Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18855 üzenetére
És tuti nem szoftveres hiba?
Egy hosszabb prime95/orthos (legalább 3-4 óra futás) eldobta? Mert ha csak a játék alatt fagy/indul újra..havri
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18853 üzenetére
Még egyáltalán nem biztos, hogy rossz a táp. Mondjuk én gondolkodás nélkül cserélném, hisz ez a táp nagyon nem tartozik a megbízható tápok közé. Ha jó is, nem kizárt, hogy egyik pillanatról a másikra elszáll, és viheti magával a többi alkatrészed.
Egy gép összerakásnál nem szabad a tápon spórolni!
Én a helyedben haverral, akárkivel összeülnék (akinek hasonló gépe van), és tápcserével letesztelném az adott játékot. A BIOS-ban egy feszültséget nézhetnél még, ha eddig nem tetted. (PC HEALTH -ban nézelődj). Ha gyanúsan alacsony értékeket mutat, vagy ne adj isten túl sokat, akkor jó esélyes a csere.Melyik tápegységet vegyem? itt nézelődj/kérdezd meg
De az adott problémához még: Coretemp, GPUZ progikkal win alól lesd meg a hőmérsékleteket. ORTHOS futtatása mellett. (Bár a coretemp amd-re lehet nem jó, nem néztem még amd alatt)
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18849 üzenetére
Ettől féltem.
Még egy pontos gép leírást tudsz adni?
Alaplap, proci, memória, vga, hdd-k száma, ?[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18844 üzenetére
De azért én még mindig várom a tápod pontos típusát!
Mert ha egy Codegen/Mercury -ról beszélünk, akkor ne is kötögesd a leírtak alapján - szerintem - .[ Szerkesztve ]
havri
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18844 üzenetére
Így van és hátha megy, akkor a tápod szar/olcsóbb mint egy vga/.
Végül is ideiglenesen megoldja a problémádat,remélhetőleg.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18837 üzenetére
Na , a fényképen 1-el jelöltem a pcie csatit,ha ilyened van nem nagyon tudsz válogatni.
Ha csak 2-es képen látható 4 pin-es csati van akkor csak egy szálról adj a vga-nak áramot és semmi más ne legyen rá kötve.A többi ágból tudsz adni áramot a hdd-nek,stb,elég kell hogy legyen.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18840 üzenetére
Sose voltam jó, ha valamit körül kell írni, de megpróbálom.
A tápon van külön PCIE tápcsati (6 vagy 6+2 pines), vagy 2 molexből alakítod át?
Ha molexből, és nem is 1 hanem 2 vs 1 átalakítód van, akkor keress 2 külön szálat a tápból, és úgy hozd össze a PCIE csatlakozót.
Ha van külön PCIE tápcsatid, akkor felejtős.havri
-
havri1
félisten
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18835 üzenetére
Nem is kell. Az a lényeg hogy ami kijön a tápból arra csak a vga legyen rákötve semmi más,persze ha erre van lehetőséged.És így próbáld meg a játékot .
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18832 üzenetére
Ez fránya lové én megértem
Először meg kellene bizonyosodni a táp hibájáról.aztán lehetne venni.Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18832 üzenetére
Itt az előzményekben van egy-két érdekesség:"Ha alacsony grafikán játszik nem fagy,ha nagyon akkor igen a gépe"-60-70 fok fölé sose megy a hőfok.
Én szerintem nem a vga a ludas hanem a táp,mivel úgy több cucc kell neki/lehet hogy elég lenne a tápról egy teljesen szabad szálról áramot adni neki,próbaképpen és így játszani.
De ugye még nem tudjuk a tápot milyen,ha egy alsóbb kategóriás akkor lehet hogy ideiglenesen megoldja a problémát és ő a ludas/Volt régen egy ilyen tápom,nem volt mindegy mit hova kötök rajta-néha megőrültem tőle/.
És szerintem az a hőfok sem stimmel,bár...Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18829 üzenetére
(#18830) havri1:Igen ez így van tulajdonképpen
Próbáld meg amit leírtam aszerint megnézni a géped Hátha.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18829 üzenetére
Jó, de ameddig nincs a tápról infó, addig vaktában lövöldözik mindenki sztem
havri
-
havri1
félisten
válasz kicsijoker #18811 üzenetére
És végre megnéznéd már, hogy milyen tápegység van a gépedben?
Ha még mindig elkerülte a figyelmem, akkor elnézést..
Kisebb felbontáson, kisebb terhelést kap a GPU. Nagyobb terhelésnél, több fesz kell neki, meg a gépnek úgy általában.
Egy fesz ingadozás nagy teljesítmény felvételnél, simán okozhat ilyesmit. De ezt 4 napja mondjuk neked páran[ Szerkesztve ]
havri
-
Hgovi
aktív tag
Nem lesz egyszerű dolgod,de sajnos vissza kell küldened a kártyát.
A közeledbe nincs ipon?Esetleg oda is be vihetnédÜdv Hgovi
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18820 üzenetére
Ez nem rossz, csak nem tudom mi van akkor ha kitalálják, hogy nincs baja a VGA-nak, akkor neked kell fizetni a vissza utat?
Csere VGA-t meg tuti nem kapsz!
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18818 üzenetére
Bemész és megmondod, hogy ha fullon tolod a game-t akkor kifagy meg koszol a kép, elküldik gondolom tesztelni, aztán ha náluk is rosszalkodik akkor kapsz helyette másikat, rosszabb esetben javítják.
-
quailstorm
nagyúr
válasz kicsijoker #18816 üzenetére
Videokártya nélkül nem nagyon van gép, esetleg linux. És mivel I/O errort okoz a szar RAM, az egész OS crashel. Volt ilyen kártyám nekem is...
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18814 üzenetére
Akkor sajnos ez van![link]
Ideje lesz új vga után nézni idővel.
-
quailstorm
nagyúr
Ha felteszed maxra és újra fagy és koszol a kép, akkor lehet videoRAM hiba, vagy VRAM kontakthiba.
-
speedydb23
senior tag
Ha már újra pasztáztad meg kipucoltad akkor told fel maxra ahogy eddig játszottál és úgy teszteld...
-
kicsijoker
csendes tag
válasz kicsijoker #18722 üzenetére
Nos.
Megnéztem hogy a LOL (League of Legends) úgy is csinálja-e a jelenséget, ha lejjebb veszem a grafikát.
És hopp, levettem mindent low-ra meg nem 1920x1080-as felbontás és így nem fagy.
Előtte megcsináltam az újrapasztázást, kiportalanítottam, porszívóztam.Ötletek, hogy mi lehet a gond?
Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18760 üzenetére
Nem akarok senkivel sem vitázni, de azért gondolkodjatok már kicsit...
30 képkocka / másodperc ennyit vetítenek le a szemetek előtt, szerintetek ti érzékelitek a különbséget 30 és 60 között?
Hát akkor tévedtek, biológiailag lehetetlen... De tegnap pont néztem egy összehasonlítást 30vs60 fps és semmit se láttam, de mondom akkor biztos én vagyok ilyen csak.
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18758 üzenetére
Hát ez számomra azért furcsa, mert mondjuk egy film is 30FPS körül megy, tehát akkor azt se lehet élvezni?
Na mind1, nekem elég ha meg van stabilan a 30 FPS átlagban, de akkor lehet velem van a gond.
-
havri1
félisten
Nekem még mindig nem derült ki, illetve elkerülte a figyelmem: milyen táp van a gépedben?
A szoftveres mérésektől függetlenül én táphibára gyanakodnék.
Nem bírja a terhelés mellett kiszolgálni a hw-ket.[ Szerkesztve ]
havri
-
quailstorm
nagyúr
válasz kicsijoker #18743 üzenetére
Memtest x86 futtatása is ajánlott lehet. Nekem van egy csak 1 bad sectoros DDR 256MB-os RAMom. És amikor beraktam az 1GB mellé, PoP SoT-hoz, akkor fél óra után crash...
-
törölt tag
válasz kicsijoker #18743 üzenetére
Nem kell VGA meg HDD másik. Túlterhelt állapotban fagy a géped (erős játékoknál), szinte biztos, hogy túlmelegedés okozza a hibát. Először azt szűrd ki, csinálj szellőztetést a VGA körül és egyáltalán a gépházban.
(Kókány, de célra vezető megoldás, ha leveszed a gépház oldalát és oda teszel egy asztali ventilátort Teszteld két három órát ezzel a megoldással. Ha így lefagy, akkor jöhet a CPU pasztázás és a ramok, vga kiszedése-vissza rakása).
Szerk: A portalanítás természetesen kötelező, ha hallasz valamelyik ventilátornál rendellenes zajt, akkor azt a ventit is cseréld mihamarabb.[ Szerkesztve ]
-
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18737 üzenetére
Vagy kérj kölcsön egy másik vga-t !
Szerintem valamelyik a kettő közül hibás!Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
Lehetőség szerint egy másik táppal próbáld ki az új rendszert!
Üdv Hgovi
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18739 üzenetére
Amennyiben újra húztad a gépet akkor felejtős szerintem a szoftver hiba, max talán tényleg driver hiba lehet, de ha működött eddig hibátlanul akkor gyanús, hogy nem is driver hiba!
Szóval kezd el szétkapni a gépet és alaposan takarítsd ki mindenhol, aztán mehet hűtésekre pasztázás, utána szépen sorban akkurátusan összepakolod, indít és tesztel!
Ha ezek után is gondok vannak, akkor hardver gondok lesznek.
-
speedydb23
senior tag
Mióta kezdte el ezt csinálni? Történt valami szoftveres változás a gépen? Esetleg új vírusirtó, vagy valami olyan program ami automatikusan frissít?
-
törölt tag
Monitorozd a hőmérsékleteket. Terheld meg a rendszert Furmark-kal, Prime95-el, egyéb játékokat is próbálj ki rajta, a grafikát állítsd be úgy, hogy látható legyen a belassulás, de még játszható legyen a játék. A Skype-ből tegyél fel régebbi verziót, ha a játékok fagyás nélkül mennek, a legfrissebb Skype-k tudnak anomáliákat okozni. Próbálkozhatsz pl 5-ös verzióval is. Illetve azt megteheted, hogy kiszeded a memóriákat és a vga-t (esetleg a CPU-t is, ha van hűtő pasztád), a memóriák és a vga mehet is vissza, a cpu-t nagyon vékonyan pasztázd át és mehet vissza.
A HDD hőmérsékletét is ellenőrizd, adatkábelt is cserélhetsz. (egyenlőre ennyi). -
Hgovi
aktív tag
válasz kicsijoker #18734 üzenetére
Üdv
Megnézném a merevlemez állapotát első körben!Ha minden rendben van vele,akkor vga-t kellene megnézni,lehet,hogy túl melegszik játék közben!Üdv Hgovi
-
kicsijoker
csendes tag
válasz kicsijoker #18731 üzenetére
Nem megy ezzel sem.
Nem hinném, hogy vga driver gond lenne.
Egyéb ötlet?Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18731 üzenetére
Amennyiben 5.1V lenne a 12V-s ág be se indulna a géped...
Amennyiben 11.3V a valós érték akkor se lennék nyugodt, bár annál minden jobb ha túlfeszültség van... -
speedydb23
senior tag
válasz kicsijoker #18728 üzenetére
11.3 V az egyáltalán nem kielégítő, de még a BIOS se 100%-ig pontos!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kicsijoker #18728 üzenetére
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kicsijoker #18726 üzenetére
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kicsijoker #18724 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés, az csak tájékoztatásnak jó.
Amit a BIOS mutat, még az hihető a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
Első körben másik VGA driverekkel próbálkoznék. Többet is próbálj ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Politika
- PlayStation 5
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning