci gyári hűtője de az normális 1200 rpm-en volt.Kivettem a kártyát és a zaj megszűnt. Újra csend honol a szobában.
Szerintetek mi a fészkes fene üthetett a Quadro FX 1800-ba? Azon kívül, hogy legalább 5-6 éves lehet (használtan vettem majd 3 éve).
Köszi szépen.
-
QwErTy42
addikt
válasz
StrixAurum #25812 üzenetére
Ment pü.
-
QwErTy42
addikt
válasz
StrixAurum #25810 üzenetére
Nincsen ezzel gond. Azon lepődtem meg, hogy majd 6 évig ( talán októberben lenne szülinapos) elment. A második év után szerintem minden nap ajándék volt.
Szerintem ott rontattam el, hogy a délelőtti misén nem mormoltam el egy imát érte. -
QwErTy42
addikt
válasz
CoolMan #25807 üzenetére
Abban azért egyetérthetünk hogy vagy az alaplap vagy a táp ment tönkre?
Van akit tudsz ajánlani, hogy maszekba megnézné a gépet?
Mert ha most veszek egy tápot és közben a lap rossz, akkor...
A gépet év végén, következő év elején már cserélni akartam valami épkézláb megoldásra (intel i5...) ezért nem szeretnék már többet költeni rá. (amit megtartanék: Qaudro, WD Green, Intel 520, porichűtő, ODD, 120-as Noctua) -
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
A gépem a következő:
-Gigabyte MA785GT-UD3H rev 1.0
-Athlon II X2 240
-Kingston ram ddr3 1333 MHz CL7 1x2 GB
-Quadro FX 1800 768 MB
-WD Green 500 GB
-Intel 520 120 GB
-HKC ház 400 Watt HKC táppal
-2 db 80 mm-es és 1 db 120 mm-es Noctua házventi
-procihűtő neve nem ugrik beA probléma a következő:
Bekapcsolást követő 2-3. másodpercben leáll az egész. Nem folytatja tovább a bekapcsolási folyamatot. A monitor nem ír ki semmit, mert általában kell neki 4-5 másodperc, mire érzékeli a bemenetén a gépet. Így ha esetleg kiírna valamit, azt sem látom.Vannak tippjeim, hogy mi baja lehet...
Tudom! A ház és táp is egy ipari hulladék. Amikor a gépet összerakták nekem lassan már 6 évvel ezelőtt, akkor nem értettem a gépekhez és az összeállításnál a gazdaságosság volt a fő szempont. ( a Quadro,az SSd, a procihűtő és a házventik később kerültek beépítésre).
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , i7 7700K , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 378GB SSD , 500GB HDD
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB,1TB, Win10)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest