- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz Paja900816 #30747 üzenetére
Tuning egyáltalán nincs Annyit csináltam az anomáliával még jó 2-3hete hogy manualra löttem a procifeszt..ilyen 1,1V-ról kb 1.005re..de atomstabil..és ha visszateszem 1,1re se javul meg.
Tehát más a panasz, de nemtudok rájönni miféle Auto-n nem hagyok semmit sem amit esetleg manualra átlehet lőkni vagy faragni lehet az irreálisan magas auto feszültség értékeken.
Bios reset és elem csere is sikerült már..mármint hogy megtörtént Javulás 0[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Paja900816 #28261 üzenetére
A hőfokok rendben vannak biztosan.
A procid maximum hőmérséklete 60 fok volt folyamatos terhelés alatt írtad, a játék amivel játszol lehet hogy porci-igényesebb simán lehet hogy a hőmérséklete 60 fok fölötti értéket meghaladja.
A játékélőt indítsad el az Aida64-et hogy lássad a hőmérsékleteket, játék közben nézzél-rá hőmérsékletekre hogy mi mennyi.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28260 üzenetére
Üdv újra ! még egy bibi jött elő ami már azért kicsit fura Aida64 el teljes terhelés alatt semmi gond nem volt a géppel , hát gondoltam játszok akkor Crisys 2 elindítom megy gyönyörűen kb 10-15 perc puff a gép újra indul mi lehet a gond ??? ha a terhelés alatt minden oké ??? már kezdem unni ...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28258 üzenetére
Na ez így már jobban hangzik! Kíváncsi lennék mi a franc nem klappolt a Loki 2-vel.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28233 üzenetére
Nos a helyzet a következő , bárhogy próbálkoztam a loki2-es hűtővel mindig kudarcba fulladt a dolog , vissza tettem rá az alap hűtőt újra pasztáztam , és szépen elkezdtem terhelni először csak a procit 10 percig majd leállítottam a tesztet és hozzá tettem a memóriát is újabb 10 perc és így tovább szépen folyamatosan míg nem az egész gépet terheltem minden alkatrészt . Az eredmény a következő a proci maximum hőmérséklete 60 fok volt folyamatos terhelés alatt kb 20 percet teszteltem ez alatt nem indult újra vagy fagyott meg stabilan üzemel . Úgyhogy egyenlőre úgy néz ki megoldódott a probléma
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28230 üzenetére
"a hűtő réz felülete ami közvetlen kapcsolódik a procihoz szinte semmit nem melegedett"
Huhh, ez durva. Így már 100%, hogy nem volt rajta rendesen. Ha a proci forró akkor a hűtőnek a procival érintkező részének is forrónak kell lennie. Lehet, hogy a felfogatás nem volt teljesen jó, és ennyi idő alatt "leesett" a prociról a hűtő. Ez magyarázná, hogy régebben miért nem volt ilyen gond. Viszont az is necces, hogy kondilábhoz hozzáért a hátulja. Nem ismerem ezt a hűtőt, de látom több féle foglalathoz is jó. Biztos, hogy jó lefogatót tettél alá? Szerintem nem lenne szabad hozzáérnie semmiféle elektronikus alkatrészhez.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28230 üzenetére
am a tápom egy chieftec smart 550W-os szal az elvileg ok nem igen kéne gagyinak lennie esetleg még az lehet-e gond hogy a loki 2-es hűtő hátlapi lefogatójának gumírozott részén tisztán kivehetőek a kondik lábainak nyoma ? illetve hogy esetleg feltartja az alaplapot és azért feszül mert nem fekszik fel az alaplap rendesen ?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28227 üzenetére
Lehet, hogy nem volt jól rárakva a Loki 2, és nem tudta elvinni a meleget. Érdemes ilyen proci melegedsékor kézrátételes megoldással megnézni, hogy a procihűtő is forró-e. Hűtőt pucolni is érdemes 2-3 havonta, de minimum félévente. Nincs sok kosz a lamellák között? De a 85 fok egyébként még egy szarabb hűtővel is elég sok, 70 fölé nem kéne mennie... Feszültségek rendben vannak? Milyen tápod van? Mennyi idősek az aklatrészek? (Lap, táp, proci leginkább.) A mostani hűtő terhelés nélkül hány fokon tartja?
szerk: ok, most olvastam, akkor nagyrészt tárgytalan. kíváncsi vagyok hogy alakulnak a hőfokok a lokival fektetve, de félek nem ott lesz a gond, hogy "feszíti" a lapot.
szerk.2.: idle 45 fokot is kicsit soknak érzem, bár egy rosszul szellőző ház is bekavarhat, főleg ha kályha jellegű vga van a proci mellett
[ Szerkesztve ]
-
Paja900816
csendes tag
válasz Paja900816 #28227 üzenetére
Jut eszembe cpuid vel is és aidaval is figyeltem a hőmérsékleteket a nagy hűtővel nem ment 45 fok felé de viszont terhelés alatt mindig újra indult a feszek is jók és állandóak én csak erre tudok már gondolni h nehéz a hűtő és feszíti a lapot.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Paja900816 #28224 üzenetére
Ezt régebben is csinálta a géped, vagy eddig jó volt és csak mostanában jött elő? Proci hőmérsékletet nézel valamivel? Ha nem akkor érdemes lenne loggoltatni (Coretemp, Realtemp). Milyen procid van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest